Outlander PHEV puhelimen ääni ei kuulu kaiuttimista

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Puhelin ääni Ei kuulu kaiuttimesta. Muuten toimii, eli vastaajan ääni Ei kuulu (kuuluu vain puhelimesta).
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Outlander pehv vm. 2013. Olen vaihtanut bl moduulin, ei auttanut, puhelin ääni ei kuulu kaiuttista. Muuten puhelimesta soitettu musiikki/radio äänet kuuluu.
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Olisko kyse puhelimen asetuksista, laita sallituksi parituksen kautta myös muut kuin mendia
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Kyllä On Puhelin parituksessa vain Puhelin, silti Ei kuulu. Ei muuten kuulu Sitä puhe ohjausääntäkään.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Kyllä, kokeiltu On monella puhelimilla. Kaikilla toimii, vaan kaiuttimesta Ei kuulu soittavan ääntä. Soittaja kuulee autosta puheen, eli mikrofoni toimii. Ei tämä niin kovasti elämää hankaloita, mutta saisihan tuo toimia. Mitsu korjaamon työnjohtaja tuli näyttämään kuinka puhelin kytketään autoon. Vaan Eipä onnistunutkaan (ääni kaiuttimesta puuttui). Epäili bt. moduulin olevan rikki. Olen hankkinut käytetyn moduulin, eikä vaiva poistunut silläkään. Moduulin Olen resetoinut, Ei korjaannu.
Siksi kaipailisin ehdotuksia vian löytämiseksi.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009

Kokeileppa vaihtaa ääni toisen puolen kajariin tuolta piilovalikosta. Vaihda siis valikosta LHD->RHD. Olen nyt liikkeellä ASX:llä enkä voi kattoa tarkkaa polkua omasta autosta.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Huoltovalikosta en tiedä minkä valinnan alta kaiutin valinta löytyy? Täältä Olen resetoinnut bl. modulin kun uudessa oli tuntematon koodi. Sain Sen alkuperäiseen 1212 moduli lähti toimimaan. "vika" On sama molemmilla Moduleilla, eli asetuksissa tai jossain?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Oisko se ollu joku Vehicle settings tuolla piilo/huoltovalikossa ja sieltä muutat LHD -> RHD.
 

Zuikkis

Active Member
Club Member
Kaupallinen Ilmoittaja
Liittynyt
15 Lokakuu 2017
Ei muuten kuulu Sitä puhe ohjausääntäkään.

Siis sitä naisääntä joka kyselee joutavia kun painaa ratista puheohjauksen nappia? Kyllähän tuo nyt pitäisi kuulua, ei ainakaan bluetoothiin liity mitenkään.

Ettei olisi koko kajari mykkä? Kuuluuko musiikit joka kaiuttimesta?

Vakionahan nuo bluetooth-äänet ja kait tuo puheohjausäänikin kuuluu pelkästään oikealta edestä, eli yhden kajarin mykistyminen riittäisi äänien häviämiseen.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Nyt löytyi jotakin. Huoltvalikon kautta - speakershek testillä oikeanpuolen RF kaiuttimesta Ei kuulu ulina, siis Se kaiutin josta Se nais ääni pitäis kuulua.
Eli Taitaa olla kaiutin vika. Radion käytössä En kyllä ole huomannut mitään vikaa, En kyllä ole tarkasti asiaa tutkinutkaan.
Huomenna kaiutinta tutkimaan.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Tutkittu, kaiutin On ehjä, kokeiltu vielä toisella kaiuttimella, Ei kuulu radion ääntäkään.
Kun tietäisi radion johdotuksesta mitkä ovat kaiuttimille lähtevät johdot, vois kokeilla lähteekö radiosta ko. kaiuttimelle signaalia?
Onko jollakin tämmöinen tieto?
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Löysin Netistä pinnikartan, kytkin radiolta kaiuttimelle uudet johdot, nyt kaiutin toimii Ja naisäänikin kuuluu. Eli johto On poikki, olisiko kellään arviota mistä On mahdollisesti poikki ?
?
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Löytyi, oikealla jalkatilassa Pistokkeet useita kappaleita, yhteen tulee radiosta kaiutinjohdot, sitten käy jossain lenkillä Ja tulee viereiseen pistokkeeseen siitä sitten oveen. Katkos On lenkissä kahden pistokkeen välissä. Tein juottamalla oikaisun eli Poistin ko. lenkin. Johan alkoi kuulumaan, mutta ei hyvin, taas kaiutinta tutkimaan ja huono oli. Vaihdoin toisen kaiuttimen, nyt pelittää.
Vika ollut koko ajan minkä olen auton omistanut. Radio toimii hyvin, olen aina luullut autossa olevan vain huonot stereot.
Kiitoksia kaikille osallistuneille.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Ps. Uusi laittamani kaiutin on jonkun verran erilainen, siitä kuuluu pienellä äänen voimakkudella kovemmin. Balanssi säädöllä saa kyllä korvattua.
Alkuperäinen kaiutin oli 2 ohm. Tämä asentamani 4 ohm.
Eli taitaa joutua tilaamaan alkuperäisen kaiuttimen.
Sattuiskohan jollakin olemaan sellainen myytävissä.
Täällä olis bt. moduuli joutavana.
 

Esal

Member
Liittynyt
15 Heinäkuu 2019
Hmm, kaiutin ei yleensä mitenkään mene huonoksi, puhekela voi palaa kovalla luukutuksella mykäksi tai pätkii ja särisee. Tuo johto lenkki joka ohitettu hieman mietityttää, olisko siellä kuitenkin jotain olennaista kun ei mitään turhia lenkkejäkään sinne laitella?
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Joo kela oli mustunut osalta kierroksia. Ja sen lenkin oikaisu kans mietityttää, mutta mitään en vielä ole virheitä havainnut. Kun olisi kaavio mistä voisi katsoa mikä lenkki se on. Arvelen sen olevan vai pistokkeesta toiseen. Se pistoke mistä on oveen lähtevät johdot, ovat selkeästi paksummat. Niissä ohuemmissa johdoissa on joku katkos, ja loppui kiinnostunut kun alkoi toimimaan. Kumma juttu kun 4 ohm. kaiutin niin se kuuluu ikäänkuin kovemmin. Kun voluumia nostaa sellaiseen normaalia kuuntelua hiukan kovemmalle ero häviää.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
No niin, löydettyäni kytkentä kuvat, lenkki joka on poikki on purkki penkin alla, lienee Vahvistin. Siellähän se pätkis on. Uusi on tulossa.
 

Petoi

Member
Liittynyt
3 Heinäkuu 2018
Vahvistin uusittu, kaikki toimii niin kuin on suunniteltu.
Kaikki alkoi siitä kun puheluääni ei kuulunut kaiuttimesta.
Vahvistin purkuosia Norjasta n. 400 e. Kaiutin purkuosia. Suomesta n. 40 e.
Ja vikaosto blu tooth moduuli purkuosia Ruotsista n. 100 e.
Hirveesti guuglettamista ja pähkäilyä.
Mut periks ei anneta ja tulihan se kuntoon.
Joutavana ehjä moduuli ja viallinen Vahvistin korjaustaitoiselle.
 

Esal

Member
Liittynyt
15 Heinäkuu 2019
Hyvä, tuo viallinen vahvistin tuutannut varmaan tasajännitteet tai jotain sinne kaiuttimelle, selittäisi sen rikkimenon.
 

hansa

New Member
Liittynyt
5 Tammikuu 2020
Sijainti
Phev 2016
Mulle soittavat ihmiset ovat moittineet huonoa kuuluvuutta kun Bluetooth yhteys käytössä . Onko olemassa joku säätö tuohon ?

Ja jos tähän samaan ketjuun kysymys puhelimen parituksesta, niin onko tosi ettei anna pitää kuin yhden puhelimen ? Koitin vaimon puhelinta liittää ja ei onnistunut , piti poistaa oma ja heti onnistui toisen puhelimen liittäminen .
 

Telehell

Active Member
Liittynyt
6 Tammikuu 2019
Kyllä voi ainakin my14 mallissa parittaa useamman puhelimen, mutta yhteys ei voi olla aktiivinen kuin yhteen puhelimeen kerralla.

Eikä ole säätöjä.
 
Ylös Bottom