Colt Ralliart:sta jakohihna poikki.

JSO

Member
Liittynyt
1 Huhtikuu 2016
En ollut itse autossa mutta eilen jätti vaimoväen tielle. Kun saavuin paikalle ja koetin käynnistää niin moottorin ääni omituinen, vähän kuin tulpatonta konetta starttaisi, mitään kolinaa ei kuitenkaan kuulunut. Tänään katsoin vikalogin ja kampiakselin asentotunnistin herjaa. Öljykorkista kuikkasin startatessa ja yläkerta ei pyöri mukana. Autoon on takuuseen tehty merkkikorjaamossa jakopään huolto 3v5kk /47770km sitten. Silloin autolla oli ajettu n. 50000km ja huolto tehtiin edellisen omistajan mukaan koska jakopää vikisi. Ko. huollosta merkintä huoltokirjassa kahdessakin kohtaa. Kaikki huollot tehty samassa jakopään huollon tehneessä merkkikorjaamossa 10tkm välein aina 70tkm asti, jonka jälkeen seuraavat huollot muussa liikkeessa, nekin 10tkm välein. Nyt autolla ajettu kaikkiaan 98000km. Huomenna auto merkkikorjaamolle jossa saavat varmistaa asian. Sitten ajattelin ottaa yhteyttä toisella paikkakunnalla sijaitsevaan, jakopään takuuhuollon tehneeseen merkkikorjaamon ja kysyä heidän kantansa asiaan. Mielestäni heillä on ainakin jonkinlainen vastuu asiassa. Onkohan noista katkeillut jakohihnoja muillakin. Onko jollakulla neuvoja mitä kannattaa tehdä esim. korjauksessa huomioon otettavaa?
 
Vs: Colt Ralliart:sta jakohihna poikki.

Näyttääkin olevan niin, että asiasta pitää olla yhteydessä myyjään, ei huoltoja tehneeseen liikkeeseen. Tässä tapauksessa kaupat on tehty vaihto+ liikkeestä, mutta myyjä on silti Veho Oy Ab.
 
Vs: Colt Ralliart:sta jakohihna poikki.

cantoona sanoi
Myyjällä kuluttajalle "virhe"vastuu puolivuotta.

6kk virhevastuuta ei ole olemassakaan, vaikka näin yleisesti luullaan.
On olemassa 6:n kuukauden virheolettama, mutta se on ihan eri asia. Virhevastuu ei lopu 6:een kuukauteen.
Jakopään tehneeltä yritykseltä virhevastuu on katkennut, koska omistaja on vaihtunut, sinne on turha soitella, ainakaan jos maksajaa etsii.
Jos autoon ei ole myynnin yhteydessä annettu mitään takuuta, ollaan virhevastuun piirissä ja näyttövastuu kuluttajalla.
Näillä tiedoilla liike maksaa, mutta ei kaikkea, osa menee kuluttajan piikkiin.
 
Vs: Colt Ralliart:sta jakohihna poikki.

Omasta pussista täälä ainakin meni. Merkkiliike tehnyt vaihtotyön, kuitit, leimat ja jopa varaosista kuitti mukana, ei mitään vastuuta. Kuluttaja asiamieheen olin yhteydessä ja kuulemma "raukeaa" takuu kun omistajakin on vaihtunut tai jotain siihen suuntaan. Varaosa takuu ei pitänyt, jos en väärin muista niin 15tkm oli contitech takuu maahantuojalta :seina
Olisko ollut omassa tapauksessa(lancer 2.0 -07) 40tkm ja 2vuotta jäljellä remmillä. Mitään muuta varsinaista vikaa ei jakopään osalta näkynyt muutakuin remmi ihan yksinkertaisesti poikki juuri siitä "made in romania" tekstin kohdalta. Ei ollut edes pärvönnyt yhtään.
Ostin kolariautosta moottorin ja tuli muuten mitsun alkup. Remmi...
 
Vs: Colt Ralliart:sta jakohihna poikki.

Jos alkuperäisillä osilla kasattu joista kuitit yms tositteet niin luulis maahantuojan ottavan jotain kantaa
 
Vs: Colt Ralliart:sta jakohihna poikki.

No kokeilen mitä myyjäliike sanoo. Ottaako tuossa männät venttiileihin?
 
Takaisin
Ylös Bottom