galant 2.0 i taka jarrut

miki87

New Member
Liittynyt
24 Syyskuu 2006
tuossa kun on levyt takana ja eikä saa millää pitämää käsijarrua, että sais katsastuksesta läpi, oisko kellää mitää vinkkiä, notta miten sais jarrut pelaamaa, vai meneekö sylinterit vaihtoo
 
Itsellä sama homma, katsastusmies sanoi vain että "sellasiahan ne levyt on" ja päästi läpi kun polkimesta arvot oli kuitenkin hyvät. Mut olisi kyllä kiva saada noi pitämään, eli jos jollain on vinkkiä niin olis kovin tervetullut... ???

p.s. ennen katsastusta ajoin motarilla n. 2-3km käkkäri päällä että sais pitämään ja ajoin suoraan jarrudynolle sen, mutta ei siltikään... Ja kylmänä levyt pitää todella surkeasti, ei tahdo saada edes liukkalla lukkoon kuin mutkissa.
 
Kokeilkaa haulla, löytyy melko paljo juttua kyseisestä aiheesta.. Ei oo mitää erikoista jos galantin käsijarru takkuaa.. Nim. "kokemusta on.. "  ;D
 
Kokeilkaa myös vaihtoehtoisesti löysätä sitä vaijeria kiristämisen sijaan,itselle tämä auttoi.
Otappa takarengas pois,niin siinä jarrusatulan päällä,takaosassa,on sellainen jousihärveli,johon vaijeri tullee ja sen vieressä tappi. Siinä jousi härvelissä on sellainen "toppari",niin sen pitää ottaa siihen tappiin,muuten käkkärillä ei riitä voima liikuttamaan paloja tarpeeksi lähellä levyä. Olihan harvinaisen epäselvästi kerrottu ;D ;D
 
Yleinen vikahan tosiaan on tuo että jos ei käkkäri toimi niin kiristetään vaijeria, näinhän ei kuulu tehdä. Vaijerista kuuluu kiristää vain tyhjä pois. Jos vaijeria kiristetään ei automaatti säädöt pelaa. Eli vaijeria niin löysäksi että molemmista että alkaa juuri mekanismit liikkumaan ja herkistellä satuloiden liut.
 
siinä on muistaakseni kiertyvä tappi joten säädä käsin
löysät pois ennen vaijerin säätöjä
 
Vs: galant 2.0 i taka jarrut

juu kirjottelenpas nyt tänne ku näitä aiheita on joku miljoona täällä. sellanen ongelma täälläkin suunnassa että jarrupolkimesta toimii hyvin kaikki jarrut mutta käsijarrusta vedettäessä ei kuskin puoleinen takajarru ota kiinni sitten yhtään...tuossa kun kesärenkaita vaihtelin nii huomasin asian mutta en sitten siinä jaksanut heti alkaa sitä enempää tutkimaan mutta kannattaisko nyt vaa ottaa palikat pöydälle ja herkistellä se takajarru vai miten kanattaisi lähteä liikkeelle?
 
Vs: galant 2.0 i taka jarrut

Juu, et saa paikallaan oikein mitään tehtyä. Käsijarrun vaijeri tulee sellaiseen vipuvarteen, joka on kiinni "kiertomännässä"... Se kiertomäntä ruostuu kiinni ja siksi käsijarru ei toimi. Haulla pitäis löytyä minun kirjoittamat ohjeet satulan purkamiseen ja kunnostamiseen.
 
Takaisin
Ylös Bottom