Grandis EGR vikakoodi

Tiger

New Member
Liittynyt
4 Huhtikuu 2016
Haulla en löytänyt sopivaa aihetta joten laitetaan uusi.

Grandis -06 diesel, moottorin vikavalo syttyi ajossa, mitään outoa käyttäytymistä en havainnut, auto pelasi normaalisti. Vikakoodi sanoi EGR:stä, nollattiin se ja häiriövalo poistui. Otin EGR:n ja läppäkotelon irti ja putsasin ne. Eivät olleet karstaisia, venttiili ja läppä liikkuivat hyvin. Testiajon aikana moottorin vikavalo syttyi taas, todennäköisesti tuosta samasta EGR:stä ilmoittaen.

Mikä tuossa nyt voisi olla pielessä? Mistä moottori tietää antaa vikakoodin EGR:stä kun siihen ei mene edes mitään piuhoja? Siihen läppäkoteloon menee piuhat säätömoottorille, voiko sen vioittuminen antaa koodin EGR:stä? Voiko tässä muuta itse tehdä kuin hommata uusi EGR?

Kiitoksia vastauksista!
 

Esal

Member
Liittynyt
15 Heinäkuu 2019
Niissä se numerokoodi, niitä voi olla useita erilaisia vaikka yleisesti ilmoittaa egr-vikaa, johto poikki, maasulku, joku arvo yli tai ali jne... Toki tulee vikakoodin jos liitin irti, muuten egr poisto olisi liian helppoa.
 

Tiger

New Member
Liittynyt
4 Huhtikuu 2016
P0487 PAKOKAASUJEN KIERRÄTYSJÄRJESTELMÄN KAASUVENTTIILIN OHJAUKSEN AVOIN PIIRI
P0401 EGR RIITTÄMÄTÖN VIRTAUS

Tällaiset koodit pukkaa. Mistä tuo EGR:n virtaus mitataan? Ja onko tässä nyt siis muuta tehtävissä kun vaihtaa EGR?
 

Tiger

New Member
Liittynyt
4 Huhtikuu 2016
Voisko kaasuläppä olla syyllinen tähän? Kiihdyttäessä ensin ei kiihdy kunnolla mutta sekunnin päästä ampaisee vauhtiin. Tuota ei siis välttämättä huomaa, niin pienestä on kyse, mutta voisiko jumiva läppä aiheuttaa tuollaista?
 
Ylös Bottom