Koiraa hankkimassa

miikka

New Member
Liittynyt
1 Joulukuu 2003
Katotaan onko täällä koiraihmisiä yhtään :) Kiinnostaisi saada vinkkejä lähinnä pennun ensimmäisten kuukausien osalta. En siis ole kuitenkaan ihan pihalla koirien hoidosta, olen kahden piskin elämän katellut pennusta lopetuspiikille saakka, ja tiedän mitä koiran kanssa eläminen on :) Mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun olen itse päävastuussa koiran kasvattamisesta alusta asti. Miten rokotukset, lonkka- ja kyynärpääkuvat ym menevät? Kuinka useasti esim matokuurit annetaan pennulle? (Aikuiselle muistaakseni pari kertaa vuodessa?) Sitten haluaisin kysellä että tiedättekö "tavallisia" aineita, jotka ovat kuitenkin koirille myrkyllisiä? Xylitol ja mustan suklaan joku ainesosa olivat ainakin sellaisia. Oliko muita?

Olemme emännän kanssa hankkimassa "junioria" perheeseen, tarkoituksena olisi ensi kuussa käydä hakemassa musta labradorinnoutajauros. Tällä hetkellä asumme kerrostalossa, mutta lukemani mukaan ko. rotu sopeutuu kerrostaloelämään suht hyvin, ja naapurienkin hermoja säästää se, ettei labradori juurikaan hauku.

Pääasiallinen tarkoitus meillä koiralle on ihan lenkkeily- ja harrasteluseuraksi, vaikkakin labradorille optimaalisin ympäristö olisikin metsästys- ym noutotehtävät. Mutta eihän se ole todellakaan koiralle välttämättömyys, osaa elää ilman metsästysharrastustakin. Tuo vaimoke tosiaan ramppaa lenkillä muutenkin pari kertaa päivässä ja on ny viimesen vuoden valittanu että pitäs hauva saada seuraks kun mies ei lähde koskaan ;D

Noh, huomenissa soittelen kenneliin ja katotaan jos saisi varattua koiran...

lintu-4.jpg
 
Vs: Koiraa hankkimassa

meillä on 5 kk sesse novascotiannoutaja(tolleri).eka oma.

jep eli rokoruksia olis 12vko ja 16vko iässä.ennen tota ekaa rokotusta en suosittele koiraa pihaa etempänä ulkoiluttamaan.tai tapaavan ketään koiraa jonka rokotukset ei ole kunnossa.

nuo lonkkakuvaukset on sit vuoden jälkeen ajankohtaisia.nekään ole pakollisia jos et käytä koiraa näyttelyissä tai astutukseen.mutta ei niistäkään haittaa ole päinvastoin.

matokuuri aina viikkoo ennen rokotusta että rokotus tehoaa.myö on annettu joka kuukausi matokuuri ku tuntuu tuo kaveri kaiken syövän mitä suuhunsa saa ;D siitä matokuurin antamisessa ku ei ole haittavaikutuksia.

eipä tule paljoo kiellettyjä aineita mieleen,no olikohan raaka kananmunan valkuainen.ja että elä syötä mitään markettiruokaa,niillä ei saa muuta aikaan ku mahottomasti paskaa.me ainakin päädyttiin noihin eläinkaupan ruokiin,niin saapahan tarvittavat vitamiinit,kalkit sun muut kasvamiseen tarvittavat aineet.raakaa jauhelihaa ollaan syötetty ihan pennusta asti.eipähän mene maha ihan helppoon sekasin.ja jos menee sekasin niin raejuusto on hyvä kiinteyttäjä.

tuo noutajien metsästys käyttö on vähän yksilöllistä.osa toimii ja osa ei.metsästyslinjaiset koiratkin on ihan erimallisiakin kuin ne ns.näyttely koirat.

vaan noutajasta varmasti saa noutajan oli se näyttely-tai metsälinjainen.toisesta riistan noutajan helpommin.

itellä olis toive saada tosta tollerista mehtuu kaveri.vaan saa nähä ::) (tuossahan tuo jaloissa nukkuu ja piereskelee.hyi v***u,miten voi haista noin pahalle ??? )

kerrostaloon noutaja on varmasti hyvä valinta myö asutaan myös kerrostalossa(3 kerros ei hissii,voi jee sitä kusi ruljanssii alussa).tuo meidän tappaja haukkuu vaan ku villihtee kunnolla.toisin ku kotipihassa olevat pystärit.jatkuva räkytys :mad:

itekkään en lenkkeilly yhtään ennenkuin koira tuli.paljon kivempi ku on joku syy lähtee lenkille,eikä se nyt niin hirveetä ollutkaan ;)

mutta malttia alussa ettei liikaa lenkkeilytä pentua,varsinkaan asfaltilla.

http://forum.prettybit.fi/index.php

siinä vielä linkki tonne noutajakeskusteluun.ite kirjottelen siellä nim: roni_

Edittiä:raakoja vihanneksia tai raakaa/keitettyä perunaa on turha syöttää.ne ei imeydy saati sula. toki perunaa voi käyttää ruuan lisänä jotta koira tuntee itsensä kylläiseksi
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Meilla on 5kk ikainen irlanninsusikoira.

Ongelmat (lonkat,silmat jne) ovat rotukohtaisia joten omaa rotuani koskeva shuntti-testi ja pra-testi (ei pakollinen) jotka tuolle on tehty ei taida kuulua teilla ohjelmaan..
Jos rodussa on ongelmana esim. lonkat niin suosittelen testien tekemista vaikkei aikoisikaan astuttaa koiraa, saatpahan itse tiedon jos jotain ongelmaa on ja voit antaa tiedon eteenpain (kasvattaja->rotujarjesto) etta talla sukulinjalla tulee tervetta/sairasta..

Suklaa on myrkkya, mutta kotimainen suklaa on niin laihaa etta terve koira (aikuinen) saa syoda sita kilokaupalla etta vaikuttaisi..
Ei suositeltavia on myos sipuli,tomaatti,raparperi raakana (haittaa kalkin imeytymista), valkosipuli (kahtiajakoinen, on verenohennin ja antibioottinen).

Me saatiin kasvattajalta kansio missa on paljon sepustusta ruokinnasta, hoidosta jne.

Viela taa kuukausi asutaan kerrostalossa (5krs,hissi) ja on ollut valilla tuskaa kun hissi on ollut rikki.. No, onneksi tuo sylikoira(68cm/35kg) ei pelkaa rappusia vaan kavelee ne itte.. :)
Tuon olen kuullut kahdesti haukkuvan, kummatkin kerrat oli irlisten kesapaivilla kun sen sisko houkutteli siihen... Kun koira tuli pyysin naapuria ilmottamaan jos pitaa metelia yksin ollessaan, kuukauden paasta se kysy etta onko se mykka kun ei ole yhtaan mitaan kuulunut... :D

Suurin koiran (juu, kylla, ehdottomasti koiran.. :D) aiheuttama kuluera tahan mennessa on ollu etta kayttoauto meni vaihtoon, kun farkku riitti perheelle+tavaroille niin lisattaessa yhdistelmaan pikku haukku tuli tarvetta etsia isompaa..
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Tuli matokuurista mieleen että ei kaikkien koirien mahat kestä usein tehtävää madotusta. Perunaa en suosittele koirille ollenkaan. Nämä jutut tullu omilla elukoilla kokeiltua.(kääpiösnautseri 10v. ja kääpiöpinseri 5kk.) Porukoilla oli lappis joskus ja se oli aika vilkas yksilö ja ei rauhottunut kohellus ennen 8 vuoden ikää. ;)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Ihku aihe ;) seuraavia tuli mieleen näin äkkiseltään mietittynä. Matokuureihinkin saattaa madoilla kehittyä toleranssi, joten niitä ei ainakaan kaikkein vahvimpia kannata ihan viikoittain syötellä. Madotus on tehokkainta tehdä niin, että ensin syötetään yksi setti ja kahden viikon päästä toinen, niin jälkimmäisellä kuolee ne esiasteella olleetkin.

Koira kannattaa punkkien varalta käydä aina iltaisin läpi, ettei tule niistä ongelmia. Jo mainittujen lisäksi siis koiralle myrkkyä on myös viinirypäleet. Suklaassa se myrkky on kaakaossa eli myös maitosuklaa on kiellettyä. Sitä myrkyllistä ainetta koira voi syödä joitakin milligrammoja/grammoja per elopainokilo, mutta siis jos vetää esim. levyn tummaa suklaata, niin saattaa tulla myrkytysoireita. Sitten kesäaikaan kannattaa olla tarkkana ampiaisten kanssa, meillä on jo yksi kyypakkaus vedetty pistoksista johtuen (siis meidän koiralla on missio syödä kaikki maailman ampiaiset ;D)

Jos ihan rotukoiraa meinasitte, niin kasvattaja neuvoo kyllä rokotukset yms. Metsästäjälinjaista ei kannata kerrostalokoiraksi ostaa. Noutajat on varustettu hyvällä ruokahalulla, että kannattaa vähän painoa tarkkailla alusta asti ja tosiaan unohtaa nuo viljapitoiset markettiruoat (ravintoaineköyhiä ja vilja lihottaa), painonhallinnalla säästyy monelta nivel-, lonkka- ym. vaivalta.

Muuten ei muuta kuin mukavia pennunodotushetkiä. Se on sitten kivaa, kun pentu on ekoja kertoja yksin ja on koko huusholli syötynä seiniä, puhelimia, sohvia ja viherkasveja myöten ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Kyllä meidän hurtat on syöny aina samaa ku mekin(sillon tällön), mut yleensä ihan koirien nappuloita. On syötetty eläinkaupan ja markettien ruokaa, eroja ei olla huomattu. Näin kertoo myös monet testit. ;) Monet väittää toista. Molemmat koirat on ollu aina terveitä. Matokuuri riittää 2 kertaa vuodessa. Meillä on toinen koirista kultainennoutaja ja toinen sekarotuinen ja emä sillä on labbis. Kultainen söis vaikka kuinka paljon, mutta sille ei anneta ku se tietty määrä päivässä, ettei pääse lihomaan. Ja sit se ui paljon(koiralle erinomaista liikuntaa) ja lenkkeilee mun kanssa ja lisäks tehdään porukalla pitkiä kävelylenkkejä, tunnista neljään. Ihan pentuna ei kannata juoksuttaa pitkiä matkoja, saattaa lonkat kärsiä. Kävelylenkit kyllä käy. Suklaata ei kannata tosiaankaan isoja määriä antaa, pari palaa, jos välttämättä haluaa antaa. Meillä noutaja on ihan hulluna suklaaseen ja varmaan myös siis labbiksetkin. ;) Yleensä noutajat ei syö mitään kämpältä ja varsinkin, jos osaat vähänkin kouluttaa ja olla tiukkana, ei ongelmia paikkojen hajottamisen suhteen tule. Meillä tais mennä vain jokunen sukka ja pari kenkää, siinä kaikki. Luita ja leluja kannattaa pentuaikana pitää reilusti esillä.
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Joo siis tuo kämpän hajottaminen oli lähinnä sellainen "varaudu kaikkeen" esimerkki. Meidän koira siis sekarotuinen, jossa jotakin noutajaa ja pystykorvaa. Meillä tuo kämpän tuhoaminen tuli ihan siitä, että koiru on löytökoira, pentuna metsästä löydetty ja kärsi "hieman" eroahdistuksesta. Ihan koira siitä silti kasvoi ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

jamppu_ sanoi
valkosipulin yks plussa puoli(ei ite todettu mutta muut kertoneet)pitää punkit loitolla.

ite taidan kuiteskin luottaa tuohon exspottiin.

Meillä on todettu tuon toimivuus :peukku ennen sai punkkeja nyppiä joka lenkin jälkeen ja nykysin tulee hyvin harvoin vastaan. Ollaan myös päästy todella helpolla eroahdistuksen suhteen, kun pennusta asti totutettiin yksinoloon (pahinpana tapana on silputa nenäliinoja, jos jää esille). Suosittelen ihan vaikka kirjastosta hakemaan kasvatusoppaita ja lukemaan niitä. Koirana meillä on täystuhona tunnettu Jackrussellinterrieri ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

horsepower sanoi
Joo siis tuo kämpän hajottaminen oli lähinnä sellainen "varaudu kaikkeen" esimerkki. Meidän koira siis sekarotuinen, jossa jotakin noutajaa ja pystykorvaa. Meillä tuo kämpän tuhoaminen tuli ihan siitä, että koiru on löytökoira, pentuna metsästä löydetty ja kärsi "hieman" eroahdistuksesta. Ihan koira siitä silti kasvoi ;D

Toi kämpän hajottaminen on ihan tuurista kiinni. Meillä kolmesta koirasta yksi ei tehnyt mitään, yksi vähän pureskeli listoja yms. pientä ja yksi tuhosi aivan kaiken (huonekalut, kengät, kännykät, kaukosäätimet, kirjat jne. jne.). Kaikki saman rotuisia, eli bordercollieita. Hyvä siihen on henkisellä tasolla varautua :) Asiaa auttaa jos koiralle pystyy jättämään jotain mielekästä puuhaa. Toisaalta on kyllä aika hankalaa keksiä touhua koko työpäivän ajaksi. Yksi aika hyvä on ns. kongi, eli sellainen kumitötterö johon laitetaan herkkuja sisään pienestä reiästä. Pitää koiran kuin koiran touhukkaana puolesta tunnista tuntiin. Pennun moinen väsyttää siihen malliin, että loppupäivä meneekin nukkuessa ja kaupan päälle pysyy hampaat kunnossa :peukku
 
Vs: Koiraa hankkimassa

nokonzok sanoi
Asiaa auttaa jos koiralle pystyy jättämään jotain mielekästä puuhaa. Toisaalta on kyllä aika hankalaa keksiä touhua koko työpäivän ajaksi.
Tähänkin pätee se, että kannattaa henkisesti varautua kaikkeen ::) Tätä ei nyt ole tarkoitettu pelotteluksi, mutta meillä tehtiin ensin niin että opeteltiin yksin oloa oppikirjojen mukaan asteittain ja jätettiin tekemistä, kokeiltiin kongia, tyhjään talouspaperirullaan herkkuja, kaikkea mitä mieleen tuli. Annettiin kalkkia, jos betoniseinän syöminen johtuisi jostain puutoksesta (tämä oli eläinlääkärin vinkki). No eipä auttanut. Kaikki "mielekäs tekeminen" oli kyllä tehty ja silti lisäksi kämppä tuhottu. Useiden epätoivoisten keskustelujen koirakouluttajagurun kanssa toi ratkaisun. Meillä se ratkaisu oli, että koiralle ei saa jättää mitään tekemistä, ei mahdollisuuksia repiä mitään ja eroahdistushaukkuminen ei loppunut kuin ajan ja kärsivällisten naapureiden avustuksella ;)

Jos on pelko, että kämppä ja design huonekalut tuhoutuu, niin kannattaa opettaa jo pennusta jokin tietty paikka/huone missä koira viettää yksinoloaikansa, jotkut käyttää sellaista isoa häkkiä ja sitä aika monet kirjat/kasvattajatkin suosittelee, tulee niinkus turvapaikaksi koiralle. No meillä sekään ei onnistunut, mutta se oli näitä löytökoiran iloja ::) Ai miten niin haettu hiukan haastetta elämään? ;D

Se tärkein näin autofoorumilla on päässy unohtumaan. Eli autolla matkustusta kannattaa reenata lyhyillä matkoilla ensin. Ja jos ei ole farmaria, niin kannattaa käyttää koiralla takapenkillä turvavyövaljaita, ettei tule kolaritilanteessa niskaan hevosenpainoa vastaava lasti! Ei se koira sitten aina suostu menemään sinne farmarin tavaratilaankaan, meillä on farmari ja koira istuu tyytyväisenä takapenkillä ::) ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Ei se etta on farmari mitenkaan esta sita koiraa lentamasta eteenpain satojen kilojen massan omaavana selantaittajana..
Tavalliset koiraverkot mita noihin myydaan estavat ainoastaan koiraa hypaamasta ajon aikana matkustamon puolelle.. (bilteman malli ei meilla estanyt edes sita..)
Eli sinne farkun takapaksiin laitetaan kunnon tukeva hakki (ei siis mitaan nayttelyhakkia..) tai kytketaan se koira tukevasti kiinni tukevaan kiinnityspisteeseen..
Hakki/remmi myos tehokkaasti estaa koiraa ryntaamasta karkuun heti kun avaat takaoven..

Meilla koira on kahdessa pienemmassa farkussa kiinni 500kg kestavilla remmeilla kuormansidontalenkeissa, vahan alakanttiin nuo ovat mutta epailen etta ne kuormansidontalenkit pettaa ennen noita..
Ison farkun muutostyot on kesken, siihen tulee kiintea hakki koiralle, mutta takimmainen penkki on jo otettu pois ja koira on kiinni jaljella olevissa turvavoissa..

Ai niin, meilla on havaittu napparaksi sellainen loiskumaton vesikuppi, koiralla on kontissa vetta muttei tarvii pelata etta se lentelee ajonaikana pitkin poikin..

Viela on mietinnan alla miten tuohon saisi fiksuiten toteutettua tuuletuksen jotta voisi jattaa koiran autoon kun kavasee kaupassa tms, ilman etta kukaan paasee autoa tyhjentamaan / kiusaamaan koiraa (naitakin ihmisia tuntuu riittavan)..
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Niin siis tarkennuksena, että farmarissa tietenkin myöskin asianmukainen varustus kuljetusta varten :peukku Kiitokset tarkennuksesta, ihan ei aina tule kaikkea kirjotettua, kun tarvii tehdä töitä välillä. Mutta tosiaan se koira ei aina suostu sinne takapaksiinkaan menemään vaikka olis mikä varustus. ja juu on johtajan tehtävä näyttää missä on koiran paikka, mutta jos se oksentelee, panikoi, läähättää ja valittaa eli on ihan shokissa takapaksissa ja takapenkillä on hyvinkin tyytyväinen, niin ei ole vaikea miettiä kummassa kuljetan. Tuota tilaa kun on ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Jeps, ei silla sinansa valia missa pain autoa koira on kuhan ei ole kuskin penkilla ja on kiinni..
Ja jos penkit on tyhjana niin kivempihan silloin on lastata sita tavaraa kontin puolelle ja laittaa kunnolla kiinni..
Meillakin on yleensa takapenkista varattu vain yksi paikka, mutta halutaan pitaa myos koira ja penska erossa toisistaan etteivat keksi typeryyksia..
 
Vs: Koiraa hankkimassa

itelle kävin torstaina noutamassa tommosen rotikan ja labbiksen sekoituksen... ;D yllättävän fiksu koira tuntuu olevan sisäsiisti valmiiks toisaalta asiaa voi myös helpottaa et vähän väliä käydään ulkona ihmettelemässä... ;D semmoinen pikku ongelma olis et autos ei viihdytä yhtään.. hirvee paikka vauvalle... oisko muilla kokemust samast ja millä saitte "pelon" loppumaan???? :p niin ja vaavi tosiaan 7vko..
 
Vs: Koiraa hankkimassa

iineksen%20ja%20titon%20pennut%20034.jpg

Tässä on se poika jota mennään tiistaina kattomaan ja todennäköisesti varataan, luovutus heinäkuun alussa :)

Yllättävän paljon tullut vastauksia tähän aiheeseen, eipä oo koskaan tullut ajateltua että näinkin paljon on koiraihmisiä täällä :palvo
Kiitos noista vastauksista. Kiinnostaisi vielä tietää että minkä hintaista on esimerkiksi rokottaminen ja mitä matokuuri maksaa?


Ei taida ihan yksiselitteistä keinoa olla millä koiran tuhovimmaa saisi hillittyä tai sisäsiisteyttä nopeutettua, jokainen koirakin on oma luonteensa. Meillä on sen verran hyvä tilanne nyt että vaimoke on elokuun lopulle asti kotona joka päivä jos tarvitaan, joten liki kaksi kuukautta on mahdollista olla pitämättä koiraa aikoja yksin. Tietty tuo yksin olo opetetaan mahdollisimman pian. Sitten alkaa tulemaan koulu-/työpäivistä riippuvaisia yksinoloja, mutta toivottavasti siihen mennessä koira on jo oppinut että aina ei ole joku sen kanssa leikkimässä :)

Käytiin kesäkuun alussa alustavasti varailemassa olohuoneen hyllystöä, mutta ostoa siirretäänkin nyt sitten ainakin elokuulle, ei viiti uusia mööpeleitä ostaa samaan aikaan koiran kanssa :p

Koirakuume alkaa nousemaan... Ehkä kohta jo kovemmaksi kuin tuolla vaimokkeella ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

molemmat rokotukset maksaa n.20€ ainakin täällä.sitten siihen päälle vielä käynti maksu 20-30€

ja matokuuri 5-10 € vähän riippuu aineesta.paketista pystyyn antaan useamman kuurin että ei sille yhelle kuurille paljon hintaa tule.

tuon tuhoamisen saa helpoiten pois sillä että ei anna tuhottavaa koiralle.ja aina jos jyrsii jotain kiellyttyä niin tekee vaihtokaupan sallittuun jyrsittävään.

eikä kannata koko kämppää koiralle jättää sen yksin ollessa,vaan rajaa pienemmän tilan missä ei ole paljoo johtoja.yleensä koira tuskastuu isossa tilassa ja alkaa purkamaan tuskastumistaan jyrsimällä tavaroita.

kannattaa melkein joku laatikko/taso jättää pennulle jonne pentu voi mennä nukkumaan yksin ollessa.koska koira tuntee olonsa turvallisemmaks ku on jotain pään päällä ja seinä selän takana.

eiku hyvia odotus hetkiä.aika kituutusta on luovutus päivään asti ::)

Ps:aika söpö sesse ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

TeamEetu sanoi
Tuli matokuurista mieleen että ei kaikkien koirien mahat kestä usein tehtävää madotusta. Perunaa en suosittele koirille ollenkaan. Nämä jutut tullu omilla elukoilla kokeiltua.(kääpiösnautseri 10v. ja kääpiöpinseri 5kk.) Porukoilla oli lappis joskus ja se oli aika vilkas yksilö ja ei rauhottunut kohellus ennen 8 vuoden ikää. ;)
Täällähän on kohtalo tovereita ;D Meiltäkin löytyy 15kk ikäinen kääpiöpinseri,ja siinä sitä riittää virtaa ;D
Omasta mielestä koiraa kannattaa käyttää näyttelyisssä,tai ainakin mätsäreissä niin näkee onko koirasta ainesta. Itse kävin emännän kanssa tänään Rovaniemellä Juhannusnäyttelyssä,ja vielä olis tälle vuotta tarkoitus käydä ainakin 2näyttelyssä,ja mätsäreitäkin on kierrelty. Tossa muuten kuva meidän neidistä,meidän neiti tykkää kulta koruista ;D ;D Ja tosta tavaroiden puremisesta pääsee eroon kun laittaa vedellä jatkettua tabasco liuosta arkoihin paikkoihin,ei itse testattua mutta kuulema toimii.
Blizzard^ sanoi
itelle kävin torstaina noutamassa tommosen rotikan ja labbiksen sekoituksen... ;D yllättävän fiksu koira tuntuu olevan sisäsiisti valmiiks toisaalta asiaa voi myös helpottaa et vähän väliä käydään ulkona ihmettelemässä... ;D semmoinen pikku ongelma olis et autos ei viihdytä yhtään.. hirvee paikka vauvalle... oisko muilla kokemust samast ja millä saitte "pelon" loppumaan???? :p niin ja vaavi tosiaan 7vko..
Tuohon tuskin auttaa muu kuin se että kuljettelee sitä autossa,vaikka muuten vaan. Esim toi meidän neiti oli aluksi ranttu autoilija,vaan nyt se menee jopa liiankin innokaasti kyytiin(johtuu varmaan autosta) ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Blizzard^ sanoi
itelle kävin torstaina noutamassa tommosen rotikan ja labbiksen sekoituksen... ;D yllättävän fiksu koira tuntuu olevan sisäsiisti valmiiks toisaalta asiaa voi myös helpottaa et vähän väliä käydään ulkona ihmettelemässä... ;D semmoinen pikku ongelma olis et autos ei viihdytä yhtään.. hirvee paikka vauvalle... oisko muilla kokemust samast ja millä saitte "pelon" loppumaan???? :p niin ja vaavi tosiaan 7vko..

kannattaa opetaa sitä autoon ihan muutenkin ku aina ajamalla.voi siellä käydä alussa syömässä pikku herkun tai muuta mukavaa tekemässä.sitten auto käyntiin ja taas kivaa tekemistä.sitten voikin kurvailla(toivottavasti).ei kuiteskaan yheltä istumalta kaikkee ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Blizzard^ sanoi
semmoinen pikku ongelma olis et autos ei viihdytä yhtään.. hirvee paikka vauvalle... oisko muilla kokemust samast ja millä saitte "pelon" loppumaan???? :p niin ja vaavi tosiaan 7vko..
Meilla kotiutumis reissu meinas olla ongelmainen kun vaan aluksi nakattiin se konttiin ja lahettiin ajamaan, no se alko vahan panikoida joten pysahdyttiin huoltsikalla vahan rauhottelee sita ja jatkettiin sitten matkaa niin etta puolisko oli pennun kanssa takapenkilla ja silloin talloin syotti makupaloja..
Taman jalkeen alkuun kaikki autoilut kohdistu kivoihin paikkoihin, jolloin ainakin teoriassa tuo oppi etta autolla mennaan pitamaan hauskaa..
Myohemmin sitten alettiin kaymaan tylsissakin paikoissa, ja nykyisin tuo "hyppaa" kyytiin ja pois kyydista kaskettaessa ja pahin ongelma ajellessa on jos istuu takapenkilla ja tuo tyontaa kuononsa niskaan (luonnollisesti juuri juotuaan, parta vetta valuen.. ;D)..

Me kokeiltiin pippurivesi sekoitusta tuhojen estajana, auttoi puun ja muovin kanssa mutta kangas maistui entista paremmalta kun oli vahan marinoitu...

Meidan otokka hieman ennen kotiutumista ja ensimmaisina paivina meilla http://s166.photobucket.com/albums/u82/hyeena_log/irlis/
 
Vs: Koiraa hankkimassa

jamppu_ sanoi
meillä on 5 kk sesse novascotiannoutaja(tolleri).eka oma.
Sama juttu, tosin tyttö on jo kohta viitisen vuotta vanha :peukku
Eiköhän tuossa listassa ole jo aikas hyvä yhteenveto kaikista tärkeistä pointeista.
Valkosipulia kannattaa välttää siihen vajaa vuoden ikäseks asti, siitä eteenpäin kyllä voi antaa niin paljon kun koiru sitä syö. Jotkut tykkää, toiset ei. Estää päivittäin annettuna esim. anaalirauhasongelmia, allergioita, ihottumia yms..joihin muuten joutuis antamaan ikäviä (ja usein pitkiä) lääkekuureja.
Alle puolen vuoden ikäsellä pennulla kannattaa tarkkailla suolan määrää ruoassa, jos antaa tavallista 'ihmisruokaa' tai purkkisapuskoja. Noissa kun tuppaa olemaan todella paljon lisättyy suolaa, joka voi alle kymmenkiloselle pennulle olla isoki satsi kerralla. Ja kaikki hypyttely pois, kunnes lonkat kasvaa! Noutajilla heikko kohta, vaikka olis A-luokkaset lonkat/kyynäret (pilasin jo yhen koirani liian aikasella hypyttämisellä).
Ja vielä mainittemisen arvonen seikka, vaikka se luultavasti on jo tehty: syynäkkää huonekasvit/kukkapenkit mahdollisilta myrkyllisiltä kasveilta (esim. vehkat), ni ootte sitte tietosia jos ko. kukkanen on joku kaunis päivä syöty ja koiru on huonon näkönen..
Ei muuta ku onnellisia pentukuukausia! :peukku Nauttikaa nyt vielä ku nappula on...noh, nappula! ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Meillä 5vuotias siperianhusky narttu, pariviikkoa sitten kun oltiin oltu pojan kanssa ongella ja tultiin näyttää kaloja äidille niin eikös toi koira napannu ne kalat ja söi hätäpäissään pari, ei muuta kun matokuurin ostoon olisiko ollut jotain 10€ luokkaa kolmen päivän kuuri. Niin mainitsiko kukaan sirutuksesta kannattaa varmaankin laittaa siru.
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Siru tuolla koiralla olisikin jo, ja hintaan kuuluu kaikki mitä kasvattaja voi tuossa vaiheessa tehdä. Pitää kysellä ne lonkkakuvat ynnä muut kasvattajalta sitten kun en niiden aikatauluja tiedä.

Ajateltiin tosiaan että ostetaan sellanen matalahko aita tuohon keittiön molemmille oville, saisi rajattua ne tulevat vahingot keittiön ulkopuolelle jossa meillä kulkee eniten johtoja ym vaarallista, jota on kuitenkin vaikea peittää. Äh, se on menoa huomenna. Tiedän että kun nyt polttelee koiranpentu jo niin paljon, niin mitä se on sitten sen jälkeen kun ollaan käyty katsomassa/varaamassa se 8)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Onnea vaan uudelle perheenjäsenelle :)

Itse olen harrastanut koirien kanssa "vakavemmin" nyt noin 10 vuotta. Mm. Juhannus ja edellinen viikonloppu meni kisoissa niiden kanssa. Tällä hetkellä täällä tallustelee neljä karvakuonoa.

Pentu aikana tosiaan kannattaa katsoa hieman mitä ruokaa sille syöttää eikä rasittaa liikaa hyppyyttämällä yms. Noissa on aina myös huomioitava rotukohtaiset erot (pienet-suuret rodut).

Vinkkinä sanoisin vielä että antakaa pennulle aikaa ja touhutkaa sen kanssa nyt pentuna/nuorena mahdollisimman paljon, käykää yhdessä erilaisissa paikoissa ja jos mahdollista käykää ns. "pentukurssilla". Vaikkei koiran kanssa varsinaisesti alkaisikaan harrastelemaan myöhemmin niin jokatapauksessa niistä on aina hyötyä koiran kanssa. Itse olen kouluttanut koiriani jo jonkin aikaa ja tiedän mitä pentukursseilla opetetaan ja vaikka osaan kouluttaa samat asiat itsekin niin tulevan pentuni kanssa menemme silti kurssille.

Jaahans, en tiedä saakohan tuosta mun kirjoituksesta mitään tolkkua.. (pönttö sekasin kun tullu yöllä kotia kisoista ja aamul piti mennä röihin) :)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Hei ny p**k**e, tajusin että mulla on tuossa olohuoneessa neljä tornikaiutinta ja subbari, ja hinnassa ei puhuta mistään kolminumeroisista luvuista. Millä mää ne suojaan? ;D Mikään pahvi tuskin ei auta mutta pitääkö mun jotai kanaverkkoa laittaa ympärille ;D Samaan tapaan kuin omenapuut suojataan talveksi jäniksiltä ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Kannattaa suojata jos haluaa pitää ehjinä. Nostaakaan niitä ei vissiin oikein ylemmäs voi...
Sitten myös kaikki johdot niin ettei pikkunen pääse pureskelemaan niitä. Muutenkin kaikki pikkuesineet ettei raukka hotki niitä ja sitten onkin vatsa tukossa ja eläinlääkärireissu.

Onnea vain uudelle perheenjäsenelle :D

Itsekin otan koiran jossain vaiheessa kunhan saan luvan ottaa ;) Pittbull olis suosikki...
 
Vs: Koiraa hankkimassa

miikka sanoi
Hei ny p**k**e, tajusin että mulla on tuossa olohuoneessa neljä tornikaiutinta ja subbari, ja hinnassa ei puhuta mistään kolminumeroisista luvuista. Millä mää ne suojaan? ;D Mikään pahvi tuskin ei auta mutta pitääkö mun jotai kanaverkkoa laittaa ympärille ;D Samaan tapaan kuin omenapuut suojataan talveksi jäniksiltä ;D
Nama ovat muuten ongelmallisia, juuri kun on saanut hellasaronkin pois niin sitten tulee pentu jolta ne pitaa suojata.. ;D
Itsellani subbari on sijoitettu niin etta siihen ei paase kasiksi kuin siirtamalla sohvatuolia, paakajarit on sijoitettu ylos poikittain ja takakajareihin paasee kasiksi ainoastaan kiipeamalla sohvan selkanojalle. Kaapelit ovat kalusteiden takana tai kaapelikouruissa (esim. bilteman kaapelikourussa kulkee juuri sopivasti 8x3 kaapeli etuosan vahvarilta takaosaan. Vahvari korjaa digitaalisesti pahimmat sijoituksista johtuvat vaaristymat mutta muuten sitten ei voi todeta kuin etta ehkei se froopelin palikat (tallakin hetkella soinu tuolla tunnin verran..) tartte niin tarkkaan saadettyja vehkeita...
Meilla pennulta suojaus siis paasiassa tarkoittaa ihmispennulta, koira on olohuoneessa ainoastaan "valvonnan alaisena", yksin ollessaan silla on pienempi rajattu alue.
Saas naha miten kay uudessa kampassa, siella kun se rajattu alue tulee nailla nakymin olemaan se olohuone....
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Hephep,

Täällä kanssa käsi (käpälä) nousee - allekirjoittaneella kaksi tyhjäkalloista läähättäjää (samannäköisen naaman kohdalla koirakirjassa lukee kultainen noutaja).

Onnea tulevan perheenjäsenen johdosta keskustelun aloittaneelle! :)

T. Spezzi & kultaiset höhlät Nessi ja Juuli
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Kokemusta löytyy neljästä labradoriuroksesta. Kaikki on tuhonneet jotain ja aikojen saatossa koirien elintilaa on rajoitettu varsinkin yksinolon ajaksi. Tällähetkellä miulla on vain yksi koira joka asustaa kodinhoitohuoneessa ollessaan yksin. Ei ole tuhonnut hampaillaan mitään, hyppimällä tehnyt hiukan naarmuja sinnetänne.

Tämän edeltäjä tuhosi mm. makuuhuoneen muovimaton, kartanovolvon kattoverhoilun ja takaturvavyöt, silmälasit, lukuisia räsymattoja ja paljon irtainta mitä en enää edes muista. Ei auttanut vaikka oli kokoajan toisen koiran kanssa.

Tämä vaan varoituksena uuden koiran hankkijalle, ettei tule yllärinä.
Jos tuhoaminen on mahdotonta ja elintilaa ei pysty rajoittamaan, häkki on hyvä vaihtoehto vaikka tuntuukin vähän raa'alta. Koira oppii nopeasti pitämään häkkiä "pesänään".
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Käytiin koira kattomassa toissapäivänä ja kyllähän sen ties että ei siinä vaiheessa pysty enää peruuttelemaan ;D Tiistaina käydään hakemassa haukku kotiin Kiikalasta.

Kun menimme paikalle, herra oli hyvin hereillä, kerettiin siinä minuutti kaks silittelemään niin nukahti ja ei herännyt enää loppuvierailun aikana ;D Hitto ku nää päivät kuluu hitaaaaasti! Koiralle tuli jo nimikin, Rocky :-* Kasvattajan nimeämänä "Must Go On".

Sori kun näitä kuvia laittelen mutta laitan kuitenkin! Tämän näköinen kaveri oli koko vierailun ajan.

rockyp.jpg
 
Vs: Koiraa hankkimassa

On se söpö noin pienenä, ja vastustamaton vielä 35 kilosenakin.

OT: Uuden Outlanderin musta väri myydään Jenkeissä nimellä Labrador Black :peukku
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Ääääh, nyt rupee vähän jo jännittämään! Huomenna töistä kotiin syömään ja sitten hakemaan hauva uuteen kotiin! :D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

miikka sanoi
Rocky :-* Kasvattajan nimeämänä "Must Go On".

No perskele... itel myös otus tuli rockyks... kasvattajan nimi oli "big boy"... mut komea on siullaki otus... pitää tost omast sekopääst heitellä kuvia kun ehtii laittaa koneelle.. hieno otus.. nopeesti tuntuu oppivan ja sisä siistikin tuntuu olevan.. paitsi silloin ku oon pidemmän aikaa töissä ennenku hoitaja tulee katsomaan.... toisaalt otus kyllä ollutkin vasta 2vko... et eiköhän se kerkee muuttuu viel täys tuhoksi... ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Noh, nyt on hauva pari päivää meillä ollut, ja osaa jo nimensä ja melkein istuakin! :eek: Vähän epäröi kun sanotaan että istu, mutta vähän hipaisee kädellä selkään niin istahtaa :)

Rockysta otettiin toki kuviakin, niitä löytyypi pari esim tästä: http://irc-galleria.net/archive.php?nick=miikka%60&album_id=1626083

Ja tämä on MCF:ää varten otettu kuva, vaikea saada terävää kuvaa kun kaveri on menossa koko ajan johonkin suuntaan ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Laitas niitä sanomalehtiä että oppis käymään tietyissä paikoissa tarpeillaan.
Vai oliko mainittu jo aikasemmin?
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Onnea perheen lisäyksestä ;D Meillä on vuodenvanha chihu...Aikamoinen veijari,aina ollu zeefferejä.sit yht äkkii tommonen pikkufifi :) eka aattelin ettei noin pientä koiraa opi ikinä pitämää KOIRANA :-\ Mut sit ku sen ekankerran pyydysti syliin ja se möllötti suoraa silmiin(kun olimme hakemassa kasvattajalta)niin päätös oli helppo ;D tää lähtee meijän mukaan :D Nyt se on ihmeissään jos mennään evolla käymää anopin luona eikä golf:illa...ku joutuu oleen apparin sylissä,sieltä ku näkee paremmin vahtia ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Toi sanomalehti on kaks piippuinen juttu, meinaan jos sille opettaa niin se pitaa myos opettaa pois..
Meilla tuo oppi pois vasta kun muutettiin rivariin ja pystyttiin pitaa tuolla pihalla..
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Hyeena sanoi
Toi sanomalehti on kaks piippuinen juttu, meinaan jos sille opettaa niin se pitaa myos opettaa pois..
Meilla tuo oppi pois vasta kun muutettiin rivariin ja pystyttiin pitaa tuolla pihalla..

Varmaan aika koira kohtaista. Meillä oppi aika kivuttomasti sisäsiistiksi, vaikka oli sanomalehti koko ajan eteisessä. Tehtiin alusta alkaen silleen, että aina kun koira meni eteiseen paperille niin vietiin pihalle tarpeille. Teki sanolehdelle yksin ollessaan ja joskus kun tyhmät omastajat eivät kiireiltään tajunneet viedä pihalle :)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Jos vain mahdollista niin pentu aina ulos kun herää tai käy syömässä/juomassa. Ei mene kauaa kun oppii että tarpeet tehdään ulos. Vahinkoja sattuu mutta niille ei mahda mitään.

Joskus jollain sukulaisella oli sanomalehtiä eteisessä vielä isollakin koiralla. Ei tarvii lähteä ulos kun koira käy paperilla ??? :eek:
 
Vs: Koiraa hankkimassa

93_GTI sanoi
Laitas niitä sanomalehtiä että oppis käymään tietyissä paikoissa tarpeillaan.
Vai oliko mainittu jo aikasemmin?

Joo mutta niitä lehtiä pitäis laittaa sen oven luokse mistä mennään ulos että oppii ilmoittamaan että olisi asiaa tarpeille ja tietää mistä pääsee ulos.
Silloin kun ravaa oven ja sohvan väliä vaikka (esim)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Nuo paperihommat on päivänselviä asioita, niistä ollaan tietosia hyvin :) Pikkuhiljaa vähennetään paperin määrää ulko-ovelle päin. Kyllä tuo äijä on vähän päässyt jo jyvälle, että tajuaa ainakin että ulos on parempi tehdä kuin sisään. Hoksannut varmaan siitä kun aina syömisen, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen juoksutetaan raukkaparka ulos seisomaan ;D

Osaa jo istua, maata, antaa tassua ja tulla luokse sekä kutsusta että koirapillistä :) Vähän ollut ongelmana käsien ja varpaiden pureminen (siis meidän omistajien käsiä ;D), mutta siitä alettiin päästä eroon tarpeeks tiukalla kurilla. Parempi että ei saa mitään luuloakaan että käsiä voisi purra, edes leikkimielellä. "EI"-sanan ymmärtää jo ihan hyvin, hiukan paremmin mun sanomana. Sille tuntuu olevan oikein houkutus näykätä kiinni kaikkeen roikkuvaan, esimerkiks mun shortseissa on lahkeessa sellanen kiristyspallukka. Noh, tabascolla siitä päästiin eroon. Ei muuten ole enää edes vilkaissut shortseja ;D

Niin ja kun pääsin kehumaan ettei ole mitään syönyt. Rocky ilmeisesti kyllästyi mun kotiteatteriin ja järsi kaiutinjohdon kahdesta kohtaa poikki ;D On vielä vähän nähnyt vaivaa kun on repinyt sen jalkalistasta irti, kaapeli kun on siihen niitattu :peukku
 
Vs: Koiraa hankkimassa

miikka sanoi
Niin ja kun pääsin kehumaan ettei ole mitään syönyt. Rocky ilmeisesti kyllästyi mun kotiteatteriin ja järsi kaiutinjohdon kahdesta kohtaa poikki ;D On vielä vähän nähnyt vaivaa kun on repinyt sen jalkalistasta irti, kaapeli kun on siihen niitattu :peukku
Ilmeisesti musiikki maut ei ole viela kohdanneet toisiaan.. ;)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

sisäsiisteys tuntuu olevan aika koira kohtaista.... itellä toi hirviö ollut sisäsiisti alusta asti, okei työpäivän aikana saattaa ilmestyä pieni lammikko.. ::) hyvin myös tajunnu jättää piuhat sun muut rauhaan... seinän kulmat nyt onki eri asia... ;D muiden käsiä ja varpaita yrittää kovin syödä varsinkin silloin ku en itse ole vieres vahtimas.. tietysti silloin tällöin yrittää tulla hyppii näpeille jos makaa sohvalla mut sekin tuntuu olevan vaan huomion hakua et pitäs päästä leikkimään.. ;)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Juniori kävi tänää ekalla rokotuksella, enpä olis uskonu että noin helposti käy :peukku Kökötti vaan siinä pöydällä ja haisteli lääkäriä, ei edes huomannut koko piikkiä ;D Eipä tuolle kaverille tule ainakaan mitään eläinlääkärivihaa :)
Painoa oli kertynyt vaivaiset 10,6 kiloa ja täysin terve ja hyvin pysynyt linjoissaan mahankin puolesta :)
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Voi hurja kuin söötti tapaus! :p Sehän meni sitte hienosti, jotku ulisee jo pelkästään ku pääsee ovesta sisälle, jotkut on taas tollasia "hei tääl on letkee meininki"-tyyppejä ;D
 
Vs: Koiraa hankkimassa


Tuo pentujen hankinta ja siihen kuuluvat asiat tosiaankin kannattaa tarkistaa vaikka kasvattajalta jolta pennun hankkii, mutta epävarmuus on terve merkki ja kysyvä ei tieltä eksy.
Tässä osoitteessa majailee 7 saksanpaimenkoiraa (uros,narttu ja 5 pentua)pentujen ikä 1vko.
Toimintaa siis riittää, eivät vaan taida kaikki jäädä taloon.,,,ei ne kyllä sopisi Pajeron tavaratilaankaan sitten isompina.
Jos kiinnostaa niin voi vaikka kysellä, näillä näkymin vielä osa vapaina, mutta ei kerrostaloon. :peukku
 
Vs: Koiraa hankkimassa

Onnea Miikka. En ihan kaikkia juttuja läpikotasin jaksanu lukea, mutta yhen tervuerenin ja parin pystykorvaseropin kokemuksella voin sanoa, että koiran omistaminen on ihan eläimellistä; kaikessa positiivisuudessaan ;D. Meillä vanhempi koira (oli hetki sitten siis kaksi vielä) jouduttiin laittamaan koirien taivaaseen vanhuuden vuoksi, kohta sitä mietittiinkin että jos tuohon uuden kävisi laittamaan, ja se vois olla rotua belgianpaimen Groenendaali.. No anyway tuo teiän nuori tais olla noita labbiksia? ne on hyviä seurana, ja jopa oppivat ehkä toimimaan ohjeistakin kunhan omistaja vaan jaksaa :) mutta jos olkkarissa ei oo ovia, miettisin vaikka sellasen portin laittamista, se toimii jopa lapsille (kokemusta); on sitten kirjahyllyt ja kajarit rauhassa, ja yks makuasia on sitten se antaako / opettaako koiraa koskaan sänkyyn tai sohvalle; Jollain koirilla on sellainen pesänkaivuutapa, ja voin sanoa ettei tee hyvää ainakaan sohvan verhoilulle :p Kerro vaan jatkossakin miten menee, voi olla hyvää muistutusta meillekin että miksi vois olla laittamatta pentua :D
 
Takaisin
Ylös Bottom