Lisävalot

Eddieboy

Mitsubishi Pajero 2.6
Liittynyt
29 Elokuu 2012
Sijainti
SALO
Tuossa jo aikansa eläneet jonkinmoiset lisävalot "ämpärit" menee vaihtoon
ja kysymystä olisi millaiset lisävalot pajeron keulille kannattaa hankkia, eli kohtuu hintaa
ja tasokasta.
Toivon kokemuksia omista pajeroistanne, miten on lisävalot
ja onko muita lamppuja keulilla?
:peukku
 

Liitetiedostot

  • PAJEROOOS.jpg
    PAJEROOOS.jpg
    207.6 KB · Lukukerrat 2,156
Vs: Lisävalot

Nuilla Bilteman lisäpitkillä näki kyllä hyvin..
Samanlaiset on nykyisin tuon Grandiksen keulalla. Hintaa 39,90€/kpl ja hyvin pärjäsi testeissäkin muutama vuosi sitten, oliko TM tai vastaava. Hinta/laatusuhde kohdillaan.
Referenssi nuissa ilmoitettu 30.

small
 
Vs: Lisävalot

Itsellä oli motonetista hankitut Hellan FF200:t n.80-90e/pari.
Toimi hyvin maantiekäytössä ja näkyi pitkälle, mut nuissa on aika kapea keila..

Voisin kuvitella et pajeroon jotain vähän leveämmälle ampuvaa, tuollaiset vois toimia: http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=17

Eikä hintakaan liene laatuun nähden mitään liian järkkyä..
 
Vs: Lisävalot

Pajero on siitä kiitollinen asennuskohde, että Pajen keulalle mahtuu isotkin valot, toisin kuin moniin matalakeulaisiin nykyautoihin.

Kyllä se kai niin on, että tuon Biltemalaisen hinta-valotehosuhdetta on ainakin sen TM:n testin perusteella vaikea piestä. Onko niissä muuten laatu kohdallaan, en tiedä, kun en ole moisia ikinä itse omistanut. Tosin nykyään saa isoja pyöreitä Boschilaisia (225) ja Hella Rallyeakin (2000) satunnaisesti tarjouksesta viidellä-kuudella kympillä /pari. Molemmat ovat olleet jo vuosikymmeniä testien kärkineljänneksessä, ja kilpakäytössäkin hyvin yleisiä. Nykypäivänä tuollaiset isot old-school valot eivät enää ole oikein IN nykyautoissa, mutta Pajeroonhan sellaiset menevät hienosti.

Jos laittaa kaksi paria, niin kannattaisi kaivaa se TM:n testi jostain, ja etsiä keulalle yksi pitkän, mutta kapeamman valokuvion pari, ja sitten toinen vähän lyhyemmän, mutta vastaavasti leveämmmän kuvion pari. Ehkä biltemalaiset, ja jotkut muut siihen kaveriksi?

PS. Onkos kuvassa näkyvät Cibiet vaan vanhat (kulahtanut hopeointi?), vaiko sumuvalomalliset ja siitä syystä huonot, vai miksi ne on menossa vaihtoon? Tuon kokoisia Cibieitä käytettiin joskus ralliautoissakin, ja niitä pidettiin ihan OK valoina -ja olivat kalliita aikanaan. Isoa Cibieta oli vaan muistaakseni ainakin kolmea-neljää eri mallia, joista rallissa käytettiin pistevaloa ja sitä vähän rihlattua kaukovaloa. Jos tuo (keulalla) on se sumuvalomalli, niin se on sitten se "lyhyt ja tosileveä" valokuvio...

PPS: ennen kuin tekee valo-ostoksia, niin muistaa sitten laskea referenssiluvut ensin, JOS haluaa leimakelpoisen ja laillisen asennuksen. Ainakin noissa Bosch Rallyeissa on osassa myynnissä olevissa vähän liian iso referenssiluku, että paketista saisi helposti laillisen. Ts. pitää olla tarkkana, samasta valosta on joskus myynnissä eri referenssiluvulla olevia versioita.
 
Vs: Lisävalot

http://www.nettiosa.com/product_details.php?p=875

Tommoset on itellä ja ainakin noilla tuntus näkevän. Noita oli jossain nettikaupassa edullisemminkin mutta en muista missä. Omissa on viel 100 wattiset polttiot niissä. Ja vaikka ei tässä kysytty niin ajovaloumpiot on uudet hellat Ja niissä bilteman reletys-sarjan kanssa jotkut philipsin tehokkaamat polttimot. Kehtaa ajella lyhkäsilläkin, eikä huonoimmasta päästä oo pelkät omat pitkätkään. :peukku
 
Vs: Lisävalot

Ostin siskolle joululahjaks Xsaraan Bosch Pilot 175 -lisäpitkät(ref 17,5). Rihlattu umpio mut toimii kyllä hyvin. Vielä pitäis suunnata tuota pikkusen alas mut hinta/laatu on kyllä kohdallaan. Pitäis vielä koittaa ehostaa Xsaran umpiot kun on 310tkm aikana päässy vähän kulumaan.
 
Vs: Lisävalot

Oikein hyvässä valopatterissa on muuten sitten ainakin gen 1 Pajeron tapauksessa sellainen pikku "ongelma", että kun alkuperäiset lähivalot on ihan surkeat (niinkuin ne Pajeroissa lähes poikkeuksetta on), niin hyviltä (lisä)pitkiltä auton omille lyhyille vaihtaessa ero on jopa liian iso, ja pienen hetkeen saa ajaa sitten taas ihan sokeana. Eli periaatteessa lisävalotkin voi olla "liian" hyvät. Ainakaan ei kande tehdään mitään ylikirkkaita pisteitä mihinkään, vaan ennemmin yrittää vaikka vaalia valoalueen leveyttä (ja pituuttakin kohtuullisissa määrin).
 
Vs: Lisävalot

Ja 1g Pajeroon saa muuten Hellalta uudet ja huomattavasti paremmat umpiot todella edullisesti, että saa lyhyetkin paremmiksi. Mun ex-Pajeen maksoi noin 5 vuotta sitten 17€/kpl
 
Vs: Lisävalot

Eddieboy sanoi
Tuossa jo aikansa eläneet jonkinmoiset lisävalot "ämpärit" menee vaihtoon
ja kysymystä olisi millaiset lisävalot pajeron keulille kannattaa hankkia, eli kohtuu hintaa
ja tasokasta.
Toivon kokemuksia omista pajeroistanne, miten on lisävalot
ja onko muita lamppuja keulilla? :peukku
Onkos nuo lisävalot H4 polttimolla, Sumuvalo/pitkä yhdistelmä? (samannäköiset ainakin kuin mitä markkinoilla ollut, Cibiet tai jotkut muut?)

Jos on, niin myytkö? ;D Vai onko muuten siedettävässä kunnossa, heijastin yms? ::)
 
Vs: Lisävalot

Vensku_ sanoi
Jos haluaa "nykyaikaistaa" FF-heijastimella ulkonäköä: http://kauppa.motonet.fi/web/guest/etusivu#productid=48-5722 ;)

Jos nuo on ne siriukset ni ei kyllä pysty suosittelemaan. Entiseen pajeroon ne laitoin ja hajavaloa tuli ihan normi halogeeneilla vaikka kuinka mutta muuten valokuvio oli ihan hanurista.
 
Vs: Lisävalot

Juu sitä en osaa sanoa noista, kaverilla on ne neliskanttiset vastaavat, oli yhdessä astrossa xenoneilla, ja tuntu ihan ok valoille. Ja nyt on seuraava astro, ja taas asennettu samanlaiset.

se voi olla tuolla muodolla sitte niin iso vaikutus. ::)
 
Vs: Lisävalot

bosch 225 2kpl normaaleja ref37,5r ja keskelle yksi tai kaksi pistevaloa, kaikkiin kunnon piuhat ja 100w polttimot.
hintaa valoilla on jotain 60-80e kpl ja kyllä pitäisi nähdä.

nimetoumln_zpsb4ab5287.jpg


Ei noi bilteman valot kyllä mitkään kaksiset ole, toki edulliset, samaa sarjaa kuin hillite boreman ja siriuksen valot.

Ja ne omat umpiot kannattaa vaihtaa uusiin, uudet sähköt tehdä jos on jännitehäviötä, ja jotkut kunnolliset polttimot, niin ei tule sitten liian pimeää kun vaihtaa pitkiltä lyhyille
 
Takaisin
Ylös Bottom