Outlander PHEV yleisimpiä kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Liittynyt
1 Maaliskuu 2020
Tykkäykset
7
Hmm... Vanha 2011 mallin Outtis alkaa olla vaihdon kynnyksellä vaikka toimiikin vielä moitteettomasti (300t ajettu). Phevi hieman kiinnostaisi mutta jotenkin foorumia luettaessa on alkanut mietityttää. Jos kärryä vetäessä hyytyy välillä, bensamoottori huutaa kiihdytettäessä, käyttö vaatii sähköinsinöörin tai vähintäänkin nettinörtin taitoja, Outlandereiden tuonti loppuu kohta jne jne niin ottaisiko tuon vaan harmikseen? Ja vaihdokkeja näkyy olevan liikkeissä pilvin pimein niin eihän siitä pääse koskaan eroonkaan... Onko näin että parempi sittenkin hankkia vanha tuttu dieseli? Ajoja tulee reilut 30t/vuosi - työmatkoille ja lähikaupunkeihin olisi kyllä sopivat etäisyydet akun riittävyyden suhteen.
Kyllä en enää dieseliä ottas mistään hinnasta. Omalla nyt 12900km takana, keskikulutus 4.1 / 100km ja tulee tippumaan tuosta vielä, koska tullut nyt erinäisistä syistä vähän pidempää matkaa ajettua ja paljon kärryn vetoa. Tällä vaihdilla tulee n. 27tkm ajomäärä vuoteen. Ero entisen auton kuluihin on järkyttävän iso. Kärryä tullut vedettyä ihan nuilla maksimi massoilla ja ei minkäänlaista hyytymistä ole ollut. En tiedä sitten onko tuossa moottorin äänessä isoa eroa 2.0 ja 2.4 moottorin välillä mutta ei tuo 2.4 litrainen ainakaan liian kova meluinen mielestäni ole täyskaasu kiihdytyksessäkään. Paljon pystyy vaikuttamaan phevin kulutukseen omilla valinnoilla; reitillä, ajotyylillä, ilmastoinnin käytöllä ja tietysti lataamalla autoa jatkuvasti.
 

Jii

Mitsubishi Outlander Intense 2011 diesel
Liittynyt
15 Huhtikuu 2009
Tykkäykset
0
Joo... ehkä kommenttini oli tarkoituksella hieman provosoiva, mutta mukava kuulla, että pheviin on oltu tyytyväisiä. Se ainakin on positiivista, että päivittyisi automaailmassa ajan tasalle ;) Nykyiselle Mitsulle, kuten edellisellekin Outtikselle, että vikoja ei todellakaan ole ollut (ajokilometrejä niillä yht n. 450 000km). Nyt meni yksi ruiskutussuutin - ilmeisesti valmistusvika - muuten vain tavallista kuluvaa osaa. Jos laatu on pysynyt Pheveissä samana, eiköhän tuota uskalla alkaa tosimielellä katselemaan. Ei noissa hybrideissä kovin paljon muita sopivia vaihtoehtoja omaan käyttöön ole.
 

PajeGls

Active Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2005
Tykkäykset
25
Kun itse olen tuota hyytymisongelmaa, tarkoitus on ollut vain sanoa, että raskaan kärryn kanssa etenkin mäkisessä maastossa kannattaa käyttää charge -nappia pohjassa. Siinä vaiheessa se ei enää kulutusta lisää, mutta turvaa sitä, ettei akun kapasiteetti putoa alle minimirajan (26 % mallivuodesta 2019 eteenpäin). Mutta, kuten joskus kirjoitin, niin välillä on kylmännyt kun akun latausta kuvaavassa palkissa ei ole yhtään sinistä jäljellä ja moottori huutaa tosissaan. Yleensä puolen tunnin sisällä näistä kokemuksista on ensimmäinen ohut sininen palkki ilmaantunut, eikä kertaakaan ole tarvinnut jäädä tien varteen lataamaan polttomoottorilla. Se täytyy sanoa, että esim. Lexus RX:llä vaunun veto eleetöntä, raskasta vaunua ei paljon huomaa moottorin käytöksestä, mutta onhan sille sallittu 2000 Kg vetopaino.

Oma kärryn veto on rajoittunut 1300 Kg matkailuvaunuun. Normaali 750 Kg peräkärry ei aiheuta mitään chargen käytön tarvetta.

Edit: Save -nappi ei siis riitä 1300 Kg vaunun kanssa pitämään akun varaustasoa, vaan hiljalleen lataus häviää. Chargen kanssa akun pinnan vajoaminen on huomattavasi hitaampaa, kuten toki kuuluukin olla ja sillä välttää pitkälti tilanteen, että auton pitää huudattaa moottoria virtaa saadakseen.

Jos itselläni raskaan vaunun veto olisi muuta kuin max. muutama viikko vuodessa, niin silloin kyllä katselisin esim. jotain pickuppia siihen hommaan. Satunnaiseen tarpeeseen PHEV on ok.
 
Viimeksi muokattu

sako

Outlander 2.0
Liittynyt
1 Syyskuu 2004
Tykkäykset
0
No nyt tuli hommattua käytetty 2014, 142tkm Outlander PHEV auto.
Niin kysyisin saako jostain asetuksista muutettua sellain että navi/radio näyttöön tulisi käynnistyksen jälkeen aina radio tila ?
Nyt se menee aina Navi tilaan.
Eka lataus kotona tehty (4,5h) ja seinästä sähköä meni n.8,84kWh. Kertooko tuo lataus sähkö jotain akun kunnosta ?

Edit: pitikin huomioida/vähentää myös muut sähkökulutus laitteet tuosta lataus sähkön kulutuksessa.
 
Viimeksi muokattu
Liittynyt
14 Joulukuu 2019
Tykkäykset
7
Kyllä siitä latauksella menevästä sähköstä voi jotain päätellä akun kunnosta. Ja jos tuon 8,8 kwh sait menemään akkuun, niin ihan ok:lta vaikuttaa.
 

Jii

Mitsubishi Outlander Intense 2011 diesel
Liittynyt
15 Huhtikuu 2009
Tykkäykset
0
Kun tässä autokuume hieman nostaa lämpöään niin mitkä on oleellisimmat parannukset vuosimallien 2016-2017-2018 välillä? Kysyin kerran mitsun huollosta uskaltaako näitä sähkövehkeitä ostaa ja näyttivät kyllä peukkua. Suosittelivat vuosimallista 2016 ja siitä uudempaa versiota. Hakusessa on vähän ajettu auto - alle 60t kilometriä.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
245
Parannuksia
2016 facelift
2017 EV-nappi
2018 Android auto
2019 2.4litrainen tehokkaampi moottori ja suurempi ajoakku.
 

sako

Outlander 2.0
Liittynyt
1 Syyskuu 2004
Tykkäykset
0
Omassa autossa ei ole lohkolämmitintä.
Mutta pitäisiköhän laittaa...? Lämmittimien tehot on 250-300w ja ne on säteilylämmittimiä lohkon kylkeen.
Onko kaikilla lohkolämmittimet phev:ssä ?
Jos saisi kokemuksia talvi käyttäytymisestä on tai ei ole lämmitintä.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
245
Suosittelen hankkimaan viimasuojat. Itselläni on TammerSuojan tekemät ja kohta alkaa olla aika laitella ne keulalle.
 
Liittynyt
1 Maaliskuu 2020
Tykkäykset
7
Nuo viimasuojat pitää kyllä hankkia. Itse asennutin lohkolämppärin sisähaaralla mutta tuleva talvi vasta ensimäinen mitsun ratissa.
 

sako

Outlander 2.0
Liittynyt
1 Syyskuu 2004
Tykkäykset
0
Ai eikö tarvii olla lohkolämmitintä välttämättä ?

Ja paljonko on uuden ajoakun (vm 2014) Ah määrä jos akun kapasiteetiksi ilmoitetaan 10kWh ?
Vai lasketaanko se P/U=A, mikä on akun max jännite ? Vai n.327V kun watchdogisssa näyttää 9,4kWh @ 327,4V ?

Edittiä:
Vissiin 2014 autossa taitaa olla 38Ah ajoakusto...?
 
Viimeksi muokattu

roimppu

Member
Club Member
Liittynyt
7 Joulukuu 2010
Tykkäykset
0
En nyt muista onko tästä asiasta ollut keskustelua, joten kysynpä siis. Näkeekö mistään fyysisesti tai löytyykö jostain valikosta tieto, onko 2019-2020 mallin Outlander Phevissä ajoakun lämmitysjärjestelmää? Joltakin sain aikanaan tiedon, että Ruotsin 2019 business malleissa ei olisi lämmitintä, mutta toisaalta taas olen saanut tietää että ko. mallin ohjekirjassa tuon toiminta on selostettu. Suomessahan tuo on instyle ja sport varustelussa mukana.

Vaikka tuo Mitsu on vetäytymässä Euroopasta, niin siltikin tuo phev vielä kiinnostaa.
 
Liittynyt
14 Joulukuu 2019
Tykkäykset
7
Ohjekirja lienee kaikille malliversioille sama, joten sen sisällöstä ei kannata vetää mitään johtopäätöksiä. Kysymykseen siitä miten akun lämmityksen olemassaolon voi selvittää, en osaa ikävä kyllä vastata.
 

sako

Outlander 2.0
Liittynyt
1 Syyskuu 2004
Tykkäykset
0
Mökiltä tullessa n.90km ennen kotia välillä kuulu semmoinen Plung ääni ?
Ja ei se varmaankaan radiosta kuulunut.
Se kuului n.7-8 kertaa matkalla ja mittaristossa tai infonäytössä ei näkynyt mitään varoitusmerkkiä, tms.
 
Liittynyt
14 Joulukuu 2019
Tykkäykset
7
Ainakin yksi mystinen matala pling-ääni joka omassa autossani toistuu aina samassa paikassa, on jyrkän mutkan varoitus. Navigoinnin ei siis tarvitse edes olla päällä, kun kuuluu tuo ääni ja karttaruudun yläkulmaan ilmestyy pieni mutkan merkki.
 
Liittynyt
14 Joulukuu 2019
Tykkäykset
7
Se lukee ainakin etulevyissä lähellä keskiötä. Just kolme päivää sitten sitä katselin ja mittailin kun renkaat vaihdoin, mutta en nyt muista mikä se mitta oli.
 
Ylös Bottom