Paheron moottori särki missähän vika?

OffiOnPajero

Pajero 2,5 TDIC 90
Liittynyt
28 Huhtikuu 2007
Sijainti
Ruotsinpyhtää
Eli ongelma on sellainen että kesken ajon alkoi kuulumaan koneesta aivan kuin kone nakkuttaisi enemmän kuin ennen mutta ei vielä mitään ihmeellistä. en reagoinut mitenkään ääneen ennen kuin ääni muuttui kolinaksi. luulin että pakoputki meni mutta putkessa ei ole vikaa vaan koneesta kuuluu uskomaton meteli.

Ääni kuulostaa perus Harrikalta suorilla putkilla ja kovenee kun kaasua painaa. Tehot on tallessa ja ei puske mustaa putkesta, mutta huomasin että puhaltaa vähän ilmanputsarin kopasta ulospäin kun sen avaa ja käsitykseni mukaan sen pitäisi imeä eikä puhaltaa ja myös kolina ääni kovenee kun avaa ilmanputsarin eli imupuolella vika voisiko vika olla venttiilissä/keinussa?. Eli neuvoa kysyn ennen kuin alan purkamaan että mistä kannattasi hakea vikaa?
 
Vs: Paheron moottori särki missähän vika?

ekana vevakoppa pois ja katsoa onko keinut ehjät ja liikkuuko kaikki venat niin kuin pitää.
 
Vs: Paheron moottori särki missähän vika?

Jep, näin ajattelinkin. olisin yllä tehnyt jo tuon mutta kun tuolla pohjolan tallissa on vissii lamppu rikki ku on pimeää ;D ;) Varmistelenkin vaan että vika olisi tosiaan siellä yläkerrassa eikä alhaalla.
 
Vs: Paheron moottori särki missähän vika?

no eipä siin hommas kummosta tuikkua tarvi kun kopan ottaa pois ja kattoo. ;D
 
Vs: Paheron moottori särki missähän vika?

Jep,eli vika löytyi. siellä oli keinu halkipoikkisärki ja syönyt jo uran nokka-akseliin ja pukkiin eli ei olisi pitänyt ajaa ollenkaan kun ääni ilmestyi. Nyt tuleekin kysymyksiä lisää kun keinuvipuakselissa oli keinujen kohdalla pientä kulumaa niin pitääkö se vaihtaa vai onko ihan normaalia. Siinä on siis vain aivan onnettomat naarmut mutta kuitenkin. Ja kannattaisiko nyt vaihtaa kaikki keinut kun kerran yksi hajosi? Ja mitä muuta kannattaa tässä välissä vaihtaa kun venakoppa on irti.
 
Vs: Paheron moottori särki missähän vika?

kyllä itse ainakin vaihtaisin sen keinuvipu akselin. eipäkai muuta tarvi vaihtaa kun se rikkonainen keinu, kannattaa tarkistaa ne muut keinut todella tarkaaan. onko ne muuten rulla keinut vai tavalliset?
 
Takaisin
Ylös Bottom