PHEV ja ruostesuojaus?

PeteV

Member
Liittynyt
9 Joulukuu 2019
Minkäslainen ruostesuojaus/ruosteenkestävyys PHEVvissä on tehtaan jäljiltä ja kannattaako teetättää lisäsuojaus jossain pajalla?
Poikkeaako jotenkin tavan auton suojauksesta (=paja kuin paja voi tehdä)?

Vaikuttaako tehdastakuisiin jollain tapaa?

Jos joku teettänyt pajalla niin paljonko tulee hintaa?
 
Taka-apurungot on ollu alttiita ruosteelle aiemmissa korimalleissa mutta en ole kuullut että PHEVeissä olisi ollut ongelmia.
 
suomessa ois kyllä hyvä ruostesuojauttaa auto säännöllisesti, t.edesmennyt isäukko joka oli erittäin pätevä ruostesuojaaja/mekaanikko
 
Ei paljon näytä olevan suojausta ja ainakin tuo vaimon jo hetken Suomessa ollut -14 mallinen alkaneen ruostua, muualtakin kuin apurungosta. Suunnitelmissa olisi tehdä asialle jotain kesällä kun sitä olisi kuitenkin monta vuotta tarkoitus pitää.
 

Liitetiedostot

 • DSC_0068.JPG
  DSC_0068.JPG
  137.1 KB · Lukukerrat 379
 • DSC_0064.JPG
  DSC_0064.JPG
  91.1 KB · Lukukerrat 377
Itse tuli suojattua auto juurikin sen takia, että autoa tarkoitus pitää useampi vuosi ja näissä olosuhteissa paikat alkaa kyllä ruostumaan. Syksyllä teetätin MY16 suojausken, vielä ei ollut alkanut ruostumaan, mutta tämäkin kannattaa tehdä ennakkoon sillä jos ruostuminen alkaa niin sitten vähemmän hyötyä siitä suojauksesta on.

Suojaustasoja oli useita, ja itse valitsin kattavimman. Hinta taisi olla noin 1200€ Jyväskylän Autohaarniska

Jos autoa pitää uudesta noin 1-4v niin ruostesuojaukselle ei ole tarvetta ja siihen laitettu raha ei näy juurikaan jälleenmyyntiarvossa. Mikäli autoa pitää pidempään niin sitten on suojaus suositeltavaa.
 
En kyllä huomannut merkittävää hiljenemistä. Eikös tuohon MY16 oltu jo paranneltu äänieristyksiä? Lisäksi oli kitkat jo valmiiksi tuolloin alla eli pehmeetä menoa. Tiedä sitten jos kesäkumeilla huomaisi vielä eron, mutta hiljaista ainakin omaan korvaan on ollut jo ennen suojausta.

Tokihan suojausliike muistaa erikseen oikein mainita että suojaus lisää myös äänieristystä. Ja kyllähän sinne massaa tulee alustaan ja koteloihin. Varmasti herkämpikorvaisempi eron huomaisi. Itse en osannut juurikaan asiaan kiinnittää huomiota.
 
Minä suojautin MY16 mallisen PHEVn, sekä ainakin maksoin pyöräkoteloihin asennettavista lisä äänieristyksistä. Joko tämä temppu onnistui, tai sitten iänmyötä tapahtunut kuulonalentuma auttaa mutta auto on mielestäni hiljaisempi jopa nastarenkailla ajettaessa ...
 
Eihän ne vaan sinne ajoakun pohjaan mitään ruiskuta, siellä kun on jossain etupäässä kondenssiveden reikä. Voi vaikka tehdä hallaa jos vesi lilluu siellä sisällä.
 
Eihän ne vaan sinne ajoakun pohjaan mitään ruiskuta, siellä kun on jossain etupäässä kondenssiveden reikä. Voi vaikka tehdä hallaa jos vesi lilluu siellä sisällä.

No nämä on kyllä taas sellaisia asioita, että ei takuulla osaa perusseppo massauksen yhteydessä kiinnittää huomiota ellei ole joku neuvomassa.
 
Eihän ne vaan sinne ajoakun pohjaan mitään ruiskuta, siellä kun on jossain etupäässä kondenssiveden reikä. Voi vaikka tehdä hallaa jos vesi lilluu siellä sisällä.

Vai semmoinenkin siellä sitten. Ei ollut itsellä asiasta tietoa enkä tiedä oliko suojausliikkeelläkään... Onko tarkempaa tietoa tuon reiän sijainnista jotta sen voisi tarvittaessa katsoa ja ronkkia auki...
 
Eikös suojausliikkeillä pitäisi olla mallikohtainen kartta minne aineet ruiskitaan.. ainakin siis myyntipuheissa :unsure:
 
Ohessa ruostesuojausken jälkeen vedenpoistoreikä hienosti massattu umpeen !
 

Liitetiedostot

 • Phev.jpg
  Phev.jpg
  149 KB · Lukukerrat 343
Epäilemättä ja hyvämaineinen paja on kyseessä. Hirvittää kyllä muovien irroitus enemmän, itseä hirvitti kun takaluukusta piti muoveja irrotella dashcamin lakun vetelyä varten ettei kuulu se muovinen 'riks' :eek: Oli toki asianmukaiset työkalut klipsien irroittelua varten.
 
Ymmärsinköhän tuon tulpan ja kondenssivedenpoiston oikein. Eli vesi ei tule tuolta tulpasta vaan tulpan ympärillä olevalta kehältä? Tulppa on sitten vain jotain tarkastusta varten?

Voisiko tuon tulpan itse irroittaa ja katsoa valuuko sisältä vettä? - Jos valuu niin sittenhän reiät ovat tukossa.
 
Takaisin
Ylös Bottom