Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - J. Puhakka

Sivuja: [1] 2 3 ... 157
1
Shudderit lähti pois tuolla mömmöllä, mutta nykäsy ei..

Testasin vielä että niin kauan kun vaihde on päällä nykäsyjä vaihteiden välillä ei ole, kaikki toimii oikein mainiosti..
Ongelma on että jos pistää N (eli neutral) ja sit pistää D tai R ja lähtee menemään samantien niin nykäsee tai loikkaa.. Ja tämä on toistettavissa joka kerta.

MUTTA jos odottaa hetken ennen liikkelle lähtöä N:ltä siirtymisen jälkeen.. niin lähtee niinku ei ois mitään ongelmaa. Eli jotenkin tuo liittyy jotenkin vaihteiston öljynpaineeseen tms?

2
Hei,

Yleensä olen tottunut siihen että Mitsun automaattiaskit on hyvinkin pehmeitä ja kuminauhamaisia.

Nyt kuitenkin on alla auto jossa kylmänä auto on hyvin herkkä lähtemään liikkeelle, nykäsyn kera.. lämmettyään toiminta normaali pl. alla oleva skenaario. Auto myös mielestäni tärrää kovasti valoissa P päällä (Tosin osaksi varmaan 750rpm idlen takia), mielestäni viime vuonna nykäsyä ei ollut.

Samaten jos valoissa pistää N ja sitten P ja painaa kaasua niin lähtee nykäsyn kera liikkelle, sen jälkeen vaihtaa hyvin?
Öljyä askissa näyttää olevan oikea määrä, eli onkohan tässä joku tulossa oleva mekaaninen vika vai vanhat öljyt kyseessä?

*edit* Aski ei luista missään tilanteessa liikkelle lähdön jälkeen.
http://www.motonet.fi/fi/tuote/608173/Lubegard-Shudder-Fixx-automaattivaihteiston-hoitoaine-59ml Tätä ajattelin pistää sisälle koska tän pitäisi kertoa onko kyseessä öljy vai mekaaninen vika.. Jännä nähdä.

Ideoita?

3
Nyt en kyllä minäkään näköjään osaa. Muiden kirjoitukset voin kyllä katsoa mutta profiilia painamalla pääsee vain muuttamaan asetuksia.

uupuuko teiltä siis tuo optio.. vai joku SMF2 juttu.. mie kun lähtiin nuista vetovalikoista samantien pois..

4
En löydä enää oman profiilin alta valikkoa, josta pääsen selaamaan omia kirjoituksia läpi. Enkö vain löydä sitä, vai onko ominaisuutta ollenkaan tällä forkalla?

Profiili -> näytä kirjoitukset?

5
Joo, tapatalk on nyt jäissä. Päivityksessä poistin kaiken mitä aikojen saatossa on vanhaan pultattu kiinni jotta pidetään tämä "päivitettävänä", tsekkailen tuota tapatalk hommaa onko se mahdollisuuksien rajoissa lisätä takaisin.

6
Kerroppa sit minkälainen oli kinkkiturbo  ???

7
Onko ouluunpäin kulkua  ???

8
Odotin uudeksi softaksi Xenforoa johon olen jo parilla muulla foorumilla tottunut. Tässä en näe paljoakaan eroa vanhaan - siis näin käyttäjänä. Jos tämä on ylläpidollisesti helpompi ratkaisu, niin hieno juttu toki.

Tämä SMF2.0 oli ns. pakko päivitys että pystytään edes miettimään muista vaihtoehtoja, joten se piti tehdä eka. (Vaihtoehtona toki että sivusto ois ollut alhaalla viikkoja tai kuukausia sillä välin kun kokeillaan mikä muu onnistuu)

9
Mulla oli sama vika.. ja syynä että on varmaan ollut laittoman tehokkaat hehkut autossa?
Siellä viiksipaketissa on semmonen muovidinksi joka pitää ne pitkät pois päältä ja kun kaikki ajovalojen virta(?) kulkee sen vivun kautta niin jos liikaa virtaa se muovi pääsee sulamaan -> kontakti päällä -> pitkät päällä.

Itellä just oli että piti just ajella kahvaa työnnellen eteenpäin.. itsellä ei ollut ikinä laittomia pitkiä.. mut huomasin pari kertaa että galantissa pystyy "huudattaa" sillä vivulla vahingossa silleen että palaa sekä lyhyet ja pitkät yhtäaikaa.. jolloin .. ei savua ilman tulta.

10
viimeisimmät viestit etusivulle palautettu.  :peukku

Itse huomasin että en oo niin nuiden pudotusvalikkojen ystävä, niin profiilin alta löytyy keskustelualueen asetukset joista saa kaikkea vänkää päälle, kuten esim että näyttää
sivuvalikon jos mahdollista:

"Käytä sivuvalikkoa pudotusvalikkojen sijaan mikäli mahdollista."

Jolla saadaan SMF 1.0 tyylinen valikko vasempaan reunaan (jos mahdollista)

11
Johtuen monen asian summasta, sivusto on nyt päivitetty uusimpaan SMF 2.x versioon.
Sivustolla voi tästä johtuen ilmetä vaikka ja mitä pieniä ongelmia koska meidän oli pakko päivittää tähän.

Teema palaa keskustelualueen ympärille myöhemmin.

Kehut ja muut kommentit tähän ketjuun.
Kaiken näköiset muut ongelmat oikeuksien, sisällön, alueiden näkyvyyden jne suhteen voi raportoida tähän ketjuun.


Kiittäen J. Puhakka / Ylläpito

12
Yleinen Keskustelu / SMF 2.0 Kehut ja kommentit
« : 18.03.18 20:30 »
:peukku

Huomioitavaa ja tehtyjä muutoksia joista voi olla iloa (tai olla olematta):

  • Avatarin koko nyt max 150 x 150 pikseliä. (2018 dawg, kun aiemmat avatarit päätettiin oli vuosi 2003)
  • Allekirjoitukseen voi tehdä vapaampia muokkauksia (esim bb koodeja enemmän jne), katsotaan mitä tapahtuu ja rajoitetaan sitten..

Jotkut asetukset voi olla hyppineet päälle ja toiset pois, jos huomaatte tämmöisiä ja  fiksaatte itsellenne, niin kertokaa mikä oli muuttunut ja mistä asetus löytyy myös muille.

13
Yleinen Keskustelu / SMF 2.0 Vikaraportointi
« : 18.03.18 20:29 »
:peukku :seina

  • 2.0 Teemaa ei ole, siksi sivuston muut elementit häviää ympäriltä kun keskustelualueelle saapuu, korjataan kun ehditään koodaa uusi
  • Tapatalk is kaput


14
Yleinen Keskustelu / Vs: Kirjautumisvirhe
« : 17.03.18 18:53 »
Tämä ongelma on hieman vaikea toistaa, koska minulla tätä ongelmaa ei toistu.. joten en pysty selvittää missä mennään vikaan.. Mut jotenkin luulen että tuo liittyy nuihin sessioihin tai sivustosta tallennettuihin kekseihin omalla koneella

15
Hauskasti taitaa olla että Sliderin vehje on tuo just "välistä" 90/91 niin asa ehdottelee mitä sattuu kun ei tiedä kumpikohan se nyt on?
Koska mulla asa antaa vaan yhden, eli MD175762

16
voin ostaa jos on johtosarja mukana.

17
Ja sit tuli turbo timer näpättyä kii ja cruisen moottori, vielä pitäs johdot kytkeä, mutta VSS piuha tuottaa mietintää, mistä sen helpoiten sais.
Ja pari taidekuvaa vielä kylkeen. Taas voi pari vuotta päristellä.. 184k mittarissa. Daily driven. 11.5l/100km kulutus. Konepellistä lakka ja maali palaa pois, ja sama taka spoikalle. Niin ja ralli-art läpät myös.

Aski rallattelee edelleenkin (ja varmaan jossain vaiheessa pitäs asialle jotain tehdä), ja vaihdoin gatesin sinisen jakohihnan niin kylmänä se jotain kitisi useamman kuukauden mutta nyt on ollut hiljaa.. Niin ja laturi meni kanssa.. ja tilalle meni tarvikelaturi.. joka on tarvikelaatua selvästi. Latailee noin 12.5-13.7v (säästää varmaan jotain komponentteja sillä) kun orkkis mitsu lataili aina 14.4. Vaihdan todennäköisesti hiilet laturiin ja pulttaan orkkiksen takaisin jossain aikayksikössä. Ja tuulilasi tuli vaihdettua vihdoinkin.

Kommentteja: http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?topic=36813

18
Sitten Arken kanssa tehtiin meitin mittauksien pohjalta uudet asennuskiskot joihin kävi nuo sähköcomfort/ilmastointi recaroiden mukana tulleet suorat kiskot.

19
Sit uusi nahkapussi tuli teetettyä ja dynotettua (https://www.youtube.com/watch?v=OXjsrElpoQI ratasäädöissä, 1.2bar, mut nyt loppuu ilma ja bensa, orkkis suuttimet, pumput, johdot ja silleen.. alkaa pikkuhiljaa vetää laihalle yläpäässä), ja inssin mielestä pakoäänet oli liian isot joten aktiivivaimennin tuli hommattua.

20
Sitten askarteltiin arken kanssa putkisto bilteman osista (2.5"), takapöntöksi meni kauan haluamani Apexin N1

21
Paikalleen meni E3 pakosarja ja happikotelo ja Forced performancen "vastaava" kampe. Jos jotain kiinnostaa kursia kasaan nuista orkkisosista jotain, niin voi ostotarjouksia heitellä. Turbo on laakereiden puolesta korjauskelpoinen ja varmaan nuo muutkin osat kun vähän kemppiä näyttää.

22
Päivitellään välillä.. 2015 tuli vaihdettua turbo kun edellinen oli joka paikasta paskana. En ihmettele kun turbo ahtanut täysiä varmaan aina mulla ollessan kun hukkaportin läppä sun muut oli pihalla jne.

23
Samalla kun kävin Shanghaissa takuuhuoltamassa MI4:en (virtanäppäin oireili), niin ostin köyhämallin mi5:en.. Kyllä kelpaa.

24
Yleinen Keskustelu / Vs: Olitko se sinä?
« : 17.03.16 08:54 »
Mistä tiedät että RS? Aika harvinaisia ovat, tiedän Suomessa olevan yhden ja sen on kyllä juurikin valkoinen eli ilmeisesti sama auto kyseessä. (Omistajaa en siis tunne, kerran vain nettiautossa nähnyt myynnissä.)

Onhan siinä rummut takana, miten ne soi?  ;D

25
Itselläkin tuli tuo astin linkki mieleen.. Xiaomissa on kyllä tuokin juttu jota en omasta mielestäni ole tuossa googlen vanillassa nähnyt (tai no en tuosta nexus 6P löydä mitään muutenkaan). Eli ulkomailla voi appiskohtaisesti määrittää saako appis roamata vai ei.. Todella kätevä.

Mi5 128gb tosiaankin on no where to be seen.. ja aiemmin mietin että oisko pitänyt kokeilla huvikseen Elephone P9000 (edukas "flagship" like).. Blackwell BV5000 rugged phonen ostin kanssa ja möin raksamiehelle, tuntu tykkäävän :D

Sivuja: [1] 2 3 ... 157