Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - J. Puhakka

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Hei,

Yleensä olen tottunut siihen että Mitsun automaattiaskit on hyvinkin pehmeitä ja kuminauhamaisia.

Nyt kuitenkin on alla auto jossa kylmänä auto on hyvin herkkä lähtemään liikkeelle, nykäsyn kera.. lämmettyään toiminta normaali pl. alla oleva skenaario. Auto myös mielestäni tärrää kovasti valoissa P päällä (Tosin osaksi varmaan 750rpm idlen takia), mielestäni viime vuonna nykäsyä ei ollut.

Samaten jos valoissa pistää N ja sitten P ja painaa kaasua niin lähtee nykäsyn kera liikkelle, sen jälkeen vaihtaa hyvin?
Öljyä askissa näyttää olevan oikea määrä, eli onkohan tässä joku tulossa oleva mekaaninen vika vai vanhat öljyt kyseessä?

*edit* Aski ei luista missään tilanteessa liikkelle lähdön jälkeen.
http://www.motonet.fi/fi/tuote/608173/Lubegard-Shudder-Fixx-automaattivaihteiston-hoitoaine-59ml Tätä ajattelin pistää sisälle koska tän pitäisi kertoa onko kyseessä öljy vai mekaaninen vika.. Jännä nähdä.

Ideoita?

2
Johtuen monen asian summasta, sivusto on nyt päivitetty uusimpaan SMF 2.x versioon.
Sivustolla voi tästä johtuen ilmetä vaikka ja mitä pieniä ongelmia koska meidän oli pakko päivittää tähän.

Teema palaa keskustelualueen ympärille myöhemmin.

Kehut ja muut kommentit tähän ketjuun.
Kaiken näköiset muut ongelmat oikeuksien, sisällön, alueiden näkyvyyden jne suhteen voi raportoida tähän ketjuun.


Kiittäen J. Puhakka / Ylläpito

3
Yleinen Keskustelu / SMF 2.0 Kehut ja kommentit
« : 18.03.18 20:30 »
:peukku

Huomioitavaa ja tehtyjä muutoksia joista voi olla iloa (tai olla olematta):

  • Avatarin koko nyt max 150 x 150 pikseliä. (2018 dawg, kun aiemmat avatarit päätettiin oli vuosi 2003)
  • Allekirjoitukseen voi tehdä vapaampia muokkauksia (esim bb koodeja enemmän jne), katsotaan mitä tapahtuu ja rajoitetaan sitten..

Jotkut asetukset voi olla hyppineet päälle ja toiset pois, jos huomaatte tämmöisiä ja  fiksaatte itsellenne, niin kertokaa mikä oli muuttunut ja mistä asetus löytyy myös muille.

4
Yleinen Keskustelu / SMF 2.0 Vikaraportointi
« : 18.03.18 20:29 »
:peukku :seina

  • 2.0 Teemaa ei ole, siksi sivuston muut elementit häviää ympäriltä kun keskustelualueelle saapuu, korjataan kun ehditään koodaa uusi
  • Tapatalk is kaput


5
Näitä varmaan on peltojen sivut täynnä, ja ei edes iso homma irroittaa, mutta tosiaankin pitäisi ehjä pumppu saada. (En tiedä onko mahdollista, mut vaikuttaa että edellinen omistaja ois laittanut moottoriöljyä pumppuun.. ja noh.. välystä löytyy, vaikka kai se periaatteessa sekin siellä rullailee?)

Varaosakoodia ei oo tähän väliin, oletan että se on sama kaikissa E33A galanteissa (ellei jopa muissakin E3X)

Tarjoa yksityisviestillä (Laakerivikaisia / ylihintaisia ei kannata tarjota ;D)

6
Enpä oo aiemmin tätä ajatellut, mutta lueskelin tuossa taas internetistä niin kun mullahan on tuo 4G63T jossa on tuo 7.8 suhde, olen aina luullut että tämä on pelkästään mäntien vaikutusta, mutta nyt löysin uutta tietoa?

Eli vapari onkin myös erikokoiset palotilat vrt turbomallit? Vesikanavissa ei liene eroa, 47cc vs 43cc.. Osaakos joku pikaisesti kertoa miten paljon tuo 4cc näkyy puristuksessa?.. entä jos on paksumpi kannentiiviste? (MLS? lienee paksumpi ku komposiitti, en löytänyt äkkiseltään komposiitin paksuutta) Tokihan se ei varmaan haittaa vaikka puristus nousiskin tuosta 7.8:sta mutta miten lie keston kanssa?

Lyhyesti: Uskaltaako tehdä suoraa headswappia vaparin ja turbon välillä ilman että joku räjähtää.

7
.. Jos oli niin sattuko parempia kuvia siitä Lancerista? Onko vaan ollut sienimetsällä vai miksi se keula näyttää eriltä?

Ihan mielenkiintosia nuo kuviot kyllä tuolla joka ikisellä valmistajalla.. yhteistyötä tehdään suuntaan ja toiseen.. Mitsun konekkin oli yllättävän monen auton keulilla, mutta jumalauta että sitä possea oli..
Vois laittaa kuviakin jossain vaiheessa, kuulin kyllä että täällä ois jossain ollutkin, mut en löytänyt.

8
Semmonen ajatus tuli että jos joku tietää tämmöisen ehkä vähemmän puhutun jutun?

Eli ykköskoppasessa pajerossa on ilmeisesti joku "Distribution type jet pump" ja se ei oo tässä keskustelussa mukana, mutta 2G mallissa on "Distributor type injection pump"
Eli käsittääkseni kautta 2G linjan nuissa on tuo mekaaninen syöttöpumppu.. ja uudemmassa pajerossa on elektronisesti ohjattu syöttöpumppu..

Vanhempaa 2G pumppua on parjattu että siihen pitää tehdä jotain isompaa huoltoa 300k kohdalla, onko näin?, onkos tuosta uudemmasta pumpusta kokemusta minkälaisia "tyyppivikoja" siinä on. Eikös siinäkin ollut jotain kalliita juttuja? Muistelen että joku ainakin on joutunut vaihtamaan/huoltamaan 3G pajeroon pumpun.. tiedän tosin myös useita 2G miehiä jotka eivät ole pumppua vaihtanut.. Eli jos kansi on 2.5 pajeroiden "Tyyppivika" niin onko tuo pumppu sitten "2.8" koneiden vastaava? ..  ???

9
Pitänee kysyä tämmöistä kun ihmettelin tuossa suuresti kun mainostettiin eräällä sivulla miten uusi kaasuläppäkotelo ja half-shaft modi antaa automaattisesti 5-10hv lisää tehoa turbokoneessa.. Mihinköhän tämä perustuu? Voisin kuvitella että jos kl-koteloa isonnetaan että virtaa paremmin, mut liekkö se automaagisesti lisää tehoa antaa?

Toinen kyssäri liittyy tuohon ns. "half-shaft" modiin jossa siis tuosta vakiosta mitsun kaasuläpän akselista ilmeisesti(?) sorvataan vahvuudesta puolet pois, ja virtaus kasvaa sitä kautta 10% or so?
Itseä kuitenkin kuumottaa tuossa että kestääköhän moinen muka.. Kuulemma uudemmissa evoissa (2000+) on tälläinen half-shaft vakiona. Kokemuksia kenelläkään että onko nämä ihan höpöhöpöä?

Vakio 1G kaasuläppähän on isompi kuin mitä monessa uudemmassa on. (60mm vs 52mm)

11
Maililaatikkon kolahti tälläinen tiedoite joten tässä sama koko mitsuilevalle kansalle:

Lainaus
Olemme avanneet virallisen Mitsubishi Suomi Facebook-sivuston.
Osoitteessa: www.facebook.com/pages/Mitsubishi-Suomi/213883542125092

Käykäähän Mitsun ystävät tykkäämässä :peukku

12
Olen koittanut mietiskellä mikä lämpötiloja nostaa, ajatellaan esim Galantin tapauksessa.

Ilmamassamittarin intake on suht lähellä lokasuojaa, jne "viileää aluetta". (kts. kuva)
Silti vaikka ulkoilma olisi vaikka 5 astetta, niin Ilmamassamittarin päässä (siinä hunajakennon kohdilla) oleva anturi haistelee esim 25 asteen lämpötilan, valistakaa pöljää mikä skenaario on mahdollinen:
Vai onko tuo 20 asteen lämpötila delta mahdollinen näilläkin säillä.

1) Ilmaa imetään enemmän kuin filtteri periaatteessa antaa läpi/filtteri likainen, ja tästä johtuvasta vastuksesta(?) ilman lämpötila pöntössä nousee?
2) Anturi paskana?
3) Konehuoneen lämpötila nousee ajoviimasta huolimatta myös reuna-alueilla 25 asteen tuntumaan
4) Lämmin ilma tulee imupuolelle bypassin kautta ja lämmittää pönttöä sitä kautta?
5) Pönttö lämpiää koneen lämmöstä johtuen ja sitä kautta lämmittää myös ilman sisällä.
6) Jokin muu mikä?

???

Tilannehan tuntuisi olevan tämä että kun lämpötila pysyy IAT puolesta siinä 15 astetta tai ali niin auto ei "naulaa", haamunakua tai ei, mut kun lämpötila nousee lähemmäs 25 naulaaminen alkaa (ja sytkän retardoiminen ei tunnu auttavan), tähän ei liene auta kuin imuilman lämpötilan alentaminen jotenkin?

13
Kuten tiedetään näissä on haamunakua mutta toisaalta taas kartat on oikeasti JDM mallissa ihan laittoman kireät. Laitan tähän ekaan viestiin karttavertailun jota voi kommentoida jos kokee omakseen.
Itsellä nousee ecun kuulema naku WOT tilanteissa juurikin 3000-3500 tienoilla, ja en ole aivan varma että oiskohan tämä haamunakua vai ei.. Mielestäni nuita karttoja vois ehkä hivenen laimentaa.. kuitenkin yläpäässä miltei 20 asteen ero :o

Tietoa taulukoista:
E931 Cust = 1G AWD Eclipse, jonkun fanipojan omat kartat, näyttäs olevan oikeasti tosi laimeet.
E931 1G AWD Eclipse vakiokartta
E941 200HP jenkki VR-4 vakiokartta
E952 240HP JDM MadTyteYo VR-4 vakiokartta

Loadit taas kuvaa Ecun näkemää laskennalista ilmamäärää.. uskomus on että siinä missä jenkkikartat loppuu vajaaseen baariin että JDM kartat jatkas vielä hieman pitemmälle. (koska 4 load pointtia enemmän, USDM käyttää näissä viimesintä pistettä kokoajan) Lisäksi ei kannata huolestua nuista notkahduksista parissa viivassa yläpäässä, oikeasti mitsubishia on vaan laiskotuttanut ettei oo tehnyut nuita karttoja "loppuun asti", vaan nuissa tapauksissa käytetään nimenomaan aina sitä korkeinta arvoa loppuun asti.  (ns 6500 load point)

Tuota taulukkoa ecu siis käyttää laskemaan lopullista ennakkoa jota se antaa.. nuista luvuista voi sen 10 astetta vähentää koska ecukin sen tekee sen kättelyssä.. + oktaaninkorjaus
Itsellä keskimäärin nakuttamaton veto on semmonen 25-28 asteen tienoilla, ja kun naulaa se vetäseekin sitten sen 10 astetta lisää pois (12-15 astetta or so)

Eli jos kenelläkään on mittään mielenkiintoista jaettavaa, näkemyksiä, kokemuksia, niin please share.

14
Tosiaankin, ei kyllä pitäs bensakarttojen mukaan olla bensasta pulaa :driverjdm

.. Mutta kysytään nyt kuitenkin.. Minulla oli BPR7ES tulpat ja minun silmään nuo näyttää että olisivat selkeesti väärän lämpöarvon tulpat (tai siis käyneet liian kuumana), rinkula kuitenkin on musta joka noin yleensä eliminoi sen "laihalle vetää", jolloin rinkulakin ois vaalee. Netistä löyty että nuo BPR7ES on vasta kun tehoja on selkeesti enemmän 300-350+ ja että BPR6ES ois oikea.. Semmoset minä sinne vaihtoin.. Mielipiteitä tulppien väristä?

15
Jatketaanpa tämmösellä kans..

Eli ohessa 1G turbo eclipsen kartta (E932?), sitten JDM VR-4 kartta (E952), ja lopuksi uudemman 2G Eclipsen kartta.
Miksi en voi käyttää eclipsen karttaa omassani koska tuo näyttää paljon paremmalta.. esim tuossa rpm rivillä 5 ei ole tuommosta onttoa kohtaa.. (joka on taas fiksattu 2G:ssä)

Toki nuo valuet on sit keksitty ihan vaan päästä, eikä vastaa välttämättä oikeaa AFR. (tuo 14.7 on ns 80 heksana ja meinaa siis defaulttitasoa)
Samaten RPM sarakkeet ovat RPM jollain välillä 500-7500 mutta se ei välttämättä ole logaritminen.. Samaten loadi (ylhäältä alas), ei välttämättä ole logaritminen)
.. mutta lähtökohtaisesti jos autossa ois 0 loadi ja polkis kaasua niin value seilais tuolla ekalla rivilä ja kääntäen.. täydellä loadille tuolla viimesellä rivillä.

Toki varmastihan autossa soppaa riittää näilläkin kartoilla todistetusti, mutta mietin vaan voiko tuolla bensakartalla olla mitään tekemistä tuon kuulemamme haamunakun kanssa..
Tuntuu niinku tuo JDM kartta ois suunniteltu niin että ei kukaan aja tämmösillä kierroksilla tällä loadilla.. kuten esim idle kartat on pirun rikkaat (ja sinänsä loogista.. liekkö tuo kovin helposti open loopissa idlellä olis..)
Ja lähtökohtaisesti kuvittelisin että kaikkien nuiden pitäs kasvaa loadin kasvasessa.. ja rpm kasvaessa.. right?

16
Itse on jo koko talven ahistanut nämä RAAPS, ja KRRTZ äänet jotka saa tuntee aina että joko nyt lähti helmat irti tms, ja syynähän tuohon on tuo DTM mataluus :D
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tosiaankin nuita ei saa potkittuakaan kun umpijäätä, ja kun lämpötila ei mene plussalle millään niin eipä tilanne tuosta muutu.

Kai nyt jollain muullakin sama ongelma on.
Ja kyllä, Lämpimässä tallissa ongelmaa ei varmasti ole.

17
Kun en tästä tarkemmin tiedä niin ajattelin kysyä muutaman kyssärin tarkentamaan omia pohdintoja:

Noin yleensähän Turbo moottorit tuntuu tuhoavan juuri nakutus (eli knock, aka polttoaine syttyy ennen kipinää) Siihen miten paljon moottori kestää nakua vaikuttaa lienee eniten männät/puristus-suhde?, korkempi puristeiset kestää vähemmän? Esim. omat 7.8:1 männät kestänee aika paljon ennenkuin menevät siinä missä 9.5:1 ei varmaan kestä samaa?

Eli kyssäreinä lähinnä olisi miten paljon "nakua" saa olla koska jossain määrinhän sitä tulee aina tapahtumaan (esim polttoaineen takia tms, tämän takiahan ecuissa on nuille kompensaatioita jne) ?
Milloin ollaan vaarallisella alueella? Onko tämä esim ahto riippuvainen että 3 nakua esim 0.7 barilla on ok, mut 1.5 barilla ei?

Lisäksi tietämystä miten  oman Mitsun ECU esim. toimii (Saa korjata jos jollain on parempaa tietoa, oma tietämys perustuu koodin tulkitsemiseen)

Kartoissa määritetään kunkin loadi (g/rev) pisteen sallima maksimi ennakko ja tämän sivussa itse säätö tapahtuu koodin puolesta seuraavasti:

Jos nakuanturi ei näe nakua ja nakucountti on "alle 3" ennakkoa säädetään kohti maksimiarvoaan kunnes se tavoitetaan.
Jos nakua on yli 3 mutta alle 7, ennakko pysyy samana, jos naku on yli 7 ennakkoa lasketaan kunnes naknak is gone.  (Tämän lisäksi toki kartoille on se pitkän aikavälin "octane" korjaus johon ecu oppii jos auto kokoajan naulaa (esmes. huonon bensan takia, siksi se on octane correction) mutta jätetään tämä pois tästä)

Eli pääkysymys lienee että jos Mitsun ecu tekee itse toimenpiteitä vasta yli 7 countilla niin luulis että se ei ole vielä vakavaa? vai onko?, Tällä hetkellä minulla on jonkinsortin varoitusvalo sille että tiedän jos ecu näkee yli 7 nakua ja olen miettinyt että pitääkö tuota määrää laskea niin että tietäisin jos vähemmänkin nakua ecun mielestä tapahtuu (koska vaikka minulla on 0.95 bar paineet niin nakumittari ei ole syttynyt kertaakaan ja logatessahan nakua joskus on nähtävissä, mut määrät jää yleensä just 1-3 tasolle ja selkeesti alle 7 koska minulle ei siitä informaatiota tule.)

Mitsun nakuanturi (luonteestaan johtuen) varmaan pystyy knock countiksi antaa enemmän kuin yhden per "oikea naku", miten lie? tietääkö joku? :nykii

18
Hellou..

Mietiskelen tässä vakavasti että vois ainakin pari tankillista kokeilla RE85.. jos ei muuten niin ihan huvikseen..
Ja mietiskelen tässä näitä modeja joita joutuu tekemään tuohon VR-4:een..

Galantissahan on 510cc suuttimet joten niiden pitäisi riittää.. ja ihan lähtöarvoksi ilmeisesti riittäs vaan se että koodissa muuttas sitä suutinkompensaatiota vastaamaan esim 350cc:eksi (?) tämähän pitäs skaalata aukioloa silleen että vakiokartat (jotka nekin on aika rikkaalla) pitäisi riittää.. vai onko muunlaisia ehdotuksia? Ja siinä pitäs teoriassa olla jo trubolle perus-säätö(?) Mahdollisia kylmäkäynnistys ongelmia varten ajattelin esilämmittää moottorin lohkolämmittämällä joka päivä.

Mitenkäs noin muuten.. kestääkö suuttimet/linjat/pumppu miten pitkään.. En usko että linjat on ongelma mutta mikä se ongelma niiden suuttimien "Mönjääntymisen" kanssa on?..
Tarkotus on siis että auto ois 100% RE85 ja aina välillä ajettas 98E:llä (esim. yksi tankki kuussa tms.) Jokai näitä lotech virityksiä löytyy useampikin?

19
Rata-ajo / Nürburgring konkkaan?
« : 20.07.12 10:02 »
Ei mulla muuta.. pahalta vaikuttaa:
Lainaus
Saksan legendaarinen Nürburgring uhkaa kaatua konkurssiin.

Jo lähes sata vuotta saksalaista autourheilua nostanutta Nürburgringiä uhkaa sulkeminen ja samalla vaarassa ovat myös F1-kisojen Saksan GP. Ratayhtiö on ajautumassa konkurssiin, sillä sen ei uskota selviävän yli 410 miljoona euron veloistaan.

Yhtälö on hankala, sillä itse radan arvoksi lasketaan vain noin 120 miljonaa euroa.

http://www.autoweek.com/article/20120718/CARNEWS/120719856?

Eli koskeeko tuo nyt F1 rataa vai myös pohjoislenkkiä?, ilmeisesti molemmat ratapätkät on saman firman hallussa? Uutisessa toki lukee että pohjoislenkki tuottaa tulosta ja F1 radan hulppeet rakennukset jotka on rakennettu F1:en takia on aiheuttanut jättivelat.

20
Hei,

Itse tiedän/oletan tietäväni/omat kokemukseni ovat että Murrayn laitteet ovat vanhanakin todella luottopelejä, ainakin nämä 12,5hv ja vanhemmat moottorit. Miten lie on kokemuksien laita? Ei meinaan löydy hirveästi netistä tietoa näistä.

Eli onko kansalaisilla kokemusta Murrayn peleistä noin yleensäkin, kannattaako moisesta hyväkuntoisesta ja huolletusta maksaa esim "tonni" (Eli hakusessa manuaalivaihteilla oleva), sen sijaan että ostas jonkun chinashitin tms. uutena? Kokemuksia muistakin merkeistä saa kirjoittaa. Tähän ei tarvi kirjoittaa että miten linkkumallit ovat superior käsiteltävyydeltään jne, sen tietää kaikki, mut kyseessä on mini-traktorin hommaus jolla ehkä voi tehdä muutakin.


21
Tämmönen ongelma on jo vaivannut vuoden päivät, mistä moisia muttereita suomessakin sais?

Kaverilla on vastaavat M12x1.25 mutterit mutta ne kai vissiin tekee mitsun kierteistä jossain määrin sököt?

Syynähän siis että on tuommonen tuplajako vanteet johon justiinsa menee toisen tyyppiset 17mm hylsyt. (ei kaikki) ja ongelmana on että ei saa renkaita kiinni kun ei oo nuita muttereita.
Googlesta ja Ebaysta on hieman vaikea löytää järkevään hintaan. Yleensä nuo allen/kuusiokulma päiset on 19mm leveitä samaten mutterit yleensä.. pultteina nuita toki löytyy.. Joten apuva!

Jos jollain on sopivat niin saa myydäkkin.

nim. Muutaman viikon googletellut.

22
Olen tätä ihmetellyt jo pitkään kun ajelee semmoisella sopivalla jalan asennolla niin kuuluu saman tyyppinen naputus hiljaa kabiiniin, ääni on samanlainen kuin venttiileistä (mutta paljon hiljaisempana)
Ja olen antanut itselleni uskoa että kyseessä on suutinten naputus, silti esim. 8v koneessa moista ei mielestäni kuulu (tai hukkuu muun melun alle)

Joten tekeekin mieli kysyä että onko tuo ääni normaalia vai kertooko se että suuttimet esim. on menossa, vai onko esim. niin että mitä isommat suuttimet niin sitä isommalla äänellä ne naputtaa (onhan tuossa vakiona 510cc) Tai jostain muusta piilevästä vibasta  ???

23
Eli tämmönen mystinen ongelma ollut jo pari talvee.. Eli kun auto on ajossa, niin nestepinta ei jarrunestesäiliössä laske, mutta kun tulee talvi ja pakkaset ja auto seisoo esim. pari viikkoa-kuukautta (Kun ajan toisella autolla) niin nestepinta laskee (1-2cm säiliöstä katottuna, joskus jopa sen verran että käsijarruvalo syttyy) Jos auto on ajossa, nestepinta ei laske, ideoita?

Oon itse arvellut että jarrujärjestelmässä on kokoajan jonkin sortin paine kun sillä ajetaan ja kun auto seisoo niin tämä paine vähenee ja neste haihtuu johonkin, mut mihin, vuotoja ei näy missään? Vai oonkohan vaan kuvitellut koko homman ???

Vaikka autolla ei silleen oo tän kyssärin kanssa tekemistä niin kyseessä 1991 Galant.

24
Eli tuossa purkasin imupuolen putket ja totesin että hieman kevyttä öljypinnoitetta putkissa on, mitenkäs tämmönen saadaan kätevimmin talteen?.. Ja miten tuo venakopan vena toimii, näytti siltä että jos siihen letkuun puhaltaa niin tulee paineet kyllä takas.

Samalla kokeilin myös turbon siipiä pyöritellä. Pyörii hyvin mutta mielestäni pieni välys siinä on sivuttain. (hyvin pieni).
Myös öljyä menee se noin 5-8dl tonnille joten onkos tämä vaan mobilin öljyjen taikaa vai pitääkö se ruveta turboremonttia harkitsee?

Turbo näyttäs olevan se jonka pitääkin, eli 49178-01(42)0: Big 16G

25
Dodiih, laitetaanpa tämäkin mysteerilaitos ihan päiväkirjaksi asti. Pitänyt jo tehdä tämä kauan mut ei oo saanut aikaseksi.

Tarinahan alkoi kun nettiautossa oli viime vuonna syksyllä suht. edukkaasti tarjolla tämmönen välimallin Galant, ja hieman hälytyskellot (vaikka hieman pikkuvikaisena muistaakseni oli mainostettukin?) soi päässä kun auto oli ilmastoinnilla ja kaikkea.
Ja koska silloin en vielä ajatellut että VR4 tulee ostettua seuraavan 6kk aikana niin piti saada uutta "rata-autoa" HB:en tilalle.. Ihan opiskeluna myös koska itselleni 7G galant on täysin tuntematon.

Noh, siinä sitten ajattelin että auto voi mennä nopeastikkin ja irkissä sitten huutelin "mystiselle galantille" että joutaisko käydä autoa kattomassa, ja kyllähän Late jouti, joten kiitos siitä.
Noh, ei tässäkään vaiheessa mittään, auto tuotiin lämpimänä pihaan (jos en väärin muista) ja kaikki näytti hyvältä.

Lateshow löi rahat kouraan ja otti auton haltuun, minä täällä pohjoisessa tuiki tietämättömänä odottelin tuomiota. Ja siitä sitten auto kai sinne Nummelan suunnalle siirtyi ja oli Mystisellä siinä sitten käytössä ihan normisti sillä välin kun minä mietin että mihin junaan sitä hyppäisi. Tähän asti kaikki hyvin.

Noh. Ilmeisesti auto pelas muuten ihan OK, mutta poltti aina parkkien/mittariston/toisen takavalon jne sulakkeen kun käänsi ajovalot päälle. Sitä sitten ihmeteltiin oisko se peräkoukun kytkennät tai joku joka moisen aiheutti. Noh ei ollut. ja tätä ei siinä vaiheessa sen ku mmemmin pohdittu. Ne vain oli pimeät. Syksy kun oli niin yöt alkoi olemaan jo kylmiä ja kosteita ja eräänä aamuna Mystinen sitten ilmoittelikin että auto ei lähde käyntiin. Ja itse olin että nonniih, ylläri. Tätä on ihmetelty kovin paljon ja tästäpä tulikin sitten tämä mysteeriketju http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?topic=34788.0 Jonka selvittely on yhä työn alla. Auto kuitenkin on aina käytännössä jollain konstilla käyntiin lähtenyt, joskus huonommin, joskus paremmin.. Kirjoittelen myöhemmin postauksen jossa on nämä mitä on tehty ja mitä huomattu. Noh siinä sitten matkusteln junalla hesaan ja siitä bussilla nummelaan ja sitten mystisen kanssa autoa ihmettelemään, ja auto näytti oikeastaan paremmalta luonnossa kuin oletin. Siitä sitten koeajo ja Mystisen avaintenkadotus operaation jälkeen nokka kohti oulua. Auto pelas ja veti oikein mainiosti.

Yöllä vähän jännitti tosin sitten ajaa kun ei ollut mittariston valoja jne, mutta tämä ratkes muutama päivä siitä kun saavuin kotia.. Yllättäen oli automankka maadotettu auton omaan johtosarjaan (joka siis näyttää miinukselta virrat pois, mutta johon tulee kuitenkin + kun valot käännetään päälle), Noh, tämä oli halpa korjaus ja rupes pelaa ovisummerit, parkit sun muut. Jännä sinänsä että radio kyllä pelas kokotuon ajan ihan oikein :D, tosin miksipä ei.. Miinushan se on silloinkun virrat on pois päältä ja jos sulake palaa samantien niin miinushan se on edelleenkin..

Auto käytiin myös koeponnistamassa Kemoralla keväällä 2011 ja toimi oikein mainiosti ( http://vimeo.com/24112649 ), autoa ei itse asiassa vaivannut koko käynnistysongelma koko kevään ja kesän aikana kuin kerran kun satoi vettä "alas asti", silloinkin auto starttas pienellä heilumisella autossa. Auto myös on aina startannut kun on talvella antanut sisätilalämppäriä auton sisälle, eka epäilin hälytintä mutta sen jälkeen kun poistin sen ajonestopiirin (lue polttoainepumpun katkon) oletin että ongelma olisi väistynyt mutta näinhän ei tosiaankaan ollut.

Noh, tästä se alkaa.. Kommentit TÄNNE.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10