Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - caleb

Sivuja: [1]
1
Toimivaa ja edullista vaihdelaatikkoa 1.8 koneiseen olisi hakusessa, mieluiten pirkanmaalta. Tarjoa yyveellä.
^Anna

2
Mystinen vika Galantissa. Useimmiten hyytymiseen törmää moottoritiellä/maantiellä tasaisella nopeudella ajettaessa. Tehot katoavat ja moottoritienopeuden ylläpitäminen onnistuu vain vaivoin. Kone ottaa vapaalla kierroksia ja kuulostaa normaalilta eikä mikään valo syty, tehot vaan katoavat. Tätä kestää joitakin sekunteja tai pahimmillaan minuutteja. Kaupunkiajossa tuota ei ole juurikaan tapahtunut. Sama toistuu kesällä ja talvella. Keskikulutus on selvästi korkeampi, kun tätä tapahtuu. Joskus voi mennä tankillinenkin täystehoisena.

Koneella takana reilu 300tkm. Auto oli useamman vuoden pois ajosta, vuosi siten otettu päivittäiseen käyttöön. Samalla uusittu jakopää(tasapainoakselin remmi oli poikki), tulpat, tulpanjohdot, lambda ja suodattimet. Tulpat(taas), jakajan kansi ja pyörijä vaihdettu syksyllä. Toista ECU:a koitettu välillä, ei vaikutusta. Polttoainejärjestelmän puhdistusliemi kipattu tankkiin muutama tuhat kilometriä takaperin.

Onko kenelläkään mitään hyviä ideoita? Huonotkin ideat ovat tervetulleita, ei tätä pieni ihminen enää ymmärrä.

3
Kyseessä talviauto, eli 88 vuoden 1.6 kaasarigalantti. Auto toimi alkuunsa, ja lopetti sittemmin lataamisen. Tilalle vaihdettiin kakslitrasen (vm 91) laturi, jonka jälkeen se poltteli 40A sulaketta konehuoneesta toimittuaan alkuun hetken. Auton koko sähköjärjestelmä on ns. pommi, jota on nyt ruvettu vähän laittamaan siihen kuntoon, että autolla pystyisi ajamaan ja se lataisi.

Autoon vedettiin nyt sitten latauspiiriä uusiksi. kakslitrasen 92-vuotisen laturi, jossa B+ virtaliittimen lisäksi L ja S. Eli käsittääkseni akkutunnistin S ja latausvalolta tuleva L. S-liittimeen tulee nyt suoraan sulakkeen kautta akun plussasta, ja L-liittimeen kiertää kytkimen ja latausvalon (5W) kautta. Tällä kombinaatiolla tämä uusi latausvalo palaa koko ajan, kun kytkin on päällä, käy auto tai ei. Mutta se ei lataa.

Vaihdettiin sitten laturi välikoppasesta 90-luvun puolivälin 1.8 koneisesta. Samat liittimet, sama kytkentä. Nyt latausvalo ei pala, mutta ei myöskään lataa. Missä vika, osaako kukaan heittää mitään? Ja tämä laturi on toiminut autossa, josta se otettiin.

4
Galant, Eclipse, Spacewagon / ongelmia,galant 93
« : 05.02.07 16:24 »
Elikkäs kyseessä 93 alkuvuoden 2litranen galantti, ja tässä olis pientä vikalistaa johon haluaisin hieman informaatiota..
-se on nykinyt jo jonkin aikaa aika karmeesti, -koko ajan ajossa..
-pitää ihmeellistä kovaa "tikitystä" joka kiihtyy kun painaa kaasua,
-sillä ei pääse heti lähtemään kylmänä, vaan pitää odotella et lämmöt nousee,
-nyt yksi aamu kun olin töihin lähdössä,se alkoi pitään samaa ääntä ku joku teinimopo ja kierrokset meni sammumislukemiin ja kun paino kaasua,ääni vaan paheni ja koko auto tärisi,sitten se sammukin pariin otteeseen itsekseen,ihan ku ryyppy ei toimis kunnolla?.nyt tämä on joka aamuista.
-kun kääntää renkaita ja painaa kaasua (liikkeessä), kuuluu kovaa kolinaa..
-öljyt ny vuotaa joka tiivisteestä mutta siitä selviää vaihdolla.!?:)

elikkäs kannattaako toi ajaa ekaan tolppaan mikä näkyy ja raahata avk:lle vai onko vielä toivoa?
autolla ajettu 230 000 eikä ruostetta tai muuta vikaa oikein oo kuitenka..Paitsi että leima loppuu kuukauden päästä..

Sivuja: [1]