Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kolkki

Sivuja: [1]
1
Moottori kiinnostaisi, mutta rahat on vähissä...

2
Evolution I - III / 6-bolt alakerta Evoon
« : 28.05.18 14:59 »
Tätä on varmaankin kyselty jo monesti, mutta osaisiko joku tiivistetysti kertoa onnistuuko ja miten jos yhdistelen 6-bolt 4G63 lohkon, kampiakselin, kiertokanget ja männät kolmos Evon 7-bolt crankwalk koneeseen? Tarve olisi siis ehjätä Evo, mutta samanlaisia ehjiä lohkoja ei oikein löydy ja enkä haluaisi enää jumpata tuon crankwalkin kanssa.

Sen verran olen selvitellyt mm. googlella ja jenkkien dsm-sivustoilta, että ainakin Evon kannen pultinrekiä pitäisi vissiin isontaa ja jotain moottorin kannaketta viilata. Tietysti vauhtipyörä pitää vaihtaa, mutta sopiiko sama kytkin ja asetelma? Entä miten jakopää, öljypumppu, vesipumppu, apulaitteet ym? Ja jotain luin, että 6-bolt koneissa olisi matalampi puristus ja eri mitoitus kampiakselilla sekä kiertokangissa mitkä aiheuttaa omat ongelmansa.

Onko jollain omakohtaisia kokemuksia tai muuten tietoa?

3
Kolmos Evosta kosahti taas kerran moottori :(

Säädin sen tyhjäkäyntiä ja kaasuttelin paikallaan pihassa kunnes kone yhtäkkiä hyytyi ja jämähti täysin lukkoon. Jakopää näkyy olevan ehjä ja nesteet omissa lokeroissaan joten varmaankin crankwalk tuli taas kummittelemaan. Vaihdoin sinne pari vuotta sitten uuden kampiakselin, kiertokanget, männät, laakerit ym, mutta lohkoa en vaihtanut vaikka laakeripukeissa oli jo melkoisesti sorvausjälkiä. Arvaisin, että varmaankin sen takia laakeriliuskat nyt kiilautuneet jonnekin väärään väliin. Pitänee viikonloppuna koettaa tutkia tarkemmin.

4
Evolution I - III / Vs: Evo 3 vikavalo
« : 01.07.17 16:58 »
Onhan varmasti kaikki johdot/liittimet kunnolla paikoillaan?

Ja kokeile lukea vikakoodit. Sieltä kuskin jalkatilasta saa diagnostiikkatöpselistä ainakin ledin avulla vilkutettua koodit ulos. En nyt enää muista mistä nastasta ne piti lukea, mutta muistaakseni jossain jenkkien DSM sivustolla oli ohjeita ja taulukko mitä ne koodit tarkoittaa.

5
Mitä mittari näyttää @4500 rpm?

6 bar

6
Kuinka alas öljynpaineet pitää mennä, että mittariston varoitusvalo syttyy? Heräsi nimittäin epäilys, että näyttääköhän tuo mittari nyt ihan oikeita lukemia, kun en ole saanut varoitusvaloa syttymään vaikka neula käy asteikon alapuolella.

7
En kyllä muista enää yhtään mitä sinne tuli laitettua. Varmaankin jotain 5w40 tai 5w50. Jotain mitä on ollut tarjouksessa.

8
Korjailin toissa vuonna yhden täystuho crankwalk evon ja siinä on tyhjäkäynnillä öljynpaineet todella matalat. Kylmänä tyhjäkäynnillä paine taisi olla 3...4 bar, mutta kun kone lämpenee niin se putoaa asteikon alapäähän ehkäpä jotain alle 0,5 bar. Kierroksilla se nousee muistaakseni 5...7 bar. Aiemmista topiceista luin, että vissiinkin 1...2 bar pitäisi olla tyhjäkäynnilllä.

Tasapainoakselit on poistettu ja niiden laakereiden öljykanavat on tukittu. Öljyruiskut on paikoillaan. Öljypumpun ja öljynsuodattimen jalan vaihdoin siinä rempan yhteydessä. Runkolaakeria viilasin sen verran, että sain pienen öljykanavan sinne päittäislaakerille (vissiinkin pitäisi auttaa siihen crankwalk ongelmaan). Siinäpä ehkä ne oleellisimmat muutokset.

Onko tuossa nyt yksinkertaisesti vaan liian ohuet öljyt vai onko jotain muita ajatuksia? Onko siellä suodattimen jalassa jokin venttiili mikä säätää painetta tyhjäkäynnillä?

9
Evolution I - III / Vs: evo 3 helat taakse
« : 11.09.16 18:59 »
96-04 Volvo S40/V40 osat sopii sinne pyörätuennan pusliin, kallistuksenvakaajiin, koiranluihin ym. Ainakin ne mitä itse tuossa vaihdoin oli ihan identtisiä ja paljon halvempia & helpommin saatavilla.

10
Yleinen Keskustelu / Vs: Olitko se sinä?
« : 09.08.15 22:47 »
Kiikalassa stripillä valkonen evo3. Onkos täältä?

Minä siellä olin koettamassa. Ensimmäinen veto meni vähän harjoitteluksi ajalla 15,472 s ja tokalla rikoin jotain voimansiirrosta. Pitänee alkaa tutkimaan mitä sieltä meni. Kevyellä kaasulla kulkee vielä jotenkin, mutta heti kun polkasee niin jokin lyö tyhjää ja mitään ei tapahdu.

11
Evolution I - III / Vs: Evo 3 moottorin momentit
« : 25.06.15 10:45 »
Omalla kokemuksella ei ne kiristysmomenttien arvot ole niin äärettömän tarkkoja. Tärkeämpää on tasainen ja yhtä suuri kiristys sopivassa järjestyksessä jos on useampi ruuvi samassa ryhmässä. Niitä momenttiarvoja voi vähän vertailla saman kokoisiin ja näköisiin ruuveihin muualta.

Tietysti on sanomattakin selvää, että kannattaa pitää mielessä, että pitääkö se ruuvi jotain kriittistä pakettia kasassa ja miettiä vähän mitä materiaaleja se paketti on mitä kasataan. Siinä voi korkata kierteet tai taipua se osa mitä kiinnitetään. Kitka tietysti vaikuttaa myös eli rasvattu ruuvi kiristyy paljon herkemmin kuin kuiva ja ruosteinen. Ja jos se ruuvi on ohennettu varresta, niin silloin sen pituus kannattaa tarkistaa ja vaihtaa jos on yhtään epäilystä, että se on venynyt.

Joskus olen kuullut nyrkkisäännön, että pienet ruuvit (olikohan alle 12 mm) tulee käsivaraisesti vedettyä yleensä liian kireälle ja sitä suuremmat jää taas löysälle.

Sorry jos meni vähän ohi aiheen, mutta tällaisia ajatuksia tuli mieleen.

12
Olen tuossa ihmetellyt kun tuon kolmos evon kojelaudan sisältä kuuluu välillä toistuvaa naksahtelua. Välillä apukuskin puolelta ja välillä mittariston takaa. Liittyisikö tuo jotenkin ilmastointiin/ilmaläppiin vai onko siellä jotain releitä? En ole ehtinyt tutkimaan tarkemmin, mutta ilmastoinnin nappuloita kun painelee niin välillä ne loppuu ja välillä alkaa. Osaisiko joku viisaampi kertoa mistä nuo äänet tulee ja mitä niille olisi tehtävissä?

13
Tein juuri tässä keväällä tuohon omaan kolmoseen konerempan. Itsellekin ihan uusi tuttavuus eli ei ole aiemmin tällaista ollut.

Alkuun paljastui vain kiinni leikannut kiertokangen alapään laakeri, mutta tarkemmin ku purkasin niin kampiakseli oli crankwalkin ansiosta pilalla, lohkoa jouduttiin paikkaamaan vähän, metallisilppua löytyi kaikkialta koneesta joten kaikki öljyruiskut ja lohkon ja kannen öljykanavat oli tukossa ja piti puhdistaa. Öljypumppu oli kulunut väljäksi. Männät oli leikanneet kiinni ja yksi kiertokanki oli saanut lämpöhoitoa ja ihan mutkalla. Kytkin, painelaakeri ja asetelma oli myös pahasti kuluneet ja vauhtipyörässä hieman sanomista. Tasapainoakseleista oli toinen jo poistettu, joten poistin tässä rempan yhteydessä toisenkin. Lisäksi siinä jumpatessa meni samalla uusiksi kaikki tiivisteet, raidetangon suojakumit, vetarin suojakumi, pakoputken alkukäyrä, muutamat pultit korkkasi, kallistuksenvakaajan koiranluu katkesi, pyörän laakeri osoittautui väljäksi ym.

Koneesta meni käytännössä koko alakerta uusiksi. Kampiakselin löysin Outlanderista ja kiertokanget, männät ja öljypumppu toisesta Evosta. Aika hyvin vissiinkin nuo 4G63 koneen osat sopivat ristiin. Rahaa paloi arviolta kaiken kaikkiaan ~1500-2000e tähän "pieneen" remonttiin. Edellinen omistaja oli vaihtanut tuon koneen alle 2000 km sitten, mutta ei tainnut tarkistaa missä kunnossa se oli ja ajanut sen heti uudestaan paskaksi.

Sivuja: [1]