Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Basbarduu

Sivuja: [1] 2 3 ... 131
1
Tietoa mulla ei ole mutta veikkaisin että jos on sama vaihteisto niin vetaritkin käy. Manuaalin ja automaatin vetarit eivät käy ristiin.

7
Kaasutinexpertiltä kannattaa kysellä korjaussarjaa. Ole varovainen sen imusarjan ja kaasarin välissä olevan bakeliitin kanssa kun irrotat kaasaria.

8
Parkkitutka tuli väkerrettyä ASX:ään. Anturit joutuu maalaamaan vielä uusiksi koska sävy ei ihan osunut.

9
Auto- ja tekniikkalinkit / Vs: Uutisia
« : 03.07.18 10:50 »

10
Auto- ja tekniikkalinkit / Vs: Uutisia
« : 27.06.18 08:48 »
Berner työryhmineen haluaa nyhtää autoilijoilta vieläkin enemmän rahaa. Ihan niin kuin autoilu ei olisi jo sairaalloisen kallista täällä.

11
Meidän -13 ASX:n kanssa havaittiin sama ongelma käsijarrun kanssa ja maahantuoja tuli hyvin vastaan. Kannattaa ajella merkkihuoltoon keskustelemaan asiasta.

12
Kannattaa kysyä nuita osia myös Printsportilta.

13
Kyllä ne automaatit ihan kestäviä on jos vaan vaihtelee öljyt ajallaan ja käyttää kunnollisia öljyjä.

14
Minäkin ajattelin osallistua jos vaan ehdin.

15
Vakio alusta galantissa on kyllä vähän rimpula, mutta pienikin madallus ja vähän matalaprofiilisemmat renkaat kyllä kohentaa ohjaustuntumaa huomattavasti
Galanttia ei kannatakaan pudottaa paljoa koska sitten tulee vetarien kulumisongelmaa.

Katsoisin galantin kohdalta kyllä kaikki moottorivaihtoehdot (2.0,2.4,2.5v6). Jos tarkoitus on kauppakassi hommata niin kai se sama 4g63 mosa galantissakin menisi? Kaikki nuo karkeasti saman verran manuaalina vie mukaan lukien tuo lancer kakslitrasella koneella.
Galanttiin valitsisin V6:n. Se kone sopii siihen erittäin hyvin. Kalliimmaksihan se tulee joka suhteessa kuin 2.0 mutta käy koeajamassa kaikki vaihtoehdot niin tiedät mikä miellyttää itseäsi enemmän.

16
Yleinen Keskustelu / Vs: Mistä olet iloinen?
« : 23.06.18 22:05 »
Mun takaveto ei olekaan nii ruosteisen ku luulin. Pohjasta löytyi hyvät massat.a

17
Lancer.

4G63 - Varmatoiminen kone. Varaosia saa halposti.
Kori todennäköisesti vähemmän ruosteessa.
Alusta on mielestäni parempi kuin Galantin multilink. Perusautoksi mielestäni todella kiva ajaa jos alustan komponentit on kunnossa.

18
Samalla liimalla on menny takas kiinnikin. Lämpöä vaan eka. Voihan sitä ostaa lisääkin mutta ite en oo tarvinnu ja käytät vaikka mattoveistä leikkaamiseen kun se venyy kuin juusto tuoreen pizzan päällä.

19
Tuolla sähköautopuolella on varmaan ollut juttua tästä mutta oma veikkaus on että sun täytyy käydä Deltalla jossa avaavat sen testerillä.

20
Itse en vaihtaisi Xenoneita halogeeneihin missään nimessä vaan irrottaisin "lasit" umpioista ja fiksaisin kuntoon tällä ja sitten suojaus tällä. Tai sitten ostaisin ne halogeeniumpiot ja ottaisin niistä uudet lasit nuihin.

Lasit ovat yleensä kiinni klemmareilla ja butyylinauhalla. Klemmarit saa irti meisselillä ja/tai pihdeillä. Butyylinauha pehmenee lämmittämällä.
Eli umpio uuniin. Itse olen pitänyt noin 100C asteessa noin 10min ja sen jälkeen hanskat kädessä irrottelemaan varovasti ja jos ei lähde irtoamaan niin uudestaan lämpöseen.

En tiedä nuista Outlanderin umpioista mutta jos ne on kiinni permasealilla niin se onkin sit paskempi juttu ja sitten jättäisin tekemättä.
TYCin umpiot ovat ainakin olleet tähän mennessä kiinni butyylillä.

21
Eiköhän nuita ole kaikissa Deltoissa pl. se Herttoniemi jossa se on rikki. Tuskin se ihan kauheita maksaa Deltalla et kannattais lähtee ajamaan maailman ääriin.

22
 :nykii no onneksi ei tosiaan kerennyt tulla pahempaa tuhoa.

23
Ihan ekana kannattaa korjata kaikki vuodot. Sitten uusi suodatin ja koittaa säätää asetukset takaisin. Myös vedet kannattaa koittaa saada tankista esim. dieseljärjestelmän puhdistusaineilla ja jos tankkiin on päässyt hiekkaa tai muuta roskaa se kannattaa tyhjentää ja puhdistaa kunnolla.

24
Mitä tehdä kampiakselille:koneistamolla täyttö ja koneistus alkuperäisiin mittoihin, koneistus alikokoon ja alikoko kk-laakerit, ostaa käytetty?
Osta tilalle ehjä.

Öljypumppu uusittava,mutta aika suolasen hintasia alkuperäiset joten onko muun merkkisiä kunnollisia pumppuja jota kannattaa harkita?
Tässä kohtaa kannattaa käyttää vain alkuperäistä. Samalla tulee kokonaan uusi front case. Vinkki: Club Memberit saavat alennusta OE-osista.


Kiertokanget ja männät: merkki ?
Tuolla budjetilla ja tehotavoitteella suosittelen käytettyjä Evo9 mäntiä ja kankia.

Kansi menee pajalle niin kannattaako samalla jotain päivittää kanteen?
Pelkkä oikaisu riittää nuihin tavoitteisiin.

Kytkin: kestääkö vakio vai esim 9 kytkin ja vauhtipyörä?
Riippuu todella pitkälti käytöstä. Mutta 350hv tehoilla vakio riittää jos ei launchaile. Mystinengalant käytti vuosia Sachsin Evo7-9 vakiokytkintä huomattavasti tehokkaammassa ja hieman raskaammassa autossa.

Onko jotain mitä kannattaa päivittää/vaihtaa parempaan ?
Nostajat kannattaa vaihtaa 3mm reiällisiin jos ei ole jo vaihdettu ja pestä joka tapauksessa.

Kysy tarjous osista paikallisesta varaosaliikkeestä saatat yllättyä positiivisesti. Itse ostin juuri jarrupalat Evoon ja edes MLR alennuksilla Ross sport ei päässyt lähellekään hinnoissa tuota lähimarkettia.

25
Yleinen Keskustelu / Vs: Virittäjät kausi7
« : 19.06.18 14:13 »
https://elisa.fi/virittajat/

Uusi kausi alkaa mutta 0 Mitsua mukana  :(

Sivuja: [1] 2 3 ... 131