Kirjoittaja Aihe: Kokemuksia Android-käyttöisistä autostereoista?  (Luettu 9595 kertaa)

Poissa klintti

 • Club Member
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Parisen vuotta on tullut pärjättyä Parrot-lisukkeella kytkettynä Ralliartin vakkaristereoon, mutta tekniikka kehittyy. Näyttäisi siltä, että Android-pohjaiset autostereot tarjoaisivat enemmän ominaisuuksia kuin vastaavat perinteiset autostereot.

Viimeisimmissä versioissa näyttäisi olevan jo Android Lollipop (v5.1.1) joten tuoreempia softiakin saisi näissä ajettua, ja eniten itseäni kiinnostaa mahdollisuus hyödyntää laitteella suoraan autosta saatavaa OBD-dataa jollaista ominaisuutta perinteisiltä merkeiltä ei tunnu löytyvän. Samoin näihin saisi myös parkkikameran lisäksi liitettyä toisen kameran seuraamaan edessä tapahtuvaa liikennettä DVR-toiminnon avulla. Puutteena toki ratapäiväkäyttöä ajatellen on se, ettei näissä ole puhelinten tapaan kiihtyvyysanturia ja Harry's Laptimer ei taida myöskään toimia.

Maailmalla näyttäisi olevan eniten positiivisia kommentteja ylipäätänsä näistä kahdesta merkista:
Joying - www.carjoying.com
Pumpkin - www.autopumpkin.com

Molemmat tuntuvat tarjoavan jonkin asteista tuotetukea sekä myös softa/firmispäivityksiä. Samoin nämä saisi hankittua myös EU:n sisältä jolloin takuutkin periaatteessa toimisivat.

Jos jollakulla on tarjota käyttökokemuksia niin kuulisin niistä mielelläni ennenkuin syöksyn tekemään tästä uutta projektia itselleni.

/Kari

Poissa Terävä

 • Viestejä: 9
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Android-käyttöisistä autostereoista?
« Vastaus #1 : 09.01.18 21:38 »
Tuli juuri hommattua tuo uusin pumpkin.. saa nähdä tekeekö mitään.. Kunhan vain nyt löydän 2 din kehyksen ensin..

Poissa klintti

 • Club Member
 • Viestejä: 51
  • Profiili
Vs: Kokemuksia Android-käyttöisistä autostereoista?
« Vastaus #2 : 09.01.18 22:01 »
Olinkin unohtanut, että olin avannut tämän keskustelun tänne, mutta tässä omat kokemukset noin puolen vuoden käytön jälkeen.

Itse hommasin kesällä Aliexpressin kautta Dasaita-brändiltä (valmistaja Hot Audio) 10.2" Android HU:n ja se istui suoraan plug and play menetelmällä Lancerin orkkisradion tilalle ja jos ei olisi ollut vanhaa Parrottia purettavana olisi tuo mennyt noin puolessa tunnissa. Myös johdotus meni suoraan alkuperäisiin liittimiin eli mitään ei tarvinnut säätää. Tämä osoittautui hyväksi apuvideoksi https://youtu.be/6Hz8BpU0fZk kun mietti asennusta.

GPS vastaanotin on kojelaudan pinnan alla HU:n takana ja se toimii kohtuu rivakasti, mutta sen 1Hz tarkkuus riittää normaaliin navigointiin muttei ratapäiville. Softapäivityksiä on tullut Dasaitalta keskimäärin kuukauden välein Android 6:seen ja mitään isompi bugeja ei ole tullut vastaan. Android 8 päivitys on ehkä tulossa jos Hot Audion viestintään on luottamista. Nettiyhteys toimii USB-mokkulan kautta (tämä pitää olla kalliimpi yhteensopivampi versio EU:ta varten, valtaosa tarjolla olevista ei toimi täällä) ja sitä kautta pyörii Waze ja Spotify kivasti. Lisäksi myös automaattisesti omalle microSD-kortille tallentava DVR-kamera toimii asiallisesti.

Kevättä odottavat vielä perutuuskameran asennus langattomasti ja tosin en vieläkään 100% varma, että mulla on oikea kamera (Peugeot/Nissan) joka sopii Sportbackin takaluukkuun rekkarikilven lähellä olevaan orkkispaikkaan, mutta muita vaihtoehtoja ei oikein ollut. Sitten pitäisi vielä kesärenkaisiin asentaa sisäiset TMPS sensorit.

Yleisesti ottaen noista Android Head Uniteista saa tämän forumin kautta hyvää lisätietoa sekä linkkejä softapäivityksiin https://forum.xda-developers.com/android-auto/android-head-units.

Cheers,
Kari