Jäähdytysnesteen pumpun vaihto

JussiLander

Member
Liittynyt
2 Elokuu 2019
Onko jäsenet vaihtaneet vesipumppua 2.4 mivec 2008 landeriin. Onko minkälainen operaatio. Vai vienkö suosiolla korjaamolle.
 

JussiLander

Member
Liittynyt
2 Elokuu 2019
Nostampa ylös tämän ketjun kun viimeinkin tuon pumpun vaihdoin moniuraremmin vaihdon yhteydessä. Pumppuhan oli muuten toimiva mutta ilmeisesti stefa jonkin verran päästi läpi ja ajoittain joutui nestettä lisäämään. Alle ei laskenut nestettä. Seuraavaksi ohjeet.

Alakautta pääsee "mukavasti" pumpun vaihtamaan. Ensin kannattaa löysätä hieman moniurapyörän ruuveja vesipumpulta 3 kpl jos ei ole millä pitää remmin irroituksen jälkeen kiinni pyörää. Itse pidättelin kiekkoa lukkopihdillä alareunasta ja irroitin pyörän. 10mm räikkälenkki oli aivan ehdoton työkalu. Sen jälkeen itse vesipumpun ruuvit 5 kpl 14 millin hylsyavaimella irti. Pumppua siipipyörän verran ulospäin ja pumppu alakautta pois. Uutta paikoilleen. Laitoin uuden pumpun tiivisteen kiinni pumppuosaan kovettumattomalla siveltävällä tiivisteliimalla kun pumppua asennettaessa ei pääse näkemään miten tiiviste asettuu. Moottorin lohkossa on kyllä 2 kpl ohjausholkkeja jotka tiivisteen pitää paikoillaan mutta en luottanut siihen.

EI ollut iso homma ja makuultaan kotipihalla onnistui. Nosturihan olis kyllä huippu.
 
Ylös Bottom