Öljyä YHDESSÄ pakoventtiili kanavassa?

Liittynyt
26 Helmikuu 2008
Tykkäykset
0
#1
Tere!

Te vähän enemmän moottoritekniikasta tietävät, kuin minä.

Tossa talviteloille evon (Evo3 7-bolt) laitettuani, tuli otettua moottori ja vaihteisto talveksi tarkistusta varten ulos.

Moottori siis 2.3 stroker Manley takokamat sisällä Holsetilla höystettynä.
Kannessa rosteri venttiilit, pronssi mangaasi ohjurit, Viton kumia olevat ohjuri kumit Kaikki nämä siis uusia osia ja nyt ajettu n.5tkm.

Puristukset 170-180psi kaikissa sylintereissä. Ohivuotomittaus tekemättä vielä, mutta tuskin mitään ihmeellistä löytyy, kun tosiaan ei ole kyse pakoventtiiliparista, vaan yhden sylinterin YHDESTÄ ventiilistä.
Sen verran kuitenkin tein, että paineistin ks. sylinterin ja viereisen 8 bariin kompuralla. Molempiin sain saman verran painetta pysymään ja paine laski yhtä nopeasti sylintereistä sulkiessani paine venttiilin.

Muuten moottori toimii hyvin, vetoja löytyy. Muuta vikaa en ole ainakaan vielälöytänyt, mutta kuva kertoo kaiken:
(Nelos sylinterin pakokanava)Kysynkin teiltä. Mistä luulette tämän johtuvan? Postissa on tulossa 4g63 moottorisarjan venttiilijousi puristin ja uusi setti venttiili ohjuri kumia. Näin saan ainakin vaihdettua ohjuri kumin ilman kannen irroitusta. Käynnistäessä pöläyttää sinisen pilven putkesta, mutta häviää sen siliän tiän, kun käynnistyy. ilmeisesti tama koneen sammutukseen jälkeen valuva öljy venttiilin päälle siellä kärähtää joka kerta.
 

Niko Päivinen

Colt, Lancer, Pajero
Club Member
Liittynyt
5 Tammikuu 2003
Tykkäykset
0
Sijainti
Lahti
#2
Vs: Öljyä YHDESSÄ pakoventtiili kanavassa?

Uudet kumit, mutta onko kumi PAIKOILLAAN tässä yhdessä ohjurissa? Tai puuttuuko kumista jousi (jos on ollutkaan?)
 
Liittynyt
26 Helmikuu 2008
Tykkäykset
0
#3
Vs: Öljyä YHDESSÄ pakoventtiili kanavassa?

Kyllä se kumi siellä paikoillaan näyttää olevan eikä ainakaan liiku kun ruuvarilla tökkii. Jousikin näyttää olevan paikoillaan kumissa.

Tosiaan vielä ei pääse täysin käsiksi, kun venttiili jousi on paikallaan. Jenkeistä pikarahtina tulossa se puristin.

Ei auta kuin odotella..
 
Liittynyt
12 Elokuu 2013
Tykkäykset
0
#4
Vs: Öljyä YHDESSÄ pakoventtiili kanavassa?


Venttiilivarren kumit saa helpostikin rikottua asennusvaiheessa. Vaikka tiivisteen jousi olisikin paikoillaan, voi kumi olla halki juuresta. Jos männän ohi tulisi öljyä, niin Se toinenkin portti olisi öljyssä. Voihan tietysti ohjurin vaihdon yhteydessä kansi haljeta ohjurin ympäriltä, mutta usein ohjuri lähteekin sitten liikenteeseen.
 
Ylös Bottom