98 Carisma 1.6 tyhjäkäynti

Liittynyt
26 Kesäkuu 2020
Tykkäykset
0
#1
Moro,

Ei tunnu löytyvän mistään valmiita foorumikeskusteluja tälläsestä ongelmasta.

Eli mulla on tollanen 1998vm Carisma GLX 1.6. Muuten ihan jumal vekotin, ei oo koskaa tielle jättänyt (332tkm taulussa nyt, itse ajanut 18tkm). Yks ongelma on tosin ilmenny; tyhjäkäynti katoaa satunnaisesti, eli kun päästää kaasusta, auto sammuu. Tekee tätä siis täysin satunnaisesti, riippumatta lämmöistä tms. Muuten auto toimii täysin normaalisti, koskaan ei oo ollu myöskään käynnistymisen kanssa ongelmia.

Eli lämmöt pysyy normaalina, vastaa kaasuun normaalisti, sillon kun pysyy käynnissä niin käy tasaisesti, ei syö öljyä ymv.
Ilmamassamittari ja ilmanputsari putsattu, tulpat ja puolat uusittu.

Tätä siis tapahtuu silloin tällöin eikä pysty mitenkään ennakoimaan, siksi en mielelläni lähtisi sokeasti kokeilemaan että mikä voisi auttaa. Help?

- Topi
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Tykkäykset
232
#2
Onko vikakoodeja? Tyhjäkäyntimootori voisi olla syyllinen tai osa-syyllinen kampi- ja/tai nokan asentoanturin kanssa. Myös ajonesto voi sammuttaa auton.
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Tykkäykset
17
#3
Jos et ole vielä kokeillut niin tarkista sytyksen ajoitus.
Ajoituksen muutoksen ohjeet löytynee foorumiltakin.
Rintapellissä on tyhjä liitin( Lancerissa tais olla vihree) joka piti maadottaa ajoituksen ajaksi jotta laite oppii uuden ennakon, tämä kaikki muistissa tosin hatarasti...
 

TuplaNokka

PunkkaRacingTeam
Liittynyt
1 Helmikuu 2015
Tykkäykset
27
Sijainti
Riihimäki
#4
veikkaisin kanssa tyhjäkäynti moottoria, niitä kummiski näihin vaiheltu ja lanceriin jonkun verran ja hiukan tämäkin siltä kuullostaa kun ei tee muita oireita
 
Ylös Bottom