Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Eli nuita tila-autoja tullu katelltua ja alkanu kallistumaan bensa manuaali grandikseen, onkos nuissa 2004-2009 haitarilla eroja malleissa ja miten nuo bensakoneet pellaa ja tarkeneeko? Olisko jollain rovaniemen suunnalla kyseistä mallia jota vois vilkaista ku ei taho olla liikkeissä tuommosta ja vinkkejä otettas vastaan?
 

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

On niissä eroja, ainakin nämä tulee heti mieleen:
1. Penkkien yhteismäärä on joko 6 tai 7
2. Takalasit on tehdastummennettuja suurimmassa osassa malleista, mutta perusvarustuksessa ei ole
3. Ajotietokoneesta on kahdenlaista versiota (toimintojen määrä) (sekä Suomessa erittäin harvinainen kosketusnäytöllinen versio, joka olisi herkku)
4. Sisustan väri- ja materiaalierot (ja Suomessa eritt. harvinainen nahkasisusta)
5. Kattoluukku/lasikatto myös hyvin harvinaisia Suomessa
6. Ovenkahvat ja peilit korinväriset vs. mustat (Mitsun aluvanteet vs. peltivanteet ja kapselit)
7. Peruutustutkaa löytyy joistakin malleista
8. Luistonesto taitaa löytyä kaikista, kuten myös autom. ilmastointi, vakionopeudensäädin, sähköikkunat kaikissa 4:ssä lasissa, sähköisesti kääntyvät ovipeilitkin ja etusumarit yms. mutta ajovakauden hallintaa ei vissiin ole kaikissa (oma nappinsa ratin vasemmalla puolella)
9. Joissakin on myös Mitsun orkkis DVD-soitin katossa infrapunakuulokkein takapenkkiläisten aisoissapitämiseksi :)
10. Olikohan airbagien (ratissa, kojelaudassa, penkeissä ja katossa?) ja kaiuttimien määrässä eroja, eli kahta eri versiota vissiin?
11. Ja taaimmaisen "osaston" lisälämmitintä näissä joissakin harvoissa on, mutta olisikohan sitä vain diesel-versioissa? Lisälämmittimen käyttönamiska löytyy mankan oikealta puolelta tekstillä "Heat".

Tuo Grandiksen 2.4 -litrainen bensakone tuntuu olevan hyvin perusvarmaa tekoa ja kilometreja kestävää sorttia, janoinen se kaupunkiajossa toki on (10 l tai vähän yli). Toki voimaakin löytyy, auto kiihtyy hyvin ja ohitukset onnistuvat helposti. Matka-ajossa olen päässsyt alle 8 litran kulutuksiin ja joskus ajotietokoneen näyttö on jopa antanut kuutosella alkavaa lukemaa... :) Bensaversioisessa Grandiksessa tarkenee talvella erittäin hyvin. Öljyä kone ei syö lainkaan. Tiloiltaan ja ulkomitoiltaan mielestäni hyvä farmarin/tila-auton risteytys :) Mitsuhan kutsuu tuota "tilafarmariksi".

Tuossa vielä diesel-versiosta (ja varusteistakin) juttua:
http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000000314462.html
http://www.iltalehti.fi/autot/2009082110096687_au.shtml
 

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Tuosta diisselistä lukenu aikasemmin ja vissiin fag konsernin kone ja jokseenki ei nuo diisselit oikein nappaa, ku talvella eivät oikein ilman lisälämppäriä lämpiä varsinkaan kaupunki/taajama-ajossa.
Tourania aluksi kattelin mutta hieman pienempi ja diisseleist tuntui suuttimia ja vauhtipyöriä menevän, tsi:stä jakoketjuja turboja.... yks -07 passat ollu ja talvella sai etuovet purkaa ku ei menny kiinni tai auennu ja käsijarrun sähkömoottorit sai purkaa ja putsailla ku jumi kaupanpihalle kiinni, keulan vuorata vaikka oli bensakone fsi .....tuo tosiaan vaihtui -05 3.0tdi a6 farkkuun joka maannu pajan pihalla reilu 3.5kk ja 5kk omistanu automaattilaatikon takia osien saanti yms pitkittäny aikaa niin jos kokeilis jotain muuta merkkiä.

Tuo takaosan lisälämmitys olis kyllä aika mukava että oliskohan niitä missä varustelutasos vai lisäruksilla saanu tehtaalta? Tuollanen oli aikonaan syöksysämpylä sharanis
Hakuses 7-paikkanen vaik tenavia se 3 mutta sais välillä vähän ripotella kauemmas toisistaan
 

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Ok, ymmärrän :)

Bensa-Grandiksella on sinänsä kyllä huolettomia kilometrejä edessä, ainakin mulla ollut. Toisaalta: kyllähän noilla diesel-Grandiksillakin on satoja tuhansia kilometrejä taitettu (mulla on vasta just sisäänajettu 191 000 km :)

Tuolle takatilojen lisälämmittimelle ei välttämättä ole bensaversiossa tarvetta, niin kuumaa tuon saa puhaltamaan ja nopeaan. Mutta tietty siinä etumatkustajillekin tulee lämmin. Takatilojen lisälämmitin on erittäin harvinainen näissä ja taitaa olla lisävaruste. En muista, olenko nähnyt niitä muissa kuin dieseleissä, ja niissäkin ihan muutamassa olen moiseen varusteeseen törmännyt.
 

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Tuossa nuista varusteista:

Inform-varustelutaso on perusmalli, johon sisältyy kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt, sivuturvatyynyt, kattoturvatyynyt, lukkiutumattomat ABS-jarrut, EBD -elektroninen jarruvoiman jako, teräsvanteet, täysautomaattinen ilmastointi, sähköikkunat joka ovessa, sähkösäätöiset ja lämmitettävät ovipeilit, kauko-ohjattu keskuslukitus, kuljettajan istuimen korkeussäätö, säädettävä takaistuimien selkänojan kallistuskulma, neljä kaiutinta ja ajotietokone.

Invite-varustelumallissa on lisäksi MASC&MATC-ajonvakautus- ja luistonhallintajärjestelmä, kevytmetallivanteet, nahkainen ohjauspyörä ja vaihteenvalitsimen nuppi, tummennetut takalasit ja takasivuikkunat, vakionopeuden säädin, integroitu MP3-CD soitin/RDS radio, 6 kaiutinta, ajotietokoneen lisätoiminnot (keskinopeus, RDS ja matka jäljellä olevalla polttoaineella), lukuvalot edessä ja tavaratilan rullatyyppinen suojaverho. Lisävarusteena Inviteen on saatavana Business Pack, johon sisältyy automaattivaihteisto ja peruutustutka. Dieselmoottorilla varustettu malli on saatavana ainoastaan tällä varustelutasolla.

Intense on paras varustelutaso. Siinä on halvemmista malleista poiketen istumapaikat vain kuudelle, vakiovarusteena on Sequental Invecs II, oppiva automaattivaihteisto, lisälämmitin takana ja lisälämmitin etuilmakanavissa


Tämä tosiaan wikipediasta kopioitu.
Ite oon kattonu tuota yhtä joka on invite varusteilla, mutta ei minusta oo integroitua soitinta, eikä parissa muussakaan ollu mitä nettiautoa selailin. Parempi vaan näin mutta onkohan varustelu taso laitettu sit väärin, ku olishan tuossa jotain muutaki enemmän.
Onkos muuten minkälainen tuo grandiksen äänentoisto vakio vermeillä?
 

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Viel tällanenki löyty:

2.0 DI-D Insport 2008-
7-paikkainen, Sivu-, katto- ja etuturvatyynyt 8kpl, ABS-jarrut ja EBD-elektroninen jarrupaineen säätö, MASC&MATC-ajonvakautus- ja pidonhallintajärjestelmä, takaistuimien DVD-viihdekeskus,kevytmetallivanteet 215/55R17, täysautomaattinen ilmastointi, lisälämmitin (PTC) etuilmakanavissa sisäilmalle, nahkainen ohjauspörä ja vaihteenkepin nuppi, sähköikkunat, kattokaiteet, tummennetut Privacy Glass -takasivu- ja takaikkunat, säädettävä tihkukytkin, taittuvat vilkulliset sähköpeilit, helmalevikkeet (airdam), kauko-ohjattu keskuslukitus, vakionopeudensäädin, peruutustutka, kuljettajan istuimen korkeussäätö, 2-tehoinen etuistuimien lämmitys, fold 2 hide-takaistuimet, säädettävä takaistuimien selkänojan kallistuskulma, integroitu MP3-CD-soitin/RDS-radio erilliset diskantti kaiuttimet, takasivulasiin integroitu antenni, lukuvalot edessä, tavaratilan suojaverho, kiinnitysverkko ja 12 V virtapistoke, pakoputken jatke, kromatut sisäovenkahvat, tartuntapaloilla varustetut Sport-polkimet
 

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Ihan asiallinen tuo äänentoisto vakionakin on. Ja saahan sitä päivitettyä...

(Nyanssina mainittakoon, että mukavasti saan auton kaiuttimista kuuluviin myös tuon takapenkeille suunnatun DVD-soittimen äänet (FM-lähettimen kautta): voi seurata leffaa sen äänimaiseman kautta (halvat on kuskin huvit :D )
 

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Kävin tuossa yhtä grandista testaamassa liikkeessä ja ihan ok autolta vaikutti vaikka kilsoja oli melkein 300tkm, pikkasen tuntu että painelaakeri äänti ja kun 1-2 vaihteella ajoi niin kuului pieni ylimääräinen ääni. Muuten oli kyllä ajoiltaan aika hyvä.
Vakkari ja keskipenkkiläisille puuttuva 12v pistoke oli vaan miinuksena ensi silmäyksellä ja testilenkin jälkeen tuntui neste vähän tuoksahtavan konehuoneessa. Onko porukka vaihtanu tuota soitinta et onko äänentoisto kuinka parantunu?
 

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Pakko kommentoida: kävin just katsastamassa Grandiksen ja läpi meni ns. tuosta vaan. Katseltiin inssin kanssa auton pohjaa: siinä vain alkup. tehtaan/maahantuojan suojaus, ei tehty koskaan muuta -> muutamassa kohtaa vain hyvin pientä pintaruostetta, ja pelleissä ei missään. Eli ruosteherkkä Grandis ei tosiaankaan ole.
 

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

No nyt tuli testiin 2.4 manuaali grandis 300tkm toki jo ajettu, mutta hyväkuntoiselta vaikuttaa ja kone käy nätisti.
Eilen oli se -19 pakkasta ja hyvin tarkeni maantiel, puhalsi oikein kuumaa
Tuli testattuaki,että lähti ilman lämmitystä -25 pakkasesta ihan oks:sti käymää.
 

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Teitkös hankinnan? Entä katselitko huoltokirjaa tai kuitteja: onko mitään ihmeempiä ns. ylimääräisiä korjauksia auton historiassa ollut?
 

Diddi

Grandis DI-D -09
Liittynyt
16 Maaliskuu 2013
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Se Heat-nappi on niille etuosan ilmakanavien sähkövastusten kytkin, tulee lämpöä sisälle.
Takaosan lämmitys/ilmastointi on oma systeeminsä, kanavat ja lämmönsäätö. Mahtoiko olla oma kennonsa jopa sille?

Joistain tuontiautoista puuttuu TLC-nappi ratin vasemmalta puolen, sutimisenesto puuttunee niistä mutta ajovakaudenhallinnasta en tiedä, onko silti.
Uudemman mallin vakiosoittimessa (kattokaiteet 08->) on AUX-toiminto, soittimen takaosan liittimeen voi kytkeä johdon ja plugin.
 

Vuonna85

New Member
Liittynyt
10 Lokakuu 2016
Vs: Bensa grandis hankkinnassa

Kävin vaihtaa sen bensa grandiksen -09 diisseli grandikseen, ku ei reippaassa matkassa saanu alle 10l menemään ny alta kasin ja seka-ajo tippu reilu 3l.
Toki hitaampi lämpeämään,juuri tehty jakopää täydellisenään + vesipumppu ja keulassa maskinsuojat.
Onhan tuo wolkkarin diisseli karkeahko käyntiääneltä, mut kuule et käy
Soitin on tässä uudemman mallinen ja katossa dvd-soitin joka on plussaa.
Webastoa ei tässä mallissa oo mut on ilmanki pärjänny kuhan ei shortseilla ajele, toki ku saa koneen lämpimäksi niin sit kyllä tarkenee.
Kaiuttimia pitäs varmaan päivittää, ku soitinta ei kehtais vaihtaa.
Vetonivel pitää varmaan jossain välissä vaihtaa kuskinpuolelle vai pitääkö lienee koko akseli vaihtaa?
 

RATSUNI

New Member
Liittynyt
2 Maaliskuu 2017
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Lainaan hiukan aihetta kun sopivasti sivutaan ;)
Eli meillä Grandis-05 2,4 aut. ollut nyt noin 2vuotta kilometrejä mittarissa 166tkm. Erittäin huolleton auto joskin kulutus hiukan harmittaa mutta eipähän tarvitse murehtia tekniikan suhteen.
Perushuolloilla mennyt tähän asti ja tästä aasin siltana eiliseen katsastusepisodiin :seina
Hylky tuli, syynä:
-Molemmat takatukivarret jotka oli ruostunut niin että olivat melkein poikki (eipä viimevuonna, eikä sitä edelliset katsastaja ole huomannut, nuo nyt ei ihan vuodessa noin voi mennä)
-Kuskin etutukivarsi makasi etukehikon päällä, taainmainen pusla rikki
-Takaa kallistuksenvakaajan koiranluu rikki
Tällä en itse aja oikeastaan ollenkaan, vaimon ja lasten käytössä eikä juurikaan ajoa ole ja sekin ajo pelkästään kaupunkia. Talvirengaskautena tullut noin 1500km yhteensä. Eillen kun ajelin katsastukseen niin ihmettelinkin hiukan lieruvaa ajoa, syyt löytyikin katsastuksen kahdesta viimeisestä hylkyperusteesta.

Eniten nyt aiheuttaa päänvaivaa nuo takatukivarret, mistä ihmeestä noita saa ja mihin hintaan? nestistä eilisen illan yrittänyt kaivella mutta ei löydy, hovivaraosamyyjä lomalla..
Onko jollain tullut vastaavaa takatukivarren ruostumisongelmaa vastaan? ja osaatteko neuvoa mistä kannattaisi lähteä asiaa kyselemään?
Lisäksi pieni kysymys polttoaineista: onko joku kokeillu tankata E85 etanolia bensan sekaan esim 50/50 seosta ja miten tuo on toiminut

edit: uudet merkkiliikkeestä Japanista tilattuna 316e kpl. Osaako viisaampi sanoa onko näissä alustat samanlaisa? Löyty 08 vuoden autosta takatukivarret mutta käykö 05 alustaan? Molemmat bensoja..
 

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Oho, no ei ole ruostevioista Grandiksen osalta ennen kuulunutkaan... Katsoitko itse, miltä kohtaa takatukivarret oli ruosteessa? Ja oliko ne ihan kunnolla ruosteessa, ettei mitään pintaruostetta? Varaosia vois koittaa hakea myös autopurkaamoista.
 

RATSUNI

New Member
Liittynyt
2 Maaliskuu 2017
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Kyllä niistä oli ihan oikeasti ruostunut oikein pala irti kun sorkkaraudalla koputteli. Purkaamolta tiesivät sanoa että kysyttyä tavaraa.
 

korsma

Galant GTi Dyn-4, Sigma 24v
Liittynyt
6 Toukokuu 2003
Sijainti
Lappi
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Kansa vaatii kuvaa niistä tukivarsista :eek:


Kelpaa hitsaamalla korjatutkin, kun vaan on siten hitsattu, ettei kukaan epäile kestävyyttä.
 

RATSUNI

New Member
Liittynyt
2 Maaliskuu 2017
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Tässä kuva toiselta puolelta. Toinen puoli samanlainen. Kurkatkaapa oman auton alle, mille näyttää?
 

Liitetiedostot

  • 2017-03-05-10-18-11.jpg
    2017-03-05-10-18-11.jpg
    132.8 KB · Lukukerrat 297

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Aika pahan näköisesti syöpynyt. Kurkistin omani alle, eikä näyttänyt (onneksi) tuolta. Mikä lie tuon selittää: maantiesuola tottakai, mutta voisiko olla, että auto olisi myös aikoinaan seissyt kosteassa tallissa...? Ja auton historian aikana talvella ajettu aina teitä, jotka on "aina" olleet suolaisessa kunnossa... No, jälkispekulointia eikä yhtään tietty helpota tilanteessa.
 

RATSUNI

New Member
Liittynyt
2 Maaliskuu 2017
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Turhahan tuota on enää spekuloida mutta tuossa varmaan pääsyyt tulikin jo ja niiden yhteisvaikutus.
Uudet on jo putsailtu ja ruostesuojattu. Päälle vetästy Hammeri pensselillä vielä päälle. Kunhan nyt vielä kuivuisivat niin pääsee laittamaan paikalleen.
 

Liitetiedostot

  • 2017-03-07-23-00-35.jpg
    2017-03-07-23-00-35.jpg
    189.8 KB · Lukukerrat 242

ristor

Member
Liittynyt
26 Toukokuu 2004
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Wau :) Mistä muuten hommasit ja oliko tyyriit?
 

RATSUNI

New Member
Liittynyt
2 Maaliskuu 2017
Vs: Bensa grandis hankkinnassa, lopulta diisseli tilalle!

Nuo oli ainoat koko Suomessa :eek:
Kuulemma ovat kysyttyjä osia tuohon autoon purkaamojen mukaan
Nämä tuli tosiaan purkaamolta ja hinta jäi noin puoleen alkuperäisestä.
Tukivarrenpuslat joutuu hakemaan merkkiliikkeestä samoin koiranluun. Paikalliset varaosaliikkeet eivät noita saaneet ???
Nyt jostain se aika ja viittiminen jotta saadaan auto taas liikkeelle. Kohtuu arsyttävää yrittää pihalla autokatoksessa askarrella kun korjaamolle ei saa aikaa ja tämä tietenkin kallis vaihtoehto :-\
Hyvän näköiset noista tuli eikä maalissa tullut säästeltyä, helppo vetästä esim renkaanvaihdon yhteydessä lisää jos jostain on kulunut?
Auto muuten myynnissä jos jollain tarvetta?
 
Ylös Bottom