Carisma -99 sisätilanpuhallin ei toimi

ekeee

New Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2015
Moi,

Carismani (-99, 1,6 EXE) sisätilanpuhallin on oikkuillut jo tovin. Auto on voinut käydä kymmenenkin minuuttia, ennen kuin tuuletin on lopulta herännyt henkiin. Ongelma alkoi joitain kuukausia sitten ja on ajan myötä saanut uusia muotoja (esim. vaikka tuuletin onkin aluksi toiminut, on se voinut mennä kesken ajon muutamaksi minuutiksi mykäksi).

Nyt kun lopulta vaivauduin katsomaan edes sulakkeet läpi, vaikuttaa siltä että tuuletin meni lopullisesti mykäksi. Palanutta sulaketta en kuitenkaan löytänyt. Sisätilan näyttöpaneeli toimii kuitenkin moitteettomasti, ja kun kytken ilmastoinnin päälle, niin se myös selvästi toimii (moottoritilassa alkaa kuulua jotain lisähurinaa). Ilmaa ei vain työnny matkustamon puolelle.

Mahtaisiko kenelläkään olla vinkkejä, mitä voisin tehdä/tarkistaa asian korjaamiseksi (tai edes vian paikantamiseksi) kotikonstein? Vai vienkö suosiolla Mitsun vain suoraan Delta-autoon huoltoon?
 

simppako

Member
Liittynyt
11 Huhtikuu 2013
Sijainti
Joensuu
Vs:

Joskus samanlaisia oireita tavannut kun hiilet menny puhaltimen moottorista. Pelkkiä hiiliä ei välttämättä saa oikein mistään niin voi olla että joutuu koko moottorin vaihtamaan.
 

mikko412

Active Member
Liittynyt
15 Toukokuu 2005
Vs: Carisma -99 sisätilanpuhallin ei toimi

taitaa olla sisäpuhaltimen moottori loppu. kopauta sinne hanskalokeron alle niin voi vielä hetken pyöriä. uus moottori helppo vaihtaa .
yks suojamuovi edestä pois,sieltä hanskalokeron alta.sitten se puhallin jo näkyy
 

ekeee

New Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2015
Vs: Carisma -99 sisätilanpuhallin ei toimi

Mikäli jollakin muulla tulee vastaava ongelma eteen, niin tiedoksi: ongelma tosiaan oli sisätilapuhaltimen moottorissa. Delta Autossa uusi moottori kustansi 79€. Vaihtaminen onnistui ilman suurempaa kokemusta autojen rassaamisesta; moottori löytyi hansikaslokeron takaa, kunhan ensin irroitin kaikki löytämäni ruuvit ja poistin katteita pala palalta. Moottori sujahti lopulta lokerostaan, kun hiukan käytti väkivaltaa ajotietokoneen paksun johtonipun uudelleensijoitteluun.

Kiitokset vielä diagnoosiavusta!
 
Ylös Bottom