Carisman lämmöt

Juhnukki

New Member
Liittynyt
15 Helmikuu 2010
Millä alueella lämpötilamittari teillä yleensä on. Meikäläisen Carismassa -98, 1.6 lämpötilamittarin viisari nousee ehkä neljänneksen verran koko alueesta. Mitään lämpötila-asteikkoa ei kyseisessä mittarissa ole. Ajattelin, että käykö liian viileänä ja kannattaako silloin vaihtaa esim. termostaatti. Jos teidän mielestä kannattaa, niin onko kyseinen homma vaikeaa? Jäähdytysnesteet pitää ainakin valuttaa pois ennen kuin sen termostaatin saa irti. Pyytäisin termostaatin vaihtaneelta ohjeita työn osan vaihtamiseen. Kiitos jo etukäteen!
 
Vs: Carisman lämmöt

aika lähelle puoltaväliä nousee! termarin vaihtoon ei kymmentä minuuttia pitempään mene varaat
vain parilitraa nestettä siihen!
ei kannata sen kummemmin ruveta valuttamaan niitä nesteitä
senkus ruuvaat termarin irti ja laitat uuden tilalle,
sen jälkeen laitat uutta nestettä tilalle mitä valui pois kun aukasit termarin ruuvit!
tietenkin jos haluaa vaihtaa nesteet samalla sit syylärin pohjaroppu auki!
 
Vs: Carisman lämmöt

Niin tosiaan se termostaatin vaihto oli yllättävän helppo kun aukaisi vaan kaksi kuusiokolopulttia siitä mistä lähtee vesiletku jäähdyttimelle. Sieltä tuli vanha termari helposti irti ja sain uuden tilalle. Nyt tuli sellanen esille että normaalilämpöisenä (viisari puolivälissä) niin tyhjäkäynti laskee suotta alas johki 600 - 700 rpm (ei onneksi seilaa). Auto on käynyt ehkä pitkäänkin viileänä, joten säätyykö kun nollaa muistin ottamalla akun hetkeksi irti. Joku sanoi että opettelee silloin kaikki säädöt uusiksi. Jos (=kun) se ei auta niin saako tyhjäkäynti aavistuksen nostettua siitä moottorin vierestä mihin tulee kaasuvaijeri? Onko Carismassa 1.6 -98 tyhjäkäynnille jotain säätöruuvia jota on helppo asiasta suht tietämättömän säätää? Jos on niin missä päin sijaitsee? Kiitos aiemmista viesteistä!
 
Vs: Carisman lämmöt

Joku 700 on mun mielestä ihan normaali tyhjäkäynti lämpimänä. Kun ostin tohon omaan uuden akun ja vaihdoin niin sillon muistaakseni alussa oli aika matalat tyhjäkäynnit mutta se siitä sitten itse korjaantui(säätyi?) joten voinee olla että toi auttaa jos vedät piuhat irti hetkeks.
 
Takaisin
Ylös Bottom