Evo 5 sirpitys ääni ja öljyvuoto

Liittynyt
14 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#1
Joo eli huomasin tuossa yks päivä, että liikkeelle lähtiessä kuuluu oikealta puolen semmonen sirpitys ääni. Melkein kun lintu ois tuolla apulaitehihna pyörien välissä :D sirp sirp ja ääni kuuluu 2-3t rpm alueella. Esim jos vaikka pysähtyy liikenne valoihin ja lähtee niin sillon ääntää. Sama jos hidaste töyssyyn hidastaa ja sitten antaa kaasua niin kuuluu tuo sirpitys. Eli vähän kun on vetoa niin aktivoi tuon äänen. Kiristimeen vaihoin uuden laakerin ja kokeilin kaikki apulaite rullat ja kaikki ok pyörii nätisti ei äännä.

Sitten rupesin öljyjä vaihtamaan niin huomasin, että alakoppa on ihan öljyssä ja hikoilee jostain öljyä. Öljyt vaihettu 5000km sitten. Ja ei oo tolla välillä tiputtanu maahan eli jostain hikoilee öljyä. Jakopää kanssa tehty 5000km sitten, siinä vaihdoin nokkien stefat. ja kaikki oli muutenkin ihan kuivana. Jakopäätä tehdessä onnistuin tiputtamaan suojakopan pultin sinne ja muistaakseni olin ottamassa moottorin kiinnikettä irti, että näkis paremmin ja ilmeisesti noihin kiinnikkeen pultteihin pitäs tiiviste massaa laittaa ?

Eli joko hikoilee sieltä pultin välistä, tai sitten joku stefa menossa, veikkasin öljypumppua kun tuolta nurkasta ihan öljyssä ? Tietysti voi öljypohjakin vuotaa.

Noh pitää putsata ja purkaa joku päivä, stefan vaihto vaatii taas jakopään purkamisen ?
Vai onko mitään poppakonstia tuohon.

Siinä muutama kuva mistä hahmottaa vähän.

https://aijaa.com/sjrNZz
https://aijaa.com/1jwk58
https://aijaa.com/eDg4tA
 

Makeko

V RS & Civic FK
Club Member
Liittynyt
17 Syyskuu 2008
Tykkäykset
6
Sijainti
Lappeenranta
#2
Itsellä tuli ”tsirptsirp” mukaan accusumpin asennuksen jälkeen, 1000-2000rpm alueella kun liikkeelle lähtee. Kuullu että muillakin sama ominaisuus.

Millaiset lähdöt siulla on sielä jakotukilla?
 
Liittynyt
14 Heinäkuu 2018
Tykkäykset
0
#3
Ihan standard. Mutta paikallaan ollessa ei tsirpitä, tai jos nopeasti antaa kaasua paikallaan, niin meinaa antaa semmosen tsirp äänen. Mutta siis vaatii, että vaihde ja kuorma päällä. 1-3trpm niin liikkeelle lähtiessä tsirpittää. sama jos kaupungissa ajelee esim 3-4 vaihteella 2-3t rpm. niin kuuluu hiljainen tsirpitys. Ääntä voisi kuvailla sellaiseksi, että ihan niinkun hihna rupeis luistamaan mutta ei kumminkaan luista.
 
Ylös Bottom