Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

sarkain

New Member
Liittynyt
29 Syyskuu 2016
Hei.

Ei alkanu oikeen vakuuttavasti mun mitsuilu ura :seina

Eli reipas viikko sitten hankin otsikon mukaisen coltin(Ajatuksena toimintavarma japanilainen jota aijemmat hondat ovat olleet) . Kerkesin sillä ajelemaan vajaa 400km kunnes syttyi moottorin vikavalo. No ekalla kerralla valon palaminen ei vaikuttanut toimintaan ja ajoin sen kotiin. Viikonlopun seisonnan jälkeen valo ei syty heti uudelleen mutta kun ajan 100m valo syttyy ja kierrokset tippuu... Pysyy ainoastaan tyhjäkäynnillä eikä nosta kirroksia. Kaverilta koodin lukija lainaan ja antaa koodin P2138 Throttle/Pedal Pos Sensor/switch Voltage Correlation. :-X Otin kaasupolkimen irti ja avasin boksin mutta siellä ei näkynyt kun ne resistanssin liukupinnat ja kaikki näytti ihan hyvältä. Poljin paikalleen ja uusi kokeilu niin samahomma. Nyt otin kaasuläpän veke ja huomenna putsailen sen ja kokeilen mitä sanoo.

Osaako joku sanoa neuvoja ??? Ja jos tampereen seudulla on joku mitsu tietäjä joka haluaisi mahdollisesti antaa taustatukea niin voi ilmottautua ;D
 

sarkain

New Member
Liittynyt
29 Syyskuu 2016
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Kiitos. Autolla ei hirveästi nyt vaan kurvailla kun tosiaan käy ainostaan tyhjäkäyntiä. Mutta pidetään ST-service mielessä jossei tälle itse osaa mitään.
 

korsma

Galant GTi Dyn-4, Sigma 24v
Liittynyt
6 Toukokuu 2003
Sijainti
Lappi
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Kaasuläpän asennontunnistin lienee kaasuläppäkotelon kyljessä, katos nyt sinnekin näkyykö mitään silmiinpistävää.

Tahriikohan ko. Colt kaasuläppäkotelon karstaan ja siitä tulisi vikakoodin veroinen toimintahäiriö? Kannattaa imuputki irroittaa ja katsoa sitä kaasuläppää, onko karstanen ja mikäli, niin puhdistaa paikat.

editti: olisi hyvä lukea aloitusviesti ennen neuvomista ;D Mutta jatkakaa
 

sarkain

New Member
Liittynyt
29 Syyskuu 2016
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Tänään purin kaasuläpän ja putsailin vaikkei se hirveän likainen ollutkaan. Eikä siellä muutenkaan mitään ihmeellistä ja hienoa ollut. Sen läpän moottorin testailin ja se pyöri sähköjen kanssa ihan normaalisti. Se asentoanturi (HAL) onkin sitten vaikeampi mittailla ??? No palikat kasaan ja samaa koodia tyrkkää. Välillä kun kokeilin että millaisia vikoja antaa mikäkin liitin irti niin tuli ihan järkeviä koodeja. Yhden kerran kun kaikki oli kuitenkin kasassa sain koodit p0123 ja p0222. Eli TPA/pedal position sensor/switch B circuit low input ja sensor A circuit hight input.
Toivottavasti huomenna kerkeää kaveri käymään koneen kanssa jolla pitäisi saada tarkempia vikakoodeja ulos. Mutta edelleen vinkkejä otetaan vastaan :)
 

Mr mmc

CS5W ralli///art
Liittynyt
18 Maaliskuu 2004
Sijainti
Polvijärvi
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Näissä tais olla joku ohjelma päivitys eculle , mulle on tulossa yksi -06 vm kaasuläppä tutkittavaksi satunnaisesti sytytti moottorin vikavalon
 

sarkain

New Member
Liittynyt
29 Syyskuu 2016
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Tilanne nyt sellainen että kokeilin toimivalla polkimella ja samaa koodia lykkää :seina Kävi joku kaveri läppärin kanssakin tuota katsomassa ja vikakoodin saa kyllä kuitattua. Tyhjäkäyntiä käy normaalisti mutta heti kun koskee kaasuun niin menee vialle.... Läppä kyllä reagoi kuormaan, kun kylmänä käynnistää niin käy kovempaa tyhjäkäntiä, kunnes laskee normaaliin. Jos sitten lisää kuormaa esim puhaltimen ja ilmastoinnin niin hetkelliseti taas nostaa kierroksia ??? Eli ei se läppäkään aivan mykkä ole :nykii Osaakos joku sanoa tuosta ohjelmisto päivitykestä sitten jotain? Sellasia tietoja saatiin ulos kuin, ohjelmiston numero: 060150 sekä ohjelmistonumero: 1860A304. Delta autoon soitinki jo mutta siellä ei ainakaan osattu sanoa mistään päivityksistä mitään... Silloin mulla ei toki ollut vielä noita numeroitakaan jos niistä olisi ollut apuja :-X

Perkeleen harmillinen homma että näissä laadukkaista japskeistaki on tälläsiä sähköautoja tullut :-[
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Eli vika on vielä suuremmalla todennäköisyydellä TPS. Nyt täytyisi selvittää sen jännitteet. En tiedä onko ST:llä MUT3 testeriä mutta merkkiliikkellä semmoinen täytyy olla. Sillä siis katsomaan mitä arvoja antaa. Johdot kannattaa tutkiskella myös.
 

sarkain

New Member
Liittynyt
29 Syyskuu 2016
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Päivitetään tilannetta. Eli hain purkikselta "uuden" kaasuläppärungon kaikkinen helppeineen päivineen. No se kiinni ja nollaan vikakoodit. Taas käy tyhjäkäyntiä ok ja varovasti kaasua ja sehän jumalauta nostaa kierroksia :driver No tätä iloa kesti n. 3 sekunttia kunnes taas vika päälle :'( Ja sama koodi päälle. Nyt sitten aloin purkaa kamaa siitä edestä että pääsee vähän paremmin sen johtosarjan kimppuun . Tosi hiekkainen on konehuone ja se ECUn ympäristö kun sieltä sisälokarista puuttaa sellainen muovilipare mikä suojaa valon umpiota ja ecukin on sopivasti liittimineen siinä päällä ollut mukavassa vesi/hiekka sateessa :mad:
 

sarkain

New Member
Liittynyt
29 Syyskuu 2016
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Päivitellääs taas. Eli lähdin lisää purkailee autoa ja ajettelin pääseväni johtosarjan kimppuun. Otin sit eculta kaapelit irti ja ecunki pois. No ecun pohjahan oli aika härskisti ruosteessa ja hapettumassa :-X Sitä putsailin ja huomasin että siellä on reikäkin pohjassa :'( no vein sit sen paikalliselle korjaajalle joka noita kehuu korjailevansa. Sisälläkin oli kuulemma jonkinverran hapettumaa ja sanoi et putsailee ecun ja liimailee sen kasaan. No tänään sit kokeilin kasata auton ja kun laitoin tarpeelliset osat paikalleen että pääsin autoa käynnistämään niin se käynnistyy tuntui pelaavan. Katoksessa sitä käytin jonkun 5 minuuttia ja kaasuunkin auto reagoi. Sillon se antoi vikakoodin p1603. Ajettelin että johtunee kun ei ole ilmansuodattimet ym vielä paikallaan. Sit sammutan auton ja kasailin kaikki kunnolla loppuun, niin nyt ei auto enää starttaa eikä anna vikakoodejakaan. :seina Miksi aina ensin antaa toivoa ja sitten taas otetaan takapakkia ???

Ei taida olla vaihtoehtoja enää kun ecun vaihto :mad: Osaakos joku sanoa millainen operaatio? Jos haen romikselta ecun se tarvisi sit ainakin käydä jossain ohjelmoimassa. Mitäs jos ostan samalla siitä purkuautosta avaimet ja sen ajonestorinkulan? onkohan näissä vielä muuta ajonestoon liittyvää?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Vs: Help! Colt 1.3 -04 ei nosta kierroksia.

Uusi ECU pitää koodata sinun auton VIN numerolle. Merkkiliikehommia.
 
Ylös Bottom