Lancer -05 stw ykkösvaihteen takkuilu (Ratkaistu)

h00lmberg

New Member
Liittynyt
29 Elokuu 2019
Alas vaihdattaessa varsinkin ykkönen ja vähän kakkonen takkuilee, saa painaa vähän että menee silmään. Paikallaan menee nätisti yleensä. Muut vaihteet toimivat nätisti.

Ostin auton juuri ja huomasin tämän takkuilun vasta hiljattain. Olisiko kylmemmät ilmat jo laittanu öljyt koville ja taas pitäisi vaihdattaa? Vai olisikohan kenties vaihdekeppimekaniikassa tai vivustossa jumia/kuivuutta.. tuo kyllä kolahti vähän joitakin viikkoja sitten kovassa ajossa, että oliskohan jotain päässyt vinksalleen.. tai sitten alustasta petti jotain mutta se on eri ongelma Mitään ääniä laatikko ei pidä, eikä luista kytkin eikä hyppää vaihteet pois silmästä. Eikä mitään muutakaan poikkeavaa ole.

Jonkinverranhan synkrot voi pistää vastaan kun ykköselle vaihtaa, mutta tämä tuntuu normaalista poikkeavalta. Öljyt vaihdettu kerran 80tkm sitten, auto 170tkm ajettu. Mitä sinne on laitettu niin en tiedä sitten.

Itse epäilen suurimmaksi syyksi tuota vaihdevivustoa, miten siihen pääsee parhaiten käsiksi että voisi ainakin voidella sen..? Öljyt vaihdan jokatapauksessa, ja kai siellä Castroilin 75w-90 gl-4 syntrans transaxle hyvin toimisi?

Kokemuksia, mielipiteitä?
 
Ylös Bottom