Mahdollinen ECU-ongelma

Nikkari

New Member
Liittynyt
12 Syyskuu 2021
Liityin just clubiin kysyäkseni kaverin puolesta hänen avolava,4-veto,bensa,Mitsun mahdollisia ongelman syitä. Auto käy ainoastaan tyhjäkäyntiä,ei siis ota kierroksia. Auto on vuosimallia 1998.Nyt ihmetellään, mistä johtuu ? Bensaa tulee kyllä.......Onkohan vika Ecussa, johdotuksessa vai missä ? Kuinkahan omatoimi-mekaanikko vois asiaa selvitellä ? Voiko jotenkin tutkia perusteellisemmin ? Vikakoodeja ei ilmeisesti pääse lukemaan.
 

TuplaNokka

PunkkaRacingTeam
Liittynyt
1 Helmikuu 2015
Sijainti
Riihimäki
ton ikäsessä jo kaasuläpän asento tunnistin, joka tuon ikäluokan mitsuissa ollut ongelmana, kantsii myos katsoa etteiko olisi kaasuvaijeri poikki, ja ollut kerran tapaus että kaasupolkimen päästä hajonnut vaijerin kiinnitys hahlo, ecussa jos vikaa niin ecu käteen ja katsoo onko siellä pullahtaneita konkkia tai hapettumia, nesteita yms. mutta epäilen etta ecussa se vika ei ole, haisee selvästi "palaneelta elektroniikalta"
Tulipellissä tais tässä mallissa olla niitä tyhjän liittimen näkoisiä paikkoja, niistä pitäisi saaha morsetettua jotain koodia ulos, muistelin lukevani opaskirjasta mutta saatan olla väärässä
 

Nikkari

New Member
Liittynyt
12 Syyskuu 2021
Ecun sisään vilkaistu ja haisteltu. Emme näe mitään vioittunutta tai kärähtänyttä eikä hajua ole eikä turvonneita konkkia.Kaasuvaijeri ehjä,samoin vaijerin päät.
Kaasuläpän asentotunnistimen toiminnasta ei ole mitään tietoa. Voisko sitä jotenkin testata ?? Ja mistähän vois löytää lisää ohjeita tyhjän liittimen näköisten paikkojen käyttämisestä ja morsetuksen tulkinnasta ?Onko mitään tietoa, mistä vois löytyä edullisesti toimiva kaasuläpän asentotunnistin ja kenties kunnossa oleva ECU tähän autoon sopivana ?
 
Ylös Bottom