Millaisia rengaskokemuksia?

Harri K

monenlaista kippoo....
Club Member
Liittynyt
5 Tammikuu 2003
Tykkäykset
3
Sijainti
Tampere
Vs: Millaisia rengaskokemuksia?

2kesää ajetut z linet 245/35-19" samassa autossa ja samoilla vanteilla ja camberia aavistus (ei liikaa lehelläkään) ja renkaan vyöt hajalla. Halki kyljet siis vaikka ei edes pinta mimimiin ollut kulunut. Ei tuu ikänä nokiaa enää tän perusteella
 

klintti

Member
Club Member
Liittynyt
19 Lokakuu 2013
Tykkäykset
0
Sijainti
Helsinki
Vs: Millaisia rengaskokemuksia?

Mulla on Sporback Ralliartissa kesärenkaina Kumho KU39 215/40 ZR18 jotka on ollut käytössä 2,5 kesäkautta ja kilsoja niihin on kertynyt maltilliset n. 16000 km. Nämä ovat toimineet ratapäivillä kohtuullisesti. Jos käytän rengaspaineina tehtaan suositusta 2.4 niin tuntuu vetelevän urissa aika tavalla ja ovat herkkiä antamaan vihjettä mihin suuntaan ura vie. Olen nyt käyttänyt arkiajossa 2.7-2.8 paineita joilla tuo vetely/herkkyys on rauhoittunut huomattavasti, mutta tuo ei ole täysin poissa.

Aiemmilla ajokausilla rengasmelu ei ollut ongelma, mutta nyt näiden renkaiden tuottama sisämelu on välillä aika infernaalinen ja mitä huonommalla/karkeammalla asfaltilla ajetaan niin sitä korostuneempaa se on, sileällä pinnalla melua ei juurikaan ole verrattuna edellisiin Vredestein ULTRAC SESSANTA 215/35 ZR18 -renkaisiin joiden osalta en vastaavaa muutosta äänessä huomannut.

Mutta, jos nyt valitsisin kesärengasta niin todennäköisesti menisin takaisin Vredestaineihin.

/Kari
 
Ylös Bottom