Mitsubishi Phev 1500w ac-invertterin jälkiasennus?

TeHo

New Member
Liittynyt
16 Toukokuu 2020
Onko tuota valovirtaa antavaa invertteriä ja pistokkeita+painonappia mahdollista asentaa jälkikäteen? Vai onko niin suolainen hinta ettei kannata?
Olisvaan ollu hyvä lisä sähköttömälä mökillä. Tosin sähkölaitteita pitää vissiin käyttää auto sisällä, olis ollu hyvä kun olis saanut valot ja kahvinkeittimen yms.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Siis nuitahan saa esim. tupakan sytyttimestä virtansa ottavia invertterejä ihan kaupastakin.
 

PajeGls

Active Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2005
Toi Mitsun alkuperäinen toteutus kait hyödyntää suoraan ajoakkua. Ilmeisesti ominaisuus on pudotettu Euroopan autoista pois. Pikkuakku (12V) on aikas heiveröinen invertterin lähteeksi, eikä ajoakusta taideta ymmärtää syöttää virtaa pikkuakulle kuin satunnaisesti.

Todellinen vaihtoehto olisi V2H, eli ottaa taloon virtaa suoraan Chademolta, mutta hintaa tällaiselle taitaa tulla n. 3000 EUR, enkä tiedä tekeekö Suomessa kukaan näiden maahantuontia tai asennusta. Esim. Japanissa tuo on ihan yleinen varavirtalähde.
 

TeHo

New Member
Liittynyt
16 Toukokuu 2020
Joo, tota V2H tarkoitin että olisi hyvä ominaisuus täälläkin. Ajoakkua se ainakin Japanissa hyödyntää kun pystyy päivän syöttään sähköö ja jos käyttää polttoainetta lataukseen niin 10 päivää. Ominaisuus vissiin tehtiin maanjäristyksiä ja tsunameita varten että autoja voidaan käyttää pienenä virranlähteenä jos sähköt on poikki. Jenkeissä näytti olevan 6000 dollaria jossain foorumilla jälkiasennuksen hinta. Hyväähän tässä olisi se että auto itse automaattisesti käynnistyy jos akku menee liian tyhjäksi.

En tiedä onko tuo se V2H mutta jos on niin ei ole kummonenkaan palikka:
https://www.toyota-industries.com/products/automobile/electronics/inverter/
 

Esal

Member
Liittynyt
15 Heinäkuu 2019
Vähän eri kokoluokan laite tosiaan kun mitä tupakansytyttimen pistokkeesta saa ulos (15-20 A sulake), 180-240w.
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Joo on. Itse olen käyttäny tollasta pikkuinvertteriä läppärin lataamiseen.
 

PajeGls

Active Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2005
Tuo V2H toimii Chademo -liittimen kautta, sen käyttö ei tietääkseni vaadi Mitsuun mitään lisää, tarvitaan vain erillinen laite joka osaa ottaa virtaa autosta ulos. Tuon laitteen hinta on tonneja + asennukset päälle. Muistaakseni tästä saa virtaa 10kW ja 25A.

Mutta osassa Mitsuja on sitten tavaratilassa ihan ehta shuko -rasia, jonka kautta saa alle 1500W kuluttaville laitteille virtaa. Tämäkin käsittääkseni ottaa virran auton ajoakusta. Ainakin Suomeen tuotavista autoista tuo varuste jätettiin pois maahantuojan toimesta. Sitä en osaa sanoa, onko muuallakaan Euroopassa myytävissä tuota varustetta.

 
Viimeksi muokattu

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Joo toi V2H toimii tosiaan CHAdeMOn kautta ja mulla on jostain syystä mielikuva että toi 1500W AC invertteri ei voinut olla autossa jossa on EV remote ja sen vuoksi niitä ei ole täällä Suomessa. Olisiko kellään tarkempaa tietoa tästä oliko kyseessä sittenkin joku muu varuste tms?
 

Basbarduu

V GSR & A163
Club Member
Moderaattori
Liittynyt
31 Maaliskuu 2009
Hienoa ja mielenkiintoista. Mitäs muita varusteita Marzello71:n autosta löytyy?
 

Marzello71

New Member
Liittynyt
5 Joulukuu 2019
Piti oikein katsoa noita PHEV esitteitä, eikä tuota AC ulostuloa näytä esitteissä tosiaan tunnu olevan. Omassa tuo varuste kuitenkin on - pistorasiat kontissa sekä keskikonsolin takaosassa. Lisäksi EV-remotella on tullut laiteltua latausajastusta, sisätilan esilämmitystä yms. Muuten Instyle varustus, kattoluukku jne. Akuston lämmitintä, lämmitettävää tuulilasia tms. ei ole.

Ts. Saksassa tuon ajoakustoa hyödyntävän AC-sähkön ulostulon ainakin saa.
 

PajeGls

Active Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2005
Itselläni on kuva, että Suomessa tuo jätettiin pois, jotta auton hinta saadaan pidettyä kohtuullisena. Ilmeisesti Alankomaissa myytävissä tuo löytyy jostain huippumallista ja näköjään myös ainakin joissakin Saksassa myytävissä.

Suomi Instylessä on sitten taas noi akun ja tuulilasin lämmitykset.
 

Zuikkis

Active Member
Club Member
Kaupallinen Ilmoittaja
Liittynyt
15 Lokakuu 2017
Tuo ei ihan mahdoton olisi jonkun elektroniikkataitoisen kasailla itsekään. En nyt tietenkään suosittele enkä varsinkaan tarjoudu tekemään. :)

Jostain järeästä UPSista purkaa 300VDC -> 230VAC pääteasteen ja virittää ajoakun napoihin..
 

TeHo

New Member
Liittynyt
16 Toukokuu 2020
Joo, tämä ilmeisesti siis valittava lisävaruste jonka hinnan takia moni jättänyt sen pois. Löytyy tosiaan takapenkin keskikonsolista ja peräluukusta pistorasiat jos on asennettu. Olis ollu mökillä kätsy kun olis saanut valoa, rälläkkää ja muuta pientä käytettyä. Saahan sen erillisellä agrekaatilla mut kun tossa olis jo ollu integroituna niin olis jotenkin kätsympi ollunna. No, kaikkee ei voi aina saada:) Jos joku tuollaisen helposti osaa viritellä niin laittakaa lisätietoo tännekkin...
 

PajeGls

Active Member
Liittynyt
16 Helmikuu 2005
Ei tuota Suomessa ole edes pystynyt ostamaan lisävarusteena.

Mikäli joku tuota haluaa selvittää rakentamisen osalta, niin huoltomanuaaleista varmaan löytää vinkkiä tarvittavista osista. Esim. venäläisellä saiteilla noita manuaaleja on ihan mukavasti jaossa.
 
Ylös Bottom