Onko 93 vuoden lancer 1.6l hyvä projektiauto?

outonaapuri

Member
Club Member
Liittynyt
13 Kesäkuu 2011
Kuvailen tässä keskimääräisen autoprojektin ja sen eri suunnitteluvaiheet:

(Kaikki kuvatut kohdat voi tehdä myös yksin jos autoista innostunutta kaveria ei ole)

Ensin katsotaan kaverin kanssa kaljotellessa telkkarista fast and laudia (tai jotain muuta vastaavaa, nykypäivänä toki youtubaajat on myöskin suosiossa) tuotantokausi tai pari.

Sitten mennään saunaan ja suunnitellaan projekti. Eli lähinnä mikä auto ja paljonko laitetaan tehotavoitteeksi. Tässä vaiheessa ei kannata vielä vaivata päätään muilla pikkuseikoilla, kuten sillä miten siihen tavoitteeseen päästäisiin.

Aamulla ei muisteta mitä suunniteltiin mutta ajatus on nyt onnistuneesti jäänyt ns. alitajuntaan kytemään.

Seuraavaksi alkaa armoton huutokauppojen ja nettiauton selailu. Jollain aikajänteellä ostetaan sitten joku auto, mielellään etänä eli näkemättä (yleensä eri kuin mistä saunassa on puheltu). Myynti-ilmoituksessa on yleensä mainittu seuraavat termit: "ajokuntoinen", "ei paljon ruostetta" sekä "ei pakkomyynnissä".

Sitten sitä autoa lähdetään siirtokilvillä hakemaan sieltä 300km päästä ja hinataan siitä matkasta 200km. Todetaan tässä vaiheessa että tilojahan ei muuten ole kun sedän/serkun/enon/kaverin halliin ei mahdukkaan eikä kerrostalon parkkipaikalla oikein ilkeä. Alkaa siis hyvän harrastetilan etsintä jossa kriteereiksi valitaan "lämmitetty, nosturilla varustettu tila alle 50km etäisyydeltä".

Sitten hierotaan lompakolla otsaa ja vuokrataan kylmä 15neliön tila 90km päästä ilman mitään laitteita. Luultavasti joku traktorihallin tai vastaavan peltikopin palanen.

Sitten yritetään viedä projektiauto sinne, tosin 20km hinauksen jälkeen todetaan että joku ratas on jumissa tjsp joka estää hinauksen. Viikon päästä vuokrataan traileri ja viedään se sillä perille.

Sitten aletaan purkamaan autoa. Todetaan että "vähäruosteinen" auto kaipaa vain kolme neliötä uutta peltiä. Ostetaan peltiä ja lainataan enolta ydinjätemiggi sekä rälläkkä.

Neliön hitsaamisen jälkeen todetaan ettei kumpikaan osaa vieläkään hitsata. Matka ja talven kylmyys vievät innon ja saunassa puhellaankin jo eri autosta.

Seuraavana kesänä sitten myydään mitä autosta on jäljellä ja hankitut osat n. 40% hankintahinnasta. Kuukauden päästä aloitetaan prosessi alusta.
 
Ylös Bottom