Outlander -08 4WD 2.4 bensa automaatin vaihdekeppi ei lähde P asennosta pois

nAru^

New Member
Liittynyt
15 Kesäkuu 2022
Moi,

Eli niin kuin jo otsikossa mainitsin, vaihdekeppi takkuilee satunnaisesti ja ei anna vaihtaa P asennosta pois. Vika on ollut päällä jo kohta vuoden verran ja muistuttelee itsestään välillä, viime viikkoina lähes koko ajan. Jarrupolkimen kun painaa pohjaan ja keppi toimii, kuuluu selkeä "klaks" ääni ja homma toimii normaalisti, jos ääntä ei kuulu vaihdekeppi ei liiku. Homma pelittää tällä hetkellä kun vapauttaa lukituksen ruuvarilla kepin vierestä, mutta tämä ei tunnu hyvältä lopulliselta ratkaisulta. Vaihteisto tuntuisi pelittävän ongelmitta ja öljytkin on pari kuukautta sitten vaihdettu.

Auto on käynyt kerran viime vuoden puolella vianetsinnässä ja vastaus oli lyhyesti "vaihdekeppi pitää vaihtaa". Tämä herättikin sitten seuraavan kysymyksen, onko muiden vuosimallien kepit yhteensopivia tämän kanssa? Monet purkuosat ovat kategorioitu "07-12" ja ovat ulkoisestikin samannäköisä, mutta osanumero ei täsmää. Kyseessä olevan auton vaihdekepin juuresta löytyi osanumero 2400A211.

Kiitos vastauksista jo etukäteen :)
 

miccomus

Member
Liittynyt
24 Maaliskuu 2022
Heitän ihan mutulla… ootko tarkistanut toimiiko jatruvalojen kytkin? Jos toimii niin ootko mitannut tuleeko jännite siihen vapautus solenoidille saakka?
 

TuplaNokka

PunkkaRacingTeam
Liittynyt
1 Helmikuu 2015
Sijainti
Riihimäki
Itekki mietin tuota jarrupolikmen tunnistinta, yhessä kiassa oli kerran se tunnistin/solenoidi laatikon kyljestä rikki mikä vissii kytkee sen parkkilukon päälle, itse noista kahdesta lähtisin liikenteeseen, en oo ikinä joutunu vaihdekeppiä yhteenkään autoon vaihtaa, vaihde tankoja/vaijereita on vaihdeltu
 
Ylös Bottom