Outlander my15 phew ääni häviää kaiuttimista

mamannon

New Member
Liittynyt
26 Joulukuu 2021
Kuukauden parin sisällä on alkanut varkain ilmetä sellainen ikävä vika, että auton kaiuttimet mykistyvät täysin yllättäen noin vartin ajon jälkeen. Tätä ei ole aiemmin tapahtunut eikä edelleenkään tapahdu aina, mutta kiusallisen usein ja tihenevään tahtiin kylläkin.

Mykistyessä ei kuulu mitään poksahdusta, ratinaa tai vastaavaa, vaan mykistyminen on ihan vastaava kuin että radio sammutettaisiin. Mutta kun mykistyminen tapahtuu, ääntä ei saa enää takaisin muuten kuin pysähtymällä tien laitaan, sammuttamalla auton ja käynnistämällä uudelleen. Jotain on ilmiselvästi vialla, mutta onko tässä mahdollisesti aiheuttajana jonkinlainen oikosulku, joka voi vaurioittaa auton elektroniikkaa? Mitä suosittelisitte yrittämään tai vastaavasti mitä ette suosittele?

Autossa on Rockford Fosgatet ja mankkana ei ole alkuperäistä Mitsubishin mankkaa, vaan olen hankkinut tilalle Pioneer AVIC-Z630BT soittimen. Edellinen mankka oli joku Clarionin malli eikä siis sekään alkuperäinen.
 

mamannon

New Member
Liittynyt
26 Joulukuu 2021
Tähän juttuun voisin vielä lisätä, että ääni häviää edellä kuvatusti vain kerran lähdettäessä matkaan: sen jälkeen uudelleen käynnistettäessä mankka soi sammumatta niin kauan kuin autolla ajaa, eikä haittaa vaikka välillä auto sammutetaan taukopaikalla kahviteltaessa.
 
Ylös Bottom