Outlanderia se mieli tekisi

Mr.Hands

New Member
Liittynyt
17 Helmikuu 2025
Moi,

Uusi täällä ja mitsu myös merkkinä uusi.
Vannoutunut Toyotamies olisi nyt vaihtamassa leiriä , tällä hetkellä Auris hsd alla ja hybridi tuntuis omaan käyttöön passelilta.
Onkos näissä Outlander Pheveissä (onko tuo malli vissiin MY19) mitään erityistä huomiota vaativa kohdetta aka. tyypivikaa?
Pystyykö näillä ajamaan pelkällä sähköllä vaikka satasta, internetistä saa aika ristiriitaista tietoa tästä?
Ja mitä nää kuluttaa (about) matka-ajossa jos vaikka ajelee 80-100km/h nopeuksia

Kiitos ja anteeksi tyhmistä kysymyksistä
 
Jos vaikka tuommonen esimerkki taannoisesta kaupunkireissusta kulutuksen suhteen.280km/19L polttoainetta.Tämä siis MY19 2.4L kiukaalla.
 
Moi,

Uusi täällä ja mitsu myös merkkinä uusi.
Vannoutunut Toyotamies olisi nyt vaihtamassa leiriä , tällä hetkellä Auris hsd alla ja hybridi tuntuis omaan käyttöön passelilta.
Onkos näissä Outlander Pheveissä (onko tuo malli vissiin MY19) mitään erityistä huomiota vaativa kohdetta aka. tyypivikaa?
Pystyykö näillä ajamaan pelkällä sähköllä vaikka satasta, internetistä saa aika ristiriitaista tietoa tästä?
Ja mitä nää kuluttaa (about) matka-ajossa jos vaikka ajelee 80-100km/h nopeuksia

Kiitos ja anteeksi tyhmistä kysymyksistä
Ainakin tämä vanhempi MY2014 kulkee pelkällä akulla vaikka satasta, en näe syytä miksei uudempikin siihen kykenisi, vaikka isompi moottori ym. päivityksiä onkin.

Tälle vanhemmalla on matka-ajossa tavallinen kulutus ihan himpun päälle 7 litraa satasella kesäaikaan, ja kovalla pakkasella sitten 8 litraa. Pitkää siivua eli koko päivän matkaa tarkoitan. Kun likimain samat fysiikan lait ovat voimassa myös uudemman mallin kanssa, niin kulutus lienee samalla tontilla.
 
Ostin tommosen 2019 Outlanderin syksyllä. Hyvin tyytyväinen ollut hankintaan ja autonkotterokin on toiminut kaikin puolin. Kulutus oli positiivinen yllätys näin isoon autoon, kuten ylempänäkin on vastailtu niin 7-8 litran väliin menee ihan kevyesti jos ei kaahaile. Oma "päiväni murmelina" rinki työajoineen max 80-vauhdeilla pääasiassa maantiepainotteista ajoa asettaa auton arvaileman kulutuksen alle seiskaan, lämpöisellä kelillä kuuden pintaan. Puutun auton tekemisiin aktiivisesti, ajomoodien suhteen, tarkoituksena ajaa tasainen maantieajo bensapainotteisesti ja työmatkan hitaammat osuudet sähköllä. Aika tarkkaan 50/50 saa menemään käyttövoiman tutulla reitillä, yöllä lataus kotipihassa.
Noi kaikenlaiset piippaukset joita auto generoi ovat lievästi rasittavia, en tiedä paljonko Tojo meuhkaa mutta tämä Mitsu kyllä piippailee ajossakin kaikenlaista.

Täälläkin mainittu kosketusnäytön hajoaminen lienee jonkinmoinen tyyppivika. Vaihtunee just tässä 2019 kohdalla uudempaan joka on hajoileva. Kaverilla on just sen verran tuoreempi laitos jossa se uudempi näyttö, hajos jo. Näppärä vaihtaa näytön itse, tarviaa toki hieman labraamista. Tai sitten vaan menee korjaamolle. Uudempi näyttö on se jossa kaksi isoa rullaa alareunassa.

Valituksia takajousituksen löysyydestä on kuulunut, mulla ei yleensä kulje paljoakaan tavaraa/porukkaa kyydissä mutta olen sopivissa heitoissa havainnut aika laajoja jousituksen liikkeitä. Ei sinänsä ole ongelma mutta hieman napakampi saisi olla.

Patteriautoissa kannattaa, tai oikeammin pitää, tarkistaa tai vaatia tunnistettavat kuvat akkukotelon pohjasta. Maavara ei ole suurensuuri joten kosketuksia on voinut tulla ja se on ongelma katsastuksessa.
 
Kiitos näistä vastauksista, kyllähän tuo Toyotakin piippailee ja eikös nuo kaikki vähänkin uudemmat ole melko aktiivisia piippailioita.
Mutta nää vastaukset vahvisti omia ennakkoluuloja ja nyt kai se on sitten alettava hiljaksiin sovittelemaan ostohousuja jalkaan (y)
 
EV-mode taitaa onnistua 130km/h asti.

Motarilla kyllä kulutus nousee aika jyrkästi. Maantiellä menee aika taloudellisesti.
Omat mökkireissut (50km enimmäkseen 60 - 80 km/h alueella + yksi 15min lauttamatka ilmastoinnista/lämmityksestä nauttien, akussa aina varausta) menee kesällä noin 5,5 l/100km ja talvella 7,5 l/100km. Ajan nuo matkat aina SAVE-modella, paitsi lauttamatka ja jonotus EV-modella. Mielestäni ihan ok lukemat nelivedolle.
Muutenkin tulee ajettua EV-modella vain lyhyitä siirtymiä (esim. 3km kauppareissut) ja normaalisti ajellaan hybridinä.

Jos on tarkoitus vain sähköllä ajaa niin sähköauto on silloin oikea ratkaisu. Hybridin pienessä akussa tulee nopeasti syklit täyteen, jos sitä käytetään sähköautona.

Itse hyppäsin Mitsun rattiin Fordin tallista ja suurin kompromissi oli ohjaustuntuma. Mitsussa ei mitään tuntumaa vs. Focus MY20. Voimalinja vuorostaan Mitsussa todella sulava vs. Focus MY20 automaatti. Toivottavasti ei tarvitse enää ikinä vaihtaa vaihdelaatikolliseen autoon. Mitsu kulkee yhtä sulavasti oli sitten +20C tai -20C. Rengasmelusta pieni miinus.

8" tuuman näytöllä varustetuista soittimista tosiaan taitaa kaikista hajota kosketusnäyttö ennemmin tai myöhemmin. Takuu toki korvaa uuden, jos voimassa ja löytyypä tältäkin foorumilta erään käyttäjän kokemus, jossa soitin vaihdettiin "good willinä" uuteen takuuajan jälkeen. Omani vaihdettiin takuuseen alkuvuodesta.

Ajoakun kunto olisi hyvä saada tietää ennen kauppoja. Ajoakussa toki takuu 8v/160tkm.
 
Morjes! Liitytääns tähän ketjuun kun myös outlander kiikarissa. Haussa uudemmalla 2.4 koneella oleva yksilö MY19 tai uudempi vähintään instyle varustetasolla ja tikkinahoilla.

Muutama kysymys mielessä;

1. Ajoakun lämmitys. Nettiauto näyttää olevan täynnä tuonti autoja, lähinnä ruotsista. Näissä ei taida missään kyseistä lämmitintä olla? Mihin pakkaslukemiin asti ev moden ajot onnistuu talvella? Asustelen varsinais-suomessa, kotona lataus mahdollisuus ja puoli lämmin talli. Päivittäinen työmatka noin 15km per suunta. Onko pakkasilla toivoakaan päästä sähköllä takaisin kotiin mikäli auto seissyt ulkona iltapäivään saakka?

2. Rockford fostage vs mitsubishi power sound system ja android auto. MY19 malleissa näyttäisi olevan uudempi kosketusnäyttö soitin versus MY16 malliin, tämä päivitys taitaa sisältää myös android auto liitättävyyden? MY20 malleissa tulee vastaan uudemmalla näytöllä ja ilmastoinnin säätimellä olevia yksilöitä. Onko power sound system hyvä vai kannattaako katsoa ennemmin vanhempaa mistä löytyy rockfordin järjestelmä? Googlettamalla löytyy hyvin vähän tietoa, ei ainakaan subbaria taida enään olla tuossa power soundissa.

3. Akkutakuu ja akkutesti. Itsellä etsinnässä yksilö jossa olisi vähintään 2v/40tkm takuuta jäljellä. Kannattaako takuun alaiseen yksilöön teettää akkutesti joka tapauksessa? Onko maahantuoja kuinka tarkkana huoltohistoriasta että kaikki huollot on tehty ajallaan ja merkkiliikkeessä? Huoltovälihän on 20tkm/1v?

4. Kunto. Täytyy tarkastaa akun koteloinnin kunto, jarrulevyt ja -palat. Tuleeko muuta tärkeetä tarkastettavaa näissä vehkeissä mieleen? Ketjukoneitahan nämä on?

5. Esilämmitys. Kuuluuko näihin MY19 malleihin kaikkiin jo ajastettava sähkölämmitys? Vaatiiko ajastettava esilämmitys lämmitettävän tuulilasin vai toimiiko tuulilasin huurteenpoisto vain puhalluksen suuntauksella?

6. Lämmityslaitteen sihti. Uutisissa tullut vastaan juttua outlandereista tällä korilla kun on sihti tukkeentunut ja lämmön tulo loppunut. Onko vaan arpapeliä että osuuko kohdalle? Koeajolla vaan lämmöt kaakkoon ja kokeilla tuleeko kuumaa? Näistähän ei kumminkaan tainnut käynnistyä mitään takaisinkutsua. Tuleeko maahantuoja tässä vastaan vai tuleeko korjaus omistajan maksettavaksi?

Kiitos paljon jo etukäteen vastauksista! Yt. Jani
 
On niissä ruotsi autoissakin tuota akuston esilämmitystä mutta kannattaa toki varmistaa.Merkkihuollossa olisi akkutesti ollut tarjouksessa 59€ eli mielestäni kohtuullinen hinta.Jätin vielä väliin kun wd sovellus on näyttänyt 74-75% lukemia joten ehkä seuraavassa huollossa.sähköllä ei ajeta kuin -10c asti ja sitten hybridinä.Lämpimästä tallista lähtö varmaan helpottaa tuohon.Itse en taida vielä tuon takia ruveta lämmintä tallia rakentamaan kun maksaa samanverran kuin auto.
 
@Jani95 Olen MY20 Suomiauton omistaja, mutta en ole kaikkitietävä eli vastailen omien kokemusten/googlailujen perusteella.

1. Olen elänyt siinä käsityksessä, että ajoakun lämmitys löytyy vain Suomi- ja Kanada-autoista. Voin olla väärässäkin. Moni Ruotsiauto taitaa olla euroopasta kotoisin. Niissä ei ainakaan lämmitystä ole, jotka tulee esim. Hollannista. Itsellekin vielä vähän hämärän peitossa tuo ajoakun lämppärin toiminta, kun ohjekirja sanoo tyyliin "alle -30C autolla ei voi ajaa, jos ei ole ajoakun lämmitystä". Eli sen toiminnasta ei käytännössä ole tietoa, mutta uskon ja toivon, että se lämmittää akkua myös pienemmissä pakkasissa. Itsekin asun Varsinais-suomessa ja aina menee EV-modeen kun nappia painaa, oli pakkasta tai ei.

2. Kokemusta Rockfordin järjestelmästä ei ole, mutta ihan ok tuo Mitsun Power Sound järjestelmä. En usko, että se subbari tuo merkittävää etua tuollaisessa akustoimattomassa peltipurkissa. Jos on uudempi soitin eli 8" näytöllä, niin kannattaa varautua siihen, että kosketusnäyttö hajoaa jossain kohtaa. Takuuseen saa siinä tapauksessa uuden soittimen ja onpa tällä foorumilla kirjoitettu, että on "good willinä" vaihdettu takuuajan jälkeenkin.

3. Ajoakun kunnosta kannattaa vaatia kaikki mahdollinen tieto. Jos kyseessä on Mitsubishin jälleenmyyjä niin vaadi DBCAM. Sillä saadaan akun todellinen kunto ulos. Muussa tapauksessa vähintään OBD-palikka ja Watchdog. Laita vaikka YV, jos ei itseltä löydy.

4. Akun koteloinnin kunto lienee olennaisin. Takapään runkopalkkien ruosteisuus myös hyvä tsekata.

5. En ole käyttänyt muuta kuin sisätilan lämmitystä (ajastettuna ja remotella). Toinen vaihtoehto taitaa kyllä olla tuulilasin lämmitys. Näissä lienee MY19 sama kuin MY20, jos on lämmitettävä tuulilasi.

6. Nelitieventtiili lienee takuunalainen juttu, jos takuu voimassa. Muuten joutunee itse maksajaksi. Näistä on saanut lukea, mutta auto myös todella suosittu niin mikä lienee prosentuaalinen osuus, jossa ongelmia esiintyy. Jos ei koeajolla tule lämmintä sisälle niin varmaan syytä huolestua. Lämpeää melko nopeasti nämä verrattuna vaikka moderniin pieneen dieseliin.

PS. jos on tarkoitus ajella vain sähköllä niin osta sähköauto.
 
30km ei pääse kylmällä säällä pelkällä sähköllä, sanoisin. Meillä on aika tarkkaan 16km edestakainen kauppareissu kylälle, suurin osa 60kmh rajoituksen maantietä. En nyt osaa tarkkaa lämpötilalukemaa sanoa mutta näillä tämän talven tyypillisillä pikkupakkasilla tuon reissun pääsee suorittamaan akun voimin, ei juuri sen enempää. Auto arpoo jonkun rangen lähtiessä, lukema laskee nopeammin mitä matka joutuu.
Sähköautoksi tätä ei tullut ostettua, hybridinä toimii aikas mainiosti ja pyrinkin luomaan ainakin edes lyhyen ajatuksen ajoon lähtiessä sille millä profiililla se on mahdollista suorittaa. Jos on tiedossa bensalla ajoa niin annan auton käyttää moottoria reilusti, erityisesti pyrin välttämään moottorin lyhyitä käyntipyrähdyksiä kylmänä.
Tällä voi kyllä ajella sen kummemmin ajattelematta yksityiskohtia, kohtuullisella rahallisella panostuksella saa aika paljon autoa.
 
Mulla toi 30km meni sähköllä kelistä riippumatta mutta asiaan vaikuttaa toki useampi seikka. Kolme suurinta asiaan vaikuttavaa:
1) Akun kunto
2) Esilämmitys ennen lähtöä kun auto on latauksessa
3) Kuskin oikea nilkka.
 
Itsellä ajoakun kunto 20vm ruotsin tuonnilla oli joku 78% tms. Pääsee kesällä 30km ja talvella 20 jotain.
Ei akun lämmitystä, mutta henkilökohtaisesti ei haittaa. Hyvä on auton lämmetä talvella.

Mitsubishi maksoi takuuajan ulkopuolella kosketusnäytön uusimisen goodwillinä ja pidin sitä (huomattavasti) normaalia parempana palveluna.

Minulla ratkaisi aikoinaan hankinnan 4-veto halvoilla autoveroilla. Ja se on toteutunut. Akulla pääsee osan matkaa ja se on kiva.
Mitsu PHEV:a tulee vastaan liikenteessä paljon ja sekin on kiva. Tietää että löytyy varaosaa ja huoltoa.

Tulee niin vähän kilometrejä että sillä akun kunnolla ei minulle edes ole suurta merkitystä. Autovero on halpa ja käytännössä bensaakin on mennyt aika vähän.

Jos haluaa ajaa pitkää matkaa pelkällä sähköllä, niin sitten ostaa 100% sähköauton?
 
Takaisin
Ylös Bottom