Pajeron ajovalojen automaattinen tasonsäätö

144

New Member
Liittynyt
18 Heinäkuu 2020
Moi,

Meillä on rouvan kulkineena 2006 Pajero ja siinä alunperin valot näyttivät aika alas ja välillä syttyi ajovalojen automaattisen korkeussäädön oranssi varoitusvalo. Nyttemmin varoitus on kroonistunut palamaan. Kovin olen koittanut etsiä, mutten mistään ole tietoa löytänyt miten vikaa kannattaisi alkaa etsimään. Sen verran seuraillut että käynnistäessä valot ajavat alas ja renkaanvaihdon yhteydessä silmämääräisesti tarkistin anturit ja liittimet eikä niissä mitään huomautettavaa näkynyt. Löytyisiköhän täältä suosituksia tai apuja Vantaan suunnalta?
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Taitaa olla se vipu joka säätää niitä valoja jumissa tai poikki.
Etuakselilla ja taka- akselilla on kummassakin oma säädin vipuineen.
Uniball nivelistä ja 6 mm kierretangosta saa uudet tilalle, alkuperäiset on muovia ja kalliit.
 

144

New Member
Liittynyt
18 Heinäkuu 2020
Nuo etu ja taka-akselilla olevat korkeus anturit vipuineen jo tarkastin, eikä niissä ollut huomautettavaa ainakaan silmämääräisesti. Mietin että voisi olla jompi kumpi anturi kun joskus jousto töyssyssä sytyttää valon. Tai niin kävi ennen kuin vikavalo jäi kroonisesti päälle. Löytyisiköhän noille antureille joltain arvoja? Voisi mitata ja tarkastaa kumpi ongelmaa aiheuttaa. Muutenkin kytkentäkaavio olisi kiva että saisi johdotuksen mitattua, mistäköhän kytkentäkaaviota voisi löytää?
 

hanski-58

Pajero 3.2D-ID Intense -07
Club Member
Liittynyt
10 Marraskuu 2005
Jos et niitä irrottanut niin niiden toiminnan varmistaminen jää puolitiehen.
Itsellä oli nivel niin jumissa että oli mennyt varsi poikki niin nätisti ettei huomannut ennenkuin irrotti rungosta.
Vastusmittarilla nuita vois testata, arvoja ei ole mulla tiedossa, vertaa keskenään, kytkentäkaavio saattaa netistä nuilta venäläisiltä sivuilta löytyä, tahtoo tulla kaupantekijäisinä muutakin mukana...
 

144

New Member
Liittynyt
18 Heinäkuu 2020
Pitääpi tarkistaa, kiitos tuosta. Käsikopelolla tarkastin, mutten irroittanut.
 

ZAP^

Member
Liittynyt
21 Tammikuu 2010
Sijainti
Kuopio
Muutaman taka-akselin asennon tunnistimen olen vaihtanut, päässyt kosteus sisään ja hapettunut rikki. Niissä kun on ottanut liittimen irti niin pinnit olleet vihreäksi hapettuneet itse anturista.
 

144

New Member
Liittynyt
18 Heinäkuu 2020
Liittimet irroitin jo renkaanvaihdon yhteydessä ja ei kyllä kupettumaa näkynyt. Kiva ois tietää mikä ois noitten antureiden arvot että vois mittaamalla testata.
 

144

New Member
Liittynyt
18 Heinäkuu 2020
Jaaha, vihdoin tuli kuntoon. Tuossa kun viimeksi oli hyviä ilmoja käytin molemmat anturit käsissä, linkut olivat ehjät ja tuli todettua ettei noita yleismittarilla testailla kun ovat jotain optisia sensoreita. No taka-akselin sensoria pyörittäessä tuntui vähän rahinaa, kun etupään sensori liikkui nätisti, epäilys heräsi että sensorin akselin tiiviste on pettänyt ja imaissut vettä sisään ja kupittanut akselin ja lopulta vioittanut sensoria, eli sensori tilaukseen ja tänään jaksoin vaihtaa sen ja nyt toimii ilman varoituksia valojen automaattinen tasonsäätö. Kiitoksia avusta.
 
Ylös Bottom