Akuston esilämmitys

Jusu

New Member
Liittynyt
9 Elokuu 2021
Moikka onko kukaan värkkäilly lämmittimiä akustolle/ moottorille kun ei tuosta säteilylämmittimestä ole juuri iloa.
Kaikki reiät konehuoneeseen on kyllä tukittu mikä auttaa toimintamatkaan hienosti. Tuolla esilämmityksellä olisi näissä pakkasissa paljon etua. Olen ajatellut letkulämmittimiä jo sovitellut asennus paikkaa etsiessä? Pirssinä tuo 18 mallinen jossa konehuone aika täyteen ahdettu. Ja tietääkö mikä värkki on moottorin vasemmalla sivulla edestä katsottuna laitteessa tarra jossa varotetaan kuumasta vaikka en koskaa saanut sitä lämpeämään/ toimimaan?
 
Taitaa olla vasemmalla sähköinen alipainepumppu jarruille.

Akusto ja moottori nyt kaksi eri asiaa, eli haluatko akulle lisää lämpöä vai moottorille?
Autossa kaksi eri nestejäähdytystä, toinen EV järjestelmälle, joka jäähdyttää ajomoottorit, genun ja laturin, sekä lisänä genulla jäähdytys öljyllä.

Toinen perinteinen nestepiiri kulkee moottorilla ja sisälämppärillä, joka erotetaan nelitieventtiiliilä. Riippuen ajetaanko sähköllä vai polttomoottorilla.

Mitsun my20 on suomeen tuoduissa PTC lämmitin akkupaketin sisällä, joka toimii automaattisesti kun kennot jääähtyy alle -10c. Muuta sisäistä lämmitystä sille ei ilmeisesti saa.

Omassa vuotaa passselisti tuo 4tie venttiili niin sähköisellä esilämmityksellä moottorikin lämpeää siinä sivussa kymmeniä asteita, sisätilan lämpeäminen vähän kärsii. Mutta ei haitoiksi asti
 
No niin mut jostai syystä värkistä en oo löytänyt remote ohjausta vaikka pitäs olla kun edellisessä oli ja tässä ei kun luulin et kuuluu vakio varusteisiin tai ei muuten vaan pelaa sun olen kyllä huomannut että auton omalla lämmittää hemmetin hyvin kun vaan jaksaa ajastaa aina lähtöjen mukaan, luurilla olis vasn helponpi niin ei aina tarttis kylmässä autossa säätää kun on paljon epäsäännöllistä ajoa lyhyitä matkoja joissa auto ei juurikaan kerkeä lämpiämään.
 
Jos autossa on sähkölämmitys(putket kuskin penkin alla) niin silloin siinä on remote. Jos puhelin ei löydä ovien ollessa auton wifiä auton vieressä ollessa, on voinut verkkosovitin vikaantua autosta, ei olisi ennenkuulumaton.
En ole kuullut että jossain olisi sähkölämppäri mutta ei remotea?

Auton asetuksista löytyy myös kohta missä säädetään wifin toiminta pelkästään auton ollessa sammuksisa ovet kiinni, tai sitten aina päällä. siitä myös saa osviittaa että se löytyisi
 
Mun autossa oli lämmitin ja remote mutta remote ei ollut käytettävissä tai löydettävissä valikosta ostaessa. Ajamalla ohjainlaitteen päivityksen uudelleen se kuitenkin ilmestyi valikkoon ja alkoi toimia.
 
Takaisin
Ylös Bottom