Karting

Vs: Karting

Jonkin verran on kokemusta, lähinnä harrastesarjoista ja -kisoista. Takavuosina tuli ajettua Fossiilisarjaa nelarilla ja tänä vuonna firman sisäistä liigaa Raket 120:llä forssassa. Vihdissä on ajettu treenejä Parilla Leopardilla.

Vuosia sitten tuli ajettua ahkerasti pääkaupunkiseudun sisäratoja erilaisissa kisoissa ja sarjoissa lähes viikottain. Nykyisin melko harvakseltaan kun perheen kasvu on ollut suoraan verrannollinen harrastuksista vähennettyyn aikaan ja panostuksiin. Tammikuussa tosin olis tarkotus lähteä Turkuun ajamaan 1000 kierroksen kisaa pienellä tiimillä.
 
Vs: Karting

Pari tuttua hommasi raket 120 -autot syksyllä ja kävin Lentolassa kokeilemassa myös. Hauskaa hommaa oli ja karting-kärpänen kyllä puraisi. Myin tuon kurapyörän pois vähän aikaa sitten sillä ajatuksella, että hommaisin kanssa auton keväällä. On siellä nettimotossa pari potentiaalista autoa tarjolla. Kulut tossa raket 120:ssä on kyllä hyvin kohtuulliset.
 
Vs: Karting

Terve. Itselläkin oli parikesää r 120 alla ja ihan harraste mieles on menty nyt sitten ens kesäks (rakentumassa) Tony kart racer runkoon 250cc Suzuki RM padalla... Voihan toi aika erillainen olla kun on vaihteet ja tehoa noin 50hp ja etujarrut et pysähtyy myös... Lappeenrannassa kurvaillaan että tervetuloa kimin radalla päristelemään :driver :driver
 
Vs: Karting

Ite ajoin 97-06. Vikat kolme kautta ICA'ta (nykyään joku KF blaablaa) CRG/Maxter combolla. 100cc nestejäähdytteisiä. Viimenen kisa tais olla Lappeenrannan SM -07
 
Vs: Karting

Eilen tuli käytyä ravistelemassa ruosteet ranteista Forssan radalla ja ajaminen kyllä maistui, vaikka tauko ei näillä kilometreillä voinutkaan olla näkymättä. Ajat toki paranivat jokaisella sessiolla ja ensi viikolla otetaan sit ajasta lisää pois kun nyt on lämmitelty.
 
Vs: Karting

on se hyvä että jotkut mahtuu viel kartingi auton penkkiin ja puikkoihin 8)
 
Vs: Karting

Pitäs tässä lähipäivinä mennä pitkästä aikaa kokeilemaan ku pyysivät ajamaan Hanko Rentalin tiimiin Hangon GP kisaan 9.6 :peukku
Samassa sais tutustua tiimiin, kun en ketään niistä tunne :D

Itse kisa lie aika mielenkiintoinen, se kun ajetaan katuradalla siellä itäsataman nurkilla, ei kuulemma kovin kummoisia virheitä salli rata :)
 
Vs: Karting

Ostin just pojalle kuljetuskaluston (siis peräkärryn) mutta vielä pitäs jostain taikoa semmonen 60cc kadetti :) Poika on nyt karvan yli 4v, käytiin Vihdissä tartu rattiin tapahtumassa reenaamassa ja poikahan haluu ajaa :peukku Ekan kierroksen hölkkäsin vieressä mut seuraavat seitsemän ajeli itsekseen ympäri rataa ja kokoajan paremmin. Varikolla kaveri sano et ton ikäset ei yleensä osaa kaasuttaa/jarruttaa/ohjata samaan aikaan mut hyvinhän tuo luonnistu ;)
 
Vs: Karting

Meillä vanhin poika aloitti sähköautojen kanssa kun jalat just yletti polkimille 3-vuotiaana. Ite ajoin karteilla radalla kun se treenas samaan aikaan sähköautoilla lasten radalla. Nuorempi poika haluais nyt kovasti päästä jo ajamaan ja tän viikon sessioissa sitä ei meinannut saada autosta pois lähtöjen välissä kun se fiilisteli siellä istumista, vaikka jalat hädin tuskin ylsi edes bensatankille asti.
Koskas noita Vihdin tapahtumia järjestetään ja mikä niissä on alaikäraja?
 
Vs: Karting

Se taitanee olla kerta vuoteen ja oli just Toukokuun alussa. Mut min mielestä niitä järkätään myös muilla paikkakunnilla, esim. Riksussa? Alaikärajaa ei ole, kunhan jalat saa ylettämään polkimille. Siel oli kaks autoo missä toisessa on polkimet säädetty niin lähelle kun saa ja toisessa ns. normi asennossa. Meidän poika ajoi sitä missä on polkimet säädetty mahd. lähelle, selän takana se penkkiin lisättävä "fylli" ja vielä 20cm superloni pala ;D Eli ajamaan todellakin pääsee, jos vain uskaltaa pienen mennä.

Mä en noista sähköautoista edes tienny. Poika ois halunnu jo vuos sitten ajaa mut kun Puffoissakin taitaa minimisäädöt olla 100cm pitkälle. Tosin juteltiin tutun, Vihdin UA järkkärin kanssa niin se sano että Puffoa ei kannata ostaa kun se jää heti pieneks. Et mielummin tommonen 60cc Kadet (Raket muuten mut siin ei oo luistokytkintä, aina työntöstartti pakollinen jos sammahtaa johonki). Cadetin saa kans siihen 100cm säätöihin kun vähän leikkelee penkistä pois..

Mä en oo ite ajanu kun pari kertaa mikroautolla ja pienenä ite ajoin motocrossia :D Poikaa kiinnostaa nää kaikista eniten.
 
Vs: Karting

Ajattelin vastata vanhaan ketjuun koska samasta aiheesta puhutaan, en halunnut uutta aloittaa.

Onko foorumilla karting-harrastajia? Kuinka aktiivista tai satunnaista ajelua harrastatte? Omilla vai vuokra-autoilla?

Käydään kaverien kanssa ajamassa vuokra-autoilla sisäradalla (ja mahdollisuuksien mukaan myös ulkoradalla) vaihtelevasti, kerran kuussa tai joskus jopa viikoittain. Eli ei voi puhua mistään kovinkaan järjestelmällisestä harrastustoiminnasta, mutta silleen sopivasti että tuntuma säilyy. Omaa autoa ei kannata hankkia, satunnaisesta harrastelusta alkaisi siinä vaiheessa tulla liian totista ja rahaa syövää.

Viime viikonloppuna ajettiin ensimmäinen kilpailu, 4 tunnin endurance 4 kuskin joukkueella. Joukkueita oli 9 ja sijoitus 6., ei oltu viimeisiä, joten tyytyväisiä oltiin ;D Käsittämätöntä miten lujaa nopeimmat ajaa, vaikka tuntuu ettei siitä autosta ja radasta saa enempää irti :eek: Jotenkin siisti fiilis jäi koko tapahtumasta, voi olla että käydään jatkossakin kokeilemassa. Pääsi myös leikkimään varikkostrategioita kuskin vaihtojen osalta.

Tai no eka ja eka kisa, olihan tossa kesällä yhden porukan kisa ulkoradalla. Vettä vaan tuli niin paljon että koko homma muistutti enemmän kanootilla melomaan opettelua kuin kilpa-ajoa, ettei sitä osaa edes kisaksi sanoa :)
 
Vs: Karting

Kaveriporukalla käydään hangossa 2-3 kertaa kesäisin. Hauskaa puuhaa
 
Vs: Karting

Muutaman kerran käynyt huvikseen sisäradoilla ja kerran ulkoradalla, hauskaahan se aina on ja voisi tuota vaikka enemmänkin tehdä jos raaskisi :) Työporukan kanssa käyty myös pari kertaa ajamassa. Tuollaisessa porukassa vaan ne tasoerot tulee niin räikeästi esille... Yhdestä on vastusta, muutama ei jää heti kierroksella ja loput onkin sitten perä edessä vastassa...
 
Takaisin
Ylös Bottom