Kysely: Ensimmäinen Mitsubishisi ?

Harri K

monenlaista kippoo....
Liittynyt
5 Tammikuu 2003
Sijainti
Tampere
Tulipa toisesta aiheesta mieleen laittaa tälläinen kysely  ;D

Oma ensimmäinen: Lancer 1.3 GL -90 (murheenkryyni, koska peltipajalla jokaisena syyskuuna ::)) Kuitenkin sama auto on edelleen tietääkseni ajossa  :peukku

Ensimmäinen kosketus Mitsubishiin kuitenkin jo vuosia aiemmin vanhempieni omistamalla Mitsulla.
 
Galant 2.0 GLS -86 Hieno auto kaikinpuolin.  Juuri sellainen mitä olin kuolannut vuodesta -85 kun malli tuli suomeen (täytin 3v vuonna -85).

Mitsu innostus varmaan tullut siitä että isä ollut mitsujen varaosamyynnissä 80 luvun alusta asti kun liike alkoi mitsua edustamaan. Sekä siitä kun vaarilla on eka mitsu minkä kyydissä olen ollut oli uusi lancer f joka sittemmin muutamia kertoja vaihtunut hieman uudempiin. Myös isän siskon perheella on ollut lukuisia lancereita.

Isä taas osti ekan mitsunsa tosin vasta 2kk ennen minua :)
 
Lancer 2.0 Sport STW -04 ois se ensimmäinen. Täytti meitin tarpeet ja on eirlainen kun muut farkut. :peukku
Mut ensimmäinen kosketus tuli minullekkin jo pari vuotta sitten isukin lanceriin :p
 
Tuo jäsenet-sivullakin oleva -82 Sapporo oli eka oma
Mitsu,ja on edelleenkin talossa kuten muutkin autoni...
Se on ostettu -93 lopulla josta tää harrastus ja villitys
Mitsujen keräilyyn on käytännössä alkanut... :)

Tosin kotona on ollut uudesta saakka -81 Colt jolla tuli
opeteltua ajamaan autoa vaikkei olis saanut ajaa vielä
edes mopollakaan... ;)

Siitä tuli mieleen lisäaihe tähän,eli tuntuu olevan aika
yleistä että vanhempien automerkki "periytyy" eli millä
ovat ajaneet,samaa merkkiä sitten hankitaan...!? Eli
kenellä muilla vanhempien autovalinta on (ehkä) ollut
vaikuttamassa omiin...? :)
 
-81 Colt, hieno peli se oli vaikka ihan hupiautoksi ostin..
ja sellaisen vielä joskus takaisin haluaisin, tosin huippukuntoisena..

isällä oli aikanaan uusi galant royal (joskus 80 luvun puolivälissä), se oli silloin alle 10 vuotiaalle maailman villein peli digimittareineen yms) , kunnon ritariässäauto 8)
 
Aina ihannoinut evo3 lankkua.... 98/99 olin ostamassa kesätyörahoilla uutta kunnollista autoa niin tarttui tuommoinen cb lankku kartano volvo / mersu keskeltä ehdokkaaksi... huomattavasti pirteämpi 1.6 kuin 2. xx koneiset autot.... 8)
 
-89 glxi lancer hb, aikoinaan joskus 90-luvun alussa naapuriin ostivat samanlaisen porrasperäisen lancerin ja sittemmin veli osti -87? vuoden 1.6 Galantin.
 
-85 Colt 1.2 Laturin jouduin vaihtamaan,muuten oli varma peli ja hyvä ajettava.
 
-83 Colt Turbo. Paikalliselta jobbarilta, mätä kittikasa, mutta silti ihan älyttömän hieno peli: turbo, 2x4 loota :driver
 
Mitsubishi Lancer 1,4 GLX -80

Ensimmäinen autoni, jonka jälkeen koetin paria muuta merkkiä todetakseni ettei ole Mitsun voittanutta.

Mieltymys Mitsuun ei ole kotoa perittyä.
 
Mitsubishi Lancer 1.5 STW -88

kilometrit n. 250 000 - 340 000 oli meidän talossa. Möin sitten tuoreemman alta pois kaverille 300 eurolla, joka näki vaivaa ja raaputteli ruosteet pois. Edelleen kaverilla ajossa, mittarissa taitaa olla kohta lähemmäs 400 000 km. Ensirakkauteni.
 
Kyllähän se taisi olla tuo Mitsun Galant 2.0 GLSI -89-90 jolla ensimmäistä kertaa tuli ajettua ja siitähän se mitsu kuume sitten alkoi :)
 
Eka oma mitsu oli -88 mallinen Lancer 1.5 STW, sen jälkeen noita on ollukkin toistakymmentä erilaista :peukku

Faija osti ekan mitsun taloon syksyllä -84, kyseessä oli
-85 mallia oleva "uusi"korinen Lancer 1.5 GLX, sen jälkeen on aina ollu mitsuja perheessä...

Oli muuten silloin syksyllä (-84) toi Lanceri TMn tai tuulilasin testivoittaja, joka vaikutti ostopäätökseen :peukku
 
Ensimmäinen ja nykyinenkin oma mitsu on tuo -95 Lancer 1.6 GLi. Ensimmäinen kosketus mitsuihin tuli jo yli 10v sitten kun isällä oli -78 galantti 8)
 
Lancer Turbo -81

Faijalla oli 80-luvulla vuoden-pari Galant 2.0 GLS I tai II, mutta silloin ei ollut vielä ajokorttia.

Merkkiuskollisuudessa pätee vähän sama juttu kuin monissa muissakin asioissa: "usko niitä jotka etsivät totuutta; epäile niitä jotka ovat sen löytäneet" :)
 
Eka Mitsu oli Lancer F 1.2 vm.83, ostettu vuonna 91 muistaakseni. Sen kanssa tuli rullattua about 150tkm. Mittarissa oli 105tkm kun sen ostin ja n.250tkm kun se jäi liikenteestä. Lähinnä peltien takia, alkoi olemaan aivan mätä joka puolelta. Moottori oli remontoitu 100tkm:ssä ja kansiremontin tein 200tkm:ssä. Kyllä se kone alkoi olemaan jo aika väsynyt kun se eläkkeelle pääsi ;D

Siinä se makasi pihassa koskematta jonkin aikaa jonka jälkeen luovutin sen varaosiksi, kun ei siitä sen entisöinnitä tahtonut tulla mitään. Tehoton ja laiska peli kulkemaan muutenkin. Mutta ajettuihin kilometreihin nähden jäi todella positiivinen kuva Mitsusta. Muitakin merkkejä tuli kokeiltua siinä vuosien saatossa mutta Mitsu on se joka on aina jäänyt, muut merkit ovat tulleet ja menneet. ;D
 
Eka kosketus Mitsuun oli vuonna 88 kun porukat osti uutena sinisen 1.6GL Galantin. Se palvelikin n.240tkm. Se vaihtui sitten tuohon mustaan timanttiin. Koko ajokortti-iän olen oikeastaa ajellu vain Galanteilla. Jossei lasketa sitä virhettä kun omistin vähän aikaa II korisen Golffin.
 
Mulla on eka tää nykyinen eli -00 lanttu. Ensikosketus ja innostus merkkiin syntyi jo vuonna 79 kun iskä toi Saudi Arabiasta 78 Sapporon, joka oottelee uudellensyntymää nykyjään :)
 
Meikäläisen ollessa ns. saappaanmittainen vanhemmilla oli Mitsubishi kummallakin, isännällä -76 Lancer ja äitillä -89 Colt, Colt ostettiin uutena taloon ja Lancer oli muutaman ensimmäisen vuotensa muualla suvussa. Tänä päivänä Colt on minulla käytössä ja Lancer odottamassa mahdollista uudestaan syntymistä :)
Porukoilla on nykyään ford kummallakin :-\
 
Eka auto on tämä nykyinen Lancer GTi -91.

Merkistä ei ollut epäillystäkään, kun on kotona ollu kuus uutta mitsua peräkkäin... Nykyisin isällä Lancer STW Sport -04... ;) Ja toivottavasti putki jatkuu... ;)
 
Eka mitsu alla toisena kokoajan... Eka kosketus oli kun serkku osti juuri tuon vuosi ennen mua.. Sitten se tulikin ostettua tähän talouteen ;D
 
( Saa nähä onnistuuko tää ensimmäisen viestin lähettäminen.. ;D )
Ensimmäinen mitsu oli exän kanssa yhessä ostettu -89 vuoden galant 1.8 Glx. Nyt aivan ikioma mitsu on myös -89 galant, mutta 2.0 Glsi. Sen verran mukava gallulla on ajella, että ei tulis mieleenkään vaihtaa mihkään muuhun autoon. Tolla mennään niin kauan ku se liikkuu ja sitte vaihdetaan uuteen mitsuun.
 
'88 2.0 GLSi Galant, joka sittemmin myytiin pois ~350tkm ajettuna. GLSi:tä seurasi '96 Galant ja nyt on palattu juurille Dynamicin muodossa :peukku
 
Eka mitsu oli -85 lancer 1.2:lla voemakonneella.
Sitä ennen oli aivan ekana autona BMW 300 sarjaa ja eräänä kauniina kouluaamuna kävin sen vaihtamassa tohon mitsuun kun rupes bemarin epävarmuus hirvittämään. Sen jälkeen kaikki henk koht ajokit on ollu mitsuja, mitä nyt vaimolla on ollu muita merkkejä mitsun rinnalla. Mitsuissa pysytään jos suinkin vain mieleinen löytyy! :peukku
 
1. Galant 2.0 GLS -85
2. Pajero 2.5 TDIC -89
3. Galant 2.0 GLSi -92
4. Sigma 3.0 V6 -94 (tallissa)
5. Galant 2.0 GLSi -90
6. Galant 1.8 TDIC -87 (tallissa)

Viimeisin on tuorein löytö...
Tässä kaikki mitsut hankinta järjestyksessä :D
 
<--- on ensi kosketus ja näillä näkymin ei talosta ihan heti lähdekään,vaikka ostajia on välillä pihalla juossut kyselemässä(vaikka onhan melkein kaikki rahalla ostettavissa)sekä viime vuonna tuli ostettua peltilehmä (voyager)mikä sekin on mitsun koneella ;D
 
eka mitsu oli isännällä 85 lancer(väliaikais auto kun odotti uutta foordia sillon :seina) joka toimi paremin ku se uus fix or repair daily, kirjaimellisesti.

eka oma oli 90' Gli gallu jolla tuli rullattua n.250tkm
samoihin aikoihin oli 88' stw lanceria, celeste ( :'( )
TD takapotku ja nyt tuo 88' e15 tbo
 
Eka mitsu on tuo tämänhetkinen GTi Galant,syy miksi ostin kyseisen auton oli että etsin tehokasta,tilavaa ja ennenkaikkea hyväkuntoista autoa. Ja sitten tällainen tarttui mukaan. Ja kyllähän tuo entiseen Corollaan verrattuna on melko luxus peli,tai yleensäkkin samanikäisiin keskiverto Toyotiin verrattuna. Kesällä olis tarkoitus laittaa Gallu seisontaan ja ostaa maasturi,elikkä toisin sanoen Napero :driver
 
Ensimmäinen Mitsuni on tää nykyinen Dynamikki Galantti :)
Kotoa on periytynyt maku hyviin autoihin :peukku
 
Noh vaikka ensdimmäisestä puhutaankin niin laitetaan koko henkilökohtanen mitsuhistoria :D

1. Galant 2.0 GLS -86
2. Lancer 1.5 GlX -89
3. Colt 1.5 GLX -89 ( jäin rekan alle ku oli kuukauden ollu---> eikä todellakaan ollu pahviauto :p )
4. Lancer 1.5 GLX -89
5. Sigma 3.0 V624V -92
5. GALANT DYNAMIC-4 2.5 V6 1995 :p :p :p :p
6. Galant 2.5 V6 -00
7. Sigma 3.0 V624V -92
8. Lancer 2.0 -06

Kolme viimestä on edelleen mukana ;)
 
Ensimmäinen ihan oma on tuo V6 farkku gallu  :-* Sitä ennen tuli istuskeltua repsikan paikalla jopa kadeeksankytluvun tbo galantissa. Ekan kerran olen ajanut niinkin hienolla mitsulla kuin saparolla  ;D  8)
 
-90 2.0 GLSi HB gallulla tuli ajettua vajaa kahdeksan vuotta ennen tätä nykyistä farkkua, eli merkki pysyi samana, tuoreempaan vain vaihdoin :peukku
 
Ensimmäinen oma oli -91 Galant hb EXE, jolla tuli ajeltua reilusti kilometrejä. Isä osti 80-luvun puolessa välissä uuden Pajeron, joka oli ensimmäinen kunnon kosketus Mitsuihin ja siitä voi sanoa minun osalta alkaneen innostuksen mitsuihin. Pappa osti vuonna -92 TM:n testitulosten innoittamana vm. -91 Dynamicin kaikilla herkuilla, joka löytyy edelleen tallista. Lopullinen niitti tuli siinä vaiheessa, kun appiukko osti vm. -97 olevan Gallun ja sillä pääsi ottamaan ensimmäiset tyypit. Näin täällä!  ;D
 
Ensimmäinen oma Mitsu oli '88 Galant 1.8 GLX joka oli perhessä vuodesta 89. Sillä tuli ite ajettua vajaa 3 vuotta ja noin 120tkm. Hyvä auto se oli, mutta moottori alkoi vaan loppumaan ja paljojen ajojen takia piti hankkia diesel.
Tuli sitte laitettua TDI Golf. ::)
Perheessä on kyllä Mitsuja ollu aina, koska meillä oli vuoteen 88 asti Mitsun ja Skodan autoliike. Pappa perusti sen autoliikkeen, kun Mitsun maahantuonti Suomeen alkoi.
Sielä autoliikkeessä sitä tuli sitte ite lapsena oltua aina. Kyllähän ne e15 turbo Galantit digitaali mittareilla oli kovimpia pelejä mitä sitä pienenä poikana tiesi. :driver
 
Pannaan tuo historia kun tapana näkyy olevan:

Lancer 1,5 glx-77
Galant 1.8 tdi -87
Colt 1,2 -85
Pajero 2,5 tdi pätkä-89
Pajero 2,5 gls tdi pitkä-92
Galant 2,4 gls gdi -98
Pajero 3,2 di-d comfort-00 :peukku

muitakin merkkejä on ollut ranskalaista ja englantilaista sekä saksalaista ja italialaista. :seina
 
Ensimmäinen Mitsu ja yleensä jaappanilainen auto on tuo Lancer -05. Jostainhan se on aloitettava... :)
 
Ensimmäinen kosketus mitsuihin oli isän vm85 Lancer. Tuo kesti sen kymmenisen vuotta, kunnes eräs mazda tuli kolmion takaa eteen... Seuraava auto isällä oli uutena hankittu vm97 Lancer, joka on käytössä edelleen, eli taitaa sen kymmenen vuotta tuokin mennä :)

Itse ajelin omistamillani 80-luvun nissaneilla, kunnes 2003 hankin ensimmäisten joukossa uuden korimallin Lancerin. Sille kävi 6-tiellä hieman heikosti, mutta onneksi oli hyvä auto ja vakuutukset, niin nykyään ajelen vm2004 Lancer STW:llä.
 
• GALANT (dynamic-4) 2.0 E3#A
• PAJERO V6 3.0 V 2/4 #W (viininpunainen)
• CARISMA 1.6 DA#A (hopeinen)
• GALANT 2.0 EA#A (harmaa)
• GOLT 1,3 CA#A (vihreä)
• GALANT 1,8 E 5/8 #A (viinipunainen)
• PAJERO V6 3.0 V 2/4 #W (punainen/ hopea) (( pätkä))
• MONTERO (jenkkimalli Pajero) V6 3.0 V 2/4 #W (sininen/hopea)
• SIGMA V6 3.0 F16A (musta)
• PAJERO 2.5Diesel V 2/4 #W (vihreä)
• PAJERO V6 3.0 V 2/4 #W ”DUBAI” (vihreä/ shamppanja)
• GALANT 2.0 EA#A (sininen)
• GALANT 2.4 GDI EA#A (viininpunainen murheenkryyni)
• PAJERO 2.5 diesel V 6/7 #W (vihreä)
• SIGMA V6 3.0 F16A (valkoinen) (( nykyään erään jäsenen omistuksessa))
• PAJERO 3,2 DID V 6/7 #W elegance (sininen/ hopea)

Mitsubishit väliltä 1995-2006
Välissä ja samanaikaisesti ollut jos jonkin merkkistä kulkinetta…  :driver
 
Nykyinen Lanceri on eka Mitsu. Pikkuvikoja tuppaa vähän väliä olemaan mutta siinähän se aika mukavasti kuluu kun autoa laittaa. Automerkki ei ole periytynyt vanhemmilta kun isä on aina ollut vannoutunut Nissan-mies.  ;D
 
-04 kesällä hommasin ton Eclipsen ja se olikin ensimmäinen mitsu mitä oon omistanu ja ensimmäinen mitä oon ajanu tai ollu edes kyydissä. Hyvin on pelittäny ja ihan tyytyväinen oon ollu. Mutta jos nyt joskus sen vaihdan pois niin mitä luultavammin merkkikin vaihtuu. Eli merkkiuskollisuutta multa ei löydy :)
 
Galant 1.6 GL -81 oli ensimmäinen mitsu ja myös ensimmäinen auto. Sillä tuli opeteltua ajelemaan, aluksi pellolla ja myöhemmin opetusluvalla kortti.
Vuoden päivät tuli kurvailtua, mutta konerikko pakotti myymään auton pois. :'(
 
-79 Galant Sigma A123 korinen

Ihailtiin(lue:kadehdittiin) sitä kaverin Mitsua aikansa ja sitten se erinäisten sattumien kautta joutui haltuuni kunnostukseen ja nyt komeilee toinen samanlainen ladossa. Olen muuten ollu enempi Nissan miehiä mutta tämä malli vaan todella sykähdyttää. Se vaan on (sisäinen)PAKKO entisöidä.

Ehkä vähän OT mutta oli se hienoa katella kun vuoteen ei ole käynyt ja 2 vuoteen ei ajettu niin tärähti käymään huikalla!! Mutta sitten piti vaihtaa tulpat niin pysyy myös käynnissä. Mielestäni hyvä saavutus kun pelkällä tulppien vaihdolla lähtee pelittää!!  :D :D

Siinä Japanilainen laatu taas nähdään. ;)
 
Se oli 89 vm lancer 4d. Kone oli 1,5 ja tehoputki antoi ainakin piristävää soundia. Levikkeet ja madallus teki autosta asiallisen näköisen. Valkoinen kokonaisuudessaan. Mä ostaisin sen takaisin, jos olis löysää fyrkkaa.
 
Eka mitsu tuli taloon eikä koskaan lähde.
joo eli eka mitsu oli Colt 1.3 -89, joka piti ostaa ettei tarvi kavereiden ooppeleis istuskella itellä korttia ollu viel, mutta mielummin istuin coltissa ku kadetissa :driver , nyt lähempänä sitä ihanaa 18v ikää ja rallikuskin haaveita. ostin -88vm Gallun 2.0Glsi.coltti maksoi 159e ja lämmityslaitteenmoottorin oon vuoden aikana uusinu ;D koskaan ei tarvi jännityksellä startata. gallu toimii kun unelma. faijalla aina ollut audi, mutsilla ooppeli. mitsussa on vaa sitä jotain :peukku
 
Takaisin
Ylös Bottom