L200 lämmityslaite nostaa moottorin kierroksia

Tuomoo

New Member
Liittynyt
7 Marraskuu 2014
Morjensta kaikille.

Huudellaanpa vähän täältä apua, jos joku sattuisi asiasta tietämään. Kyseessä ei ole oma autoni, joten vähän hakuammuntaa tämä saattaa joidenkin tietojen osalta olla. Isäni osti tovi sitten L200:n, vuosimalli on muistaakseni 2009 tai 2010, koneena 2,5 DI-D. Käytetty ja jonkin verran ajettu, ja jäljistä päätellen tuolla on ainakin metsissä jonkin verran ajeltu, sen verran on pikkulommoja sun muuta kyljissä.

Heti uuteen kotiin tullessaan autosta huomattiin sellainen, että tyhjäkäyntikierrokset etenkin kylmään aikaan ovat melkoisen korkealla, kierrokset huitelee jossakin välillä 1500-1900, ja autolla on vaikea lähteä liikkeelle. Liikkeellelähdön jälkeen kun kaasua painaa, auto kiihtyy hetken, jonka jälkeen tulee voimakas vedon katkeamisen tunne, ja kierrokset laskevat selvästi, jonka jälkeen kiihdytys jatkuu aivan niin lineaarisesti kuin sen kuuluukin. Sitten kun vaihtaa ykköseltä kakkoselle, niin kytkintä painaessa kierrokset taas pomppaavat, ja kakkosen kytkeydyttyä ja kaasua painaessa tulee samanlainen vedon katkeaminen, vähän lievempänä kuitenkin. Kakkoselta ylöspäin vaihtaessa kierrokset jälleen hieman kohoavat, mutta tuota vedon katkeamista ei niin hyvin tunne, kun autossa on jo jonkin verran nopeutta. Kesän mittaan Mitsu on ollut aika vähällä ajolla, joten tuohon ongelmaan ei tullut paljoakaan perehdyttyä, mutta nyt taas kun talvi koittaa niin ajoja tulee enemmän. Jossakin vaiheessa sitten tuli sellainen havainto, että kun auton laittoi kylmänä käyntiin, ja käänsi lämmityslaitteen puhaltamaan kabiiniin kylmää ilmaa, tyhjäkäyntikierrokset laskivat jotakuinkin normaaliksi. Kun lämpötilan nosti lämpöisen puolelle, kierrokset lähtivät taas kohoaman reippaasti. Sama ongelma on lämpöiselläkin koneella, tosin kierrokset eivät moottorissa nouse yhtä rajusti kuin kylmässä koneessa.

Oma osaaminen autojen parissa loppuu lyhyeen, ja jonkinlainen sähkövika tuo todennäköisimmin on, kun sähkölaitteen käyttö nostaa kierroksia. Hetken aikaa googlettelin, mutta en ainakaan äkikseltään löytänyt mitään apua mistään. Onkohan kenelläkään tietoa, missä vika on, vai onko tuo ns. ominaisuus? Vikakoodinlukija löytyy, vielä en ole tosin ehtinyt käydä tuosta Mitsusta koodeja lukemassa saati edes pistoketta etsimässä.
 
Vs: L200 lämmityslaite nostaa moottorin kierroksia

Moi. Oletko katsonut että katkaisia joka nostaa tyhjäkäyntiä on pois päältä.
 
Takaisin
Ylös Bottom