Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

maisteri

ex. Lancer stw 2.0 sport
Liittynyt
14 Tammikuu 2005
Sijainti
Helsinki
Helo,
autossani moottorina 4G63 jossa ilmaisesti apulaitehihnan kiristimen laakeri pitää rahinaa (kuulostaa laakerivialta). Onko muilla ollut samoja ongelmia ko. moottorin kanssa? Lähinnä voiko hoitaa ongelman itse vai vienkö korjaamolle.
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

Vaikka on Evo puolella mutta....... http://www.mitsubishiclubfinland.com/keskustelu/index.php?topic=40215.msg315942#msg315942
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

^Kuten ohjeissa. Mulla itseasiassa alko just kosteiden kelien tullen vähän rallattaa vaikka kesällä jakopäänremppaa tehdessä ei pitäny mitään ääntä. On TODELLA helppo itekkin tarkastaa ton kunto, kuten tossa topicissakin sanottu mutta:
-Tunkkaa apparin etukulma pukille ja irrota rengas
-Ruuvaa se "pieni" sisälokari irti (se mikä on olkavarren/iskarin takana)
-Väännä ½" vääntimellä kiristin löysälle ja asenna siihen olikohan 5mm pultinpätkä/porakoneen terä niin että jää lukkoon (siinä on semmonen reikä sitä varten)
-Pyörittele rullaa ja totea kunto

Ei oo muistaakseni kun kolmella pultilla kiinni, jos vähän pitää ääntä niin kannattaa upottaa johonkin öljyyn lillumaan vaikka yön yli niin et käy illan mittaan pari kertaa pyöräyttää sitä. Ja jos ei parane ja laakeri pitää vaihtaa niin tos toisessa topicissa oli laakerin tiedot. Eri asia sitten onko itsellä semmoista mahdollisuutta. Jos ei niin tosta esim. uusi: http://www.camskill.co.uk/m8b0s2331p13094/_MITSUBISHI_LANCER_EVOLUTION_(EVO_7_8_9_CT9A)_-_SERVICING_PARTS_TUNING_SPARES_and_SERVICE_ACCESSORIES_-_Auxilliary_Belt_Tensioner_-_Mitsubishi_Lancer_Evolution_7_8_9_CT9A
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

Urran sanoi
Ei oo muistaakseni kun kolmella pultilla kiinni, jos vähän pitää ääntä niin kannattaa upottaa johonkin öljyyn lillumaan vaikka yön yli niin et käy illan mittaan pari kertaa pyöräyttää sitä. Ja jos ei parane ja laakeri pitää vaihtaa niin tos toisessa topicissa oli laakerin tiedot.

Jos laakeri ääntää niin ei se öljyssä lilluttelemalla parane. Uusi laakeri tilalle.
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

Kun ei ollut viikon loppuna aikaa paneutua ja nyt sää on "kostea" ulkona ropailuun niin varasin ajan Hertsikan Delta-autosta. Laitan tähän sitten hintatiedot :seina
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

Noniin, auto pajalla kaksi päivää ja laskua 915€. Tästä teettämäni 120000 km huollon hinta oli 461,51€. Omituisen äänen lähde oli vesipumppu, joka oli ilmeisesti vetelemässä viimeisiään. Pumpulla hintaa 212,49€. Työtä pumpun vaihdon eteen oli tehty 6,5 tuntia... aika paljon kun on merkkihuolto kyseessä. Eniten ottaa päähän se, että juuri huollettu auto menee myyntiin uuden tieltä. Kelpaiskohan kellekkään...
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

maisteri sanoi
Eniten ottaa päähän se, että juuri huollettu auto menee myyntiin uuden tieltä. Kelpaiskohan kellekkään...

jos se kerran vaihtoon menee, ja päähäsi noin ottaa .niin kysympä vaan että miksi se piti huollattaa?

no onpa uudella omistajalla taas kilsoja ajettavana.tuskinpa siitä saa paljoakaan (edes huollon hintaa) enempää vaihdossa uuteen.

miksi et ajaisi sillä itse taas turvallisia kilsoja,ja jättäsit vaihdon sikseen ::)
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

^Puollan kyl tota auton pitämistä. Jos kulahtaneisuus ketuttaa niin ei muutakun osaavalle kaverille myllättäväks ja kovaa ajoa. Mut jokainen tekee tietty omat valintansa.

Olis toi pumppukin ollu muuten camskillillä vaan ~£50-60.
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

Huollon teettäminen samassa yhteydessä oli päähän pistos. Siitä myynnissä saatava hyöty on minimaalinen, mutta kunnes uusi on alla voipi aikaa vierähtää kuukausi jos toinenkin mutta se selviää syysloman jälkeen. Pumpun olisi tosiaan saanut varaosana halvemmalla, mutta aikaa tutkimiseen ja siihen vaihtotyöhön itsellä ei tunnu olevan... pari pientä lasta ja vaimo tuntuu järjestävän ohjelmaa muutenkin riittävästi.
 
Vs: Lancer -04 2,0l apulaitehihnan kiristin pitää outoa ääntä

^No mutta kyllä sillä aina hyvää mieltä saa itelle ja uudelle omistajalle, jos ei muuta :) Ja yhden 4G63:n jakopään tehneenä itse ainakin antaisin lisäarvoa sille että joku muu olisi tehnyt sen puolestani ;D No onneks ei tarvii sitä murehtia vielä yli 75tkm..

Itselläkin kaksi pientä lasta ja vaimo myös yrittää keksiä tekemistä, puhumattakaan mahdollisesta taloprojektista mutta itse olen järjestänyt työasiat niin ettei työaikaa virallisesti ole ja työpaikalla kerkee camskillit selata jos huoltoa autolle suunnittelee :D Vaihtotyöt ja se varsinainen huolto lieneekin sitten eri asia. Siihen on vaikeempi saada aikaa. No jos toi taloprojekti toteutuu niin sitten ei tarvii autotallia pidemmäs mennä jotta pääsee ropaamaan ;)
 
Takaisin
Ylös Bottom