Outlander PHEV "pörisevä" ääni

Mice2

New Member
Liittynyt
14 Lokakuu 2023
Moi,

Onko muilla kuulunut konehuoneen puolelta tämmöistä ääntä ? Outo ääni Auto on Outlander PHEV 2019 2.4 koneella - Ruotsista tuotu 2023 syksyllä suomeen.

Kuullostaa omaan korvaan kompressorilta ja ilmenee ainakin hitaasti ajaessa, pysähtyessä - voi olla ettei maantieajossa vaan kuulu sisälle. Äänitin pätkän sen jälkeen kun autoon asennettiin lohkolämmitin ja sisätilanhaaroitussarja & huomasin kotona autotalliin ajaessa äänen - jota en ole aiemmin mielestäni kuulunut. Kun liikkuu vähän eteen tai taaksepäin ja pysähtyy niin tuollainen "pörisevä" ääni kuuluu apukuskin puolelta konehuoneesta.

Samalla viikolla käytin autoa liikkeessä, joka asensin lohkolämmittimen - mutta heidän nopeahkossa tarkastelussa ei löytynyt mitään erikoista tai että mikään ottaisin mihinkään kiinni ja en ole saanut ajoiksi sopia isomman tarkastelun aikaa.
 
Onhan siellä alipainekompura jarruja varten. Eihän joku letku ole mennyt rikki tai huonosti jos vuotaisi ja siten kävisi kokoajan?
 
Täytyy kyllä tuosta ottaa selvää - voisi hyvinkin olla syyllinen ääneen kun kompuralta se kuullostaa ja vasta tänä aamuna kun kokeilin niin kuuluu heti kun laittaa vaihteen silmään & nostaa jalan jarrulta.

Jarrut ovat kyllä toimineet ihan normaalisti, mutta hyvä olisi että toimivat jatkossakin :whistle:
 
Ääni liittyi jarruihin, mutta tutkimuksissa selvisi että takajarrut sitä ääntä pitää kun huoltoliike liikutti autoa vähän nosturilla eteen ja taaksepäin. Täytyy ensi huollossa mainita niin tietävät tutkia jarruja paremmin, joku takaisinkutsuhan näiden jarruissa on ollut.
 
Takaisin
Ylös Bottom