Outlander phev pakoputki poikki

Rippaaja

New Member
Liittynyt
19 Kesäkuu 2022
Outlander phev 2014 pakoputki ruostunut poikki melkein hetkellä katalysaattorin jälkeen. Korjaamolla sanoivat että pitäisi vaihtaa keskiputki kokonaan, koska niin pahasti ruostunut. Varaosaa ei ollut Suomen eikä Euroopan varastossa, olisi mennyt tehdastilaukseen ( varaosan hinta noin 1000€) eikä silti ollut tietoa koska uusi putki tulisi. Soittelin purkuautoistakin niin niistä oli myös jo myyty keskiputket kaikista. Lopulta vein auton toiselle korjaamolle ja käskin yrittää hitsata kasaan. Saivat auton siellä kuntoon.

Onko muilla tullut vastaavaa ongelmaa? Merkkiliikkeen huollossa sanoivat etteivät ole kuulleet, mutta automyyjältä kun kysyin sanoi että ongelmaa ollut vastaavissa autoissa. Huonoimmassa tapauksessa pitää vaihtaa katalysaattori ja myös keskiputki. Siitäpä vasta halpa remontti tuleekin.
 
Ei ole tavatonta että tuon ikäisestä hybridistä menee putki.
Missään tapauksessa ei ole järkeä merkkiosilla korjata, kuka tahansa putkia hitsannut saa tehtyä tarvikeosista vastaavan.
Katteja saa myös tarvikkeena, muutamalla satasella.
 
Fennolta on tulossa lähiaikoina pakoputki Outlanderiin. Mun autosta meni putki samasta kohtaa ja Akio paikkasi sen tällä. Mun putki oli muuten hyvässä kunnossa mutta tuon laipan hitsisaumat oli ruostunu pois.
 
OLiko tarkempaa tietoa tästä Fennon putkesta? mullakin pakoputki poikki heti katin jälkeisen laipan kohdalla.. :(
 
Hitsasin korjauslaipan työkaverin kaverin phevii. Periaatteessa samanlainen pätkä mikä noista murenee, mutta halkaisija taisi olla 10 mm isompi. Yläpään sai aika siististi suoraan kattiin kiinni, alapäätä piti vähän puristella pienemmän putken ympärille.
 
Fennolta on tulossa lähiaikoina pakoputki Outlanderiin. Mun autosta meni putki samasta kohtaa ja Akio paikkasi sen tällä. Mun putki oli muuten hyvässä kunnossa mutta tuon laipan hitsisaumat oli ruostunu pois.
Täällä sama homma, putki muuten hyvässä kunnossa. Ei tuo nyt myynnissä oleva Fennon 200 euron putkikaan tolkuttoman hintainen ole, mutta jos tolla laippaliitoksella sen helposti saisi korjattua, niin sekin vähän houkuttelee.

Osaatko sanoa menikö tuo kyseinen laippaliitos siihen suoraan, kun on putkesta sahannut vähän pois, vai pitikö itse laippaakin käsitellä?
 
Kyllä se pientä muokkausta vaati että tuli hyvä. Ostaisin koko putken jos sellainen on saatavilla.
 
Kiitos vastauksesta. Jos kerrankin menisi helpoimman kautta sitten ja ostaisi tuon putken kerralla, kun ei ole pahemman hintainen
 
Takaisin
Ylös Bottom