Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Susihukka

Member
Liittynyt
12 Syyskuu 2011
Ongelma: kaukosäätöinen avaus toimi aiemmin ihan hyvin, mut nyt alkoi temppuilemaan niin, et napista se kyl avaa ovet mut lukitsee ne heti perään ???

Koitin tietty heti et josko se olis laitteen tapa ilmoittaa et patteri on lopussa mut ei se sitä ollu... Oisko jollakulla ideaa mitä tsekkaa seuraavaks?
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

saattaa ovessa lukko jumittaa niin nappasee takas lukkoon.

tarkista että lukitus nupit ja tangot toimii
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Nyt ei kyl ite jaksa ymmärtää, ku välil toimii ja välil ei... ???

Elikkä kun ovi on lukossa ja avaa sen napista, niin naksahtaa kyllä ylös niinku pitääki mut sekunnin jälkeen joko:
a) 50% todennäköisyydellä kaikki ovet napsahtaa takas lukkoon
b) 30% todennäköisyydellä kaikki ovet pysyy ylhäällä niin ku pitääki
c) 20% todennäköisyydellä kuskin ovi naksahtaa puoleen väliin alas niin et kuskin ovi menee takas lukkoon mut muut ovet aukee kahvasta

Avasin oven ja katsoin/tunnustelin et kaikki toimii niin kuin pitääki. Ja sit sellainen huomio et ku ovi on auki ni homma toimii niin ku pitääki... Eli ongelmat tulee vastaan vaan ku ovi on kiinni ja napista auon ja suljen ???
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Ettei vika vaan ois siinä kauko-ohjauksen boksissa? Ottanu kosteutta ja sekoilee. ?? Tai sitte keskuslukon ohjauksen rele jotenki sökö? Jos sulla on toinen kauko-ohjain nii kokeile sillä.
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Ei oo ku yks ohjain joten toisella ei voi testaa. Siispä vois sen boksin tsekkaa... satutko tietää mistä kyseinen boksi löytyy? Ja jos sielt relekin löytyy ni sen kunnon vois tsekkaa!

Näillä eväillä pääsee ainaki eteenpäin :)
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

kyllä tuo lukon ongelmalta enneminkin tuntuu kuin sähköiseltä....

a: oven sähkölukossa vika
b: vivustossa vika
c: oven lukossa vika
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Keskuslukon rele löytyy kytkinpolkimen yläpuolelta, vasemmasta laidasta. Siinä on muitaki releitä ja sulakkeita mut oikean löydät kun kädellä tunnustelet samalla kun avaat ja suljet lukitusta. Varmaan se kaken ohjaus boksi on siellä samassa paikassa.
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Mulla oli tuossa yhtenä aamuna Galantissa kuskin oven lukko jäässä kun käytin pesussa auton. Eipä auennut kaukosäätimen napista ovet, naksahti kyllä, mutta tais vain yrittää ja naksahtaa samantien lukkoon. Avaimella kun avasin oven normaalisti niin sen jälkeen alkoi taas toimiin.

Eli kyllä sulla mahtaa todennäköisesti takerrella lukko/ vivusto johonkin siellä. Olisiko mahdollista että sullakin on vain jäätymisvikaa ja sen takia vika tulee ja menee miten sattuu.
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Ohjausrele löytyy vänkärin puolelta oven etupuolelta. Mulla teki viime kesänä samaa kun oli tullu reikä tuulilasin alakulmaan ja sateella valutti sitte veden boksin päälle ja lattialle. ::)
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Jep, eli vieläkään ei oo löytyny ratkaisua tähän ongelmaan. Avasin kyl ovipahvit ja katoin löytyiskö ongelmaa. Ei löytynyt, kaikki tuntui liikkuvan niin kuin pitikin. Vähän viel rasvailin liikkuvia osia, mut ei vaikutusta.

Kun tosiaan ongelma ei ole se, etteikö oven lukitus aukeis. Ongelma on se, että sekunti sen jälkeen kun ovi on auennut, ovi menee uudestaan lukkoon. Tän pystyy kyllä manuaalisesti estämään sillä, että avaa napista oven lukituksen ja heti perään avaa kahvasta oven. Silloin ovi pysyy auki.

MUTTA jännä huomio on että jos ovi on avattu, toimii keskuslukko napista niin kuin pitääkin. Ongelmat tulevat esille vasta, kun ovi on suljettuna.

Joten oon pohtinu onko siellä joku osa mekaanisesti jumissa, jolloin keskuslukko avaa oven mutta havaitsee jonkun osan vastustavan ja lyö oven takas lukkoon.

Joten jos jollakulla on ideaa niin arvostan kyllä vinkkejä!
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

Tuo "ovet takaisin lukkoon" -ongelma on ollut ihan vakiokamaa useimmissa keskuslukollisissa autoissa, jos joku oven lukkolaitteessa vastustaa.
Kovilla pakkasilla, kun vaseliinit on jäykkiä, niitä on saanut olla herkistelemässä monen asiakkaan biiliin.

Merkkikohtainen kokemus tuosta enemmänkin Toyota-Nissan linjalla, mutta samaa ongelmaa oli joskus(hyvin harvoin) Chryslereissäkin.
Siis uusissa/vuoden-pari käytetyissä autoissa.

Nyt kun puhutaan parikymmentä vuotta vanhoista rakkineista, niin ongelmia saattaa ruveta ilmenemään muustakin syystä, kuin huonosti talveen sopivista rakenteista ja rasvoista.
Jos tuo ongelma olisi omassa autossa, niin nappaisin koko lukkolaitteen ovesta pois ja pesisin puhtaaksi liuottimella. Sitten voitelu lukkoöljyllä, tai muulla pakkaseen sopivalla rasvalla.
Kumma on jos ei toimisi. Silloin täytyy jonkun kalikan olla taipunut, tai kulunut, niin ettei enää toimi alkuperäisen liikeradan mukaan ja keskuslukon solenoidi ei saa riittävän pitkää liikettä aikaiseksi, jolloin napsahtaakin takaisin lukkoon.
 
Vs: Pajeron kaukosäätöisen keskuslukituksen ongelma

No niin, no ei muuta ku kokeilemaan sit! Olis tosta vaivasta jo kiva päästä eroon...
 
Takaisin
Ylös Bottom