Type2 johto ei mene seinälaturiin?

JulleMisu

New Member
Liittynyt
7 Helmikuu 2023
Talon seinään asenettiin EV Wallbox latausasema jossa kiinteä uros Tupe2 johto. Auton mukana on oranssi latayskaapeli jonka toinen pää sopii autoon ja toinen Type2 naaras.

Mutta nämä kaksi laturin Type2 ja auton johto Type2 eivät mene täysin perille toisiinsa. Navat sopivat mutta ikään kuin joku lukitus estäisi johtojen menemästä perille?
Missä vika?
 
Type2 johdot on tarkoituksella suunniteltu niin että niitä ei voi ketjuttaa. Kaksi johtoliitintä siis ei käy toisiinsa peräkkäin.

Se on ihan jo turvallisuustekijä kun johtoja on eri virroille (16A, 32A) ja auto tunnistaa vain sen "lähimmän" johdon. Voisi 16A johto sulaa välissä kun 32A:lla ladataan.

Outoa ettei sähkäri tajunnut asentavansa latausasemaa joka ei sovi autoon?

Siihen pitäisi nyt vaihtaa se type1 liitin päähän..

jostain maailmalta ehkä löytyy adapteriakin tuohon väliin, mutta ne ei ole kovin virallisia tai hyväksyttyjä.
 

Tommonen varmaan siinä toimisi, ja onhan se tavallaan kätsä palikka kun maailmalla saattaa muuallakin törmätä kiinteisiin type2-johtoihin. Mutta onhan tuo silti vähän viritys.
 
En säilyttäisi tuota adapteria ainakaan ulkona siinä johdossa sään armoilla vaan kuivassa sisätilassa ja kytkisin sen vain käytön ajaksi jolloin molemmat päät on suojattuna.
 
Tässä on tullut kanssa funtsittua kiinteällä kaapelilla varustetun latausaseman hankkimista autokatokseen, jossa seinäpinta-alaa hyvin säältä suojassa.

Ongelmahan on juuri se, että tulevaisuutta silmälläpitäen kannattaisi hankkia Type2-kaapelilla varustettu asema, mutta nykyinen Mitsu vaatisi sitten Type2->Type1-adapterin.
Type1-kaapelilla varustettuja asemia on niukasti saatavilla ja muinaisjäännehän se olisikin.

Toinen vaihtoehto olisi hankkia asema ilman kiinteätä kaapelia Type2-pistorasialla. Sitten voisi käyttää auton mukana tullutta oranssia Type2-Type1-asiointikaapelia.

:unsure:
 
Takaisin
Ylös Bottom