2.6 bensakone

jaaki

New Member
Liittynyt
1 Huhtikuu 2012
hei mul on madza b2600-89 ja eiks se oo sama kone ku pajeron 2,6
nyt kysyisin kun tasapainoakselin ketju alko rallattaa-säätö loppu, pyörittääkö vas ratas eestäpäin katsottuna öljypumppua
jos pyörittää ei voi ottaa kerjua pois
mitsun osina puolta halvempia kuin madzan osina laakkoselta
saako mistään muualta osia
kiitos
 
Vs: 2.6 bensakone

Kaipa se jossain alkuvaiheesa saattoi olla sama kuin Mitsun 4G54-moottori. Varsin pian Mazda alkoi kehitellä tuota moottoria ja syntyi varsin radikaaleja eroja. Nuo havainnot ovat tuossa parin kolmen vuoden takaisia jolloin katselin kuvia, eikä vuosimalleista ole tietoja. Mitsubishin 4G54:ssä on jakopäässä kaksi ketjua. Toinen, jakoketju pyörittää nokka-akselia ja on muistaakseni kolmirivinen. Toinen yksirivinen ketju pyörittää kahta tasapainoakselia, joista edestä katsoen vasemmanpuoleinen on samalla öljypumpun akseli. Eli ketjua ei voi poistaa. Tasapainoakselissa se kiristyksen säätö on edestä katsoen vasemmalla olevassa pitkässä ketjunohjaimessa. Tästä on olemassa teollisuusmoottoreissa käytetty malli (trukit?), joissa ei ole tasapainoakseleita ja lyhyt ketju pyörittää vain öljypumppua.

Jakopääremontissa tarvitaan ainakin huikea määrä tiivisteitä, ketjunohjaimia, pari ketjua yms. Remontissa kannattaa kyllä ottaa kansi irti vaikka se työtä lisääkin. Osin hupenee 500 - 600 euroa Mitsubishi-osina. Esimerkiksi öljypumpusta löytyi sellainen valikoima tiivisteitä, että päädyin "omavalmistukseen" :) - paljon variantteja pumpusta :mad:.
 
Takaisin
Ylös Bottom