3.2 DID mittaristo lainaan?

Susihukka

Member
Liittynyt
12 Syyskuu 2011
Niin kuin monella muullakin, minunkin Pajeron lämpömittari sekoilee miten sattuu. Nousee siis punaiselle välillä heti kun virta-avainta kääntää, välillä muutaman kilsan jälkeen ja välillä ei ollenkaan. Termari ja lämpöanturi vaihdettu, konehuoneen puolella kaikki toimii huollon mukaan ok, seuraavaksi mittarihuoltoon. Vaihdoinpa mittaristosta myös sen... mikäs se olikaan suomeksi, englanniksi kuitenkin very low voltage regulator. Ei auttanut. Vaikuttaa kosketushäiriöltä jossain päin sähköjärjestelmää.

Oletan ongelman olevan joko johdoissa ennen mittaristoa tai sitten mittariston sisällä joku irronnut kolvaus tms. Siksipä tuli mieleeni sellainen vianetsintämalli, että jos jollakulla on toimiva kolmoskoppaisen Pajeron mittaristo niin vaihtaisi hetkeksi päittäin ne ja katsoisi seuraako vika mittaristoa vai ei.

Mittaristothan on pirun helppo irroittaa kolmoskoppaisessa, on vaan muutamalla ruuvilla kiinni ja mittariston sähköt menevät pikaliitinten kautta eteenpäin eli yhden yhtäkään johtoa ei tarvitse tätä testiä varten irroittaa. Molemmilla autoilla pitäisi vaihdon jälkeen ajaa hetken aikaa niin, että näkee kumpi auto näyttää punaista.

Eli, löytyykö Kouvolan läheltä vapaaehtoisia pieneen testailuun? Aikaa menis noin viis minuuttia mittaristojen vaihtoon, ajamista molemmilla autoilla kunnes toinen mittari alkaa oireilemaan, minkä jälkeen toinen viis minuuttia kun vaihtaa mittaristot takas oikeille omistajilleen.
 
Vs: 3.2 DID mittaristo lainaan?

Jos gen3 on samalla toimintaperiaatteella kun aikasemmatki,niin voisit kokeilla seuraavia toimia:

Jos välttämättä pitää viisari olla,niin ota jonkun romujapsin mittari,ja kato sillä.
Eihä tuo tartte ku 3 johtoa. Jos oisit likempänä,niin voisin tarjota testikojeen ;D

Itte kokeilisin ihan yleismittarilla.Siitä ohmit ja seurantaan,mittaus suoraan anturista.
 
Vs: 3.2 DID mittaristo lainaan?

Oma mittaristo kävi tossa yhdessä vaiheessa huollossa ja sieltä paikattiin irronneet liitokset. Nyt toimii.

Sitte kaveri meni ja osti kans kolmoskoppasen pensapajeron, josta kans mittari nous punaiselle. Tänään kurvasin sinne kaverin luo, 5 min mittaristojen vaihtoon keskenään ja testaus. Ei tarvinnu edes konetta käynnistää, sillä heti kun mun autosta käänsi virta-avainta yhden pykälän niin jo nous taas punaiselle. Eli se kaverin mittaristokin pääsee huoltoon. Mut tosiaan, koko hommaan meni se 10 min kun testattiin päittäin ja sai selvitettyä onko vika konehuoneessa vai mittaristossa. Helppoa ku heinän teko.
 
Vs: 3.2 DID mittaristo lainaan?

Lahden Auto-alarm teki, hintaa 255e vaikken itte sitä joutunu maksaa...
 
Takaisin
Ylös Bottom