Carisma -98 1.6 käynnistysongelmia

SaLexi

New Member
Liittynyt
24 Marraskuu 2008
Hei. Uusi kesä ja uudet ongelmat Carisman kanssa.

Eli ongelma on, että auto ei välillä starttaa. Tämä tuntuu tapahtuvan lähes täysin randomilla, mutta ei koskaan täysin kylmänä esim. aamulla yön yli levättyään. Startti ei edes pyöri kun tämä tapahtuu. Kuuluu pelkkä naksahdus konehuoneen puolelta ja matalaa humisevaa elektronista ääntä.
Viime viikolla tuo jätti kaupungille, mutta lähti lopulta käyntiin kaapeleiden avulla. Tästä sitten ajattelinkin, että varmasti parhaat päivänsä nähnyt akku veteli viimeisiään. Siispä ostin uuden akun ja ensiksi kaikki olikin kunnossa, mutta sitten sama ongelma palautui. Akussa on kuitenkin edelleen yli 12V jännite yleismittarilla katsottuna. Avaimia on kolme ja ne ovat kaikki alle vuoden vanhoja, ja ongelma on sama avaimesta riippumatta. Nokka-akselin asentoanturi ja lämpötila-anturit on vaihdettu viime kesänä. Check engine-valo ei pala.

Ehdotuksia miten jatkan? Ei viitsisi käydä koodeja luetuttamassa, taisivat 35e ottaa siitä huvista tuolla Hämeen Autosähkössä.
 
Vs: Carisma -98 1.6 käynnistysongelmia

Kuulostaa hyvin paljon samalta kun mitä oli hetki sitten mun vanhassa -97 primerassa. Starttimoottorin ku vaihto niin korjaantu ongelma. Naksahdus, eikä pyöritystä.

Ensin alko satunnaisesti jättämään paikkoihin, niin että joutu käymään piuhojen kanssa käynnistelemässä sillon tällön. Lopulta ei lähteny enää ollenkaan käymään paitsi hinaamalla, piuhoilla ei ollenkaan. Akun lataamisella tai muilla "ajetaan nyt 50km niin kyllä se siitä" -kikoilla ei ollu asiaan vaikutusta.
 
Vs: Carisma -98 1.6 käynnistysongelmia

Starttimoottoria vähän pelkäsinkin. Ovatko muut samaa mieltä, vai kannattaisiko jotain halvempaa kokeilla ensin?
 
Vs: Carisma -98 1.6 käynnistysongelmia

Kun ensi kerralla tekee tuota, niin kokeileppa jollain koputtaa startin kupeeseen.
 
Vs: Carisma -98 1.6 käynnistysongelmia

Sama ongelma omassa carsinassa. Nuo startit on näköjään kulutustavaraa noissa, on mennyt kaksi starttia.
 
Takaisin
Ylös Bottom