Carisma 98vm kierrosluku mittari

Tonippi

Mitsubishi Carisma 1.6 vm.99
Liittynyt
19 Lokakuu 2010
Sijainti
Syöte/Kajaani
Joo elikkäs kiekkamittari tahtoo elää omaa elämää.. viisari tulee kierrrosten perässä eikä näytä oikiastaan ikinä oikeen. Onko muilla ollu vastaavaa vikaa? Mistä vois ruveta ettii vikaa?

Toni
 
Vs: Carisma 98vm kierrosluku mittari

Mulla tekee kierroslukumittari Carismassa sillä tavalla, että se välillä näyttää liikaa kierroksia eikä suostu putoamaan about 1200rpm alle ollenkaan. Yhtäkkiä viisari vaan "pomppaa" esim liikennevaloissa tohon n. 1100-1200rpm ja sitten se alkaa laskemaan kierroksia siitä. Oikea 2000rpm on sillon mittarin mukaan n. 2300. Yleensä tämä tapahtuu kostealla säällä. Sitten se hetken päästä alkaa toimimaan normaalisti, viisari "putoaa" normaaliin kohtaan. Olen myös saanut tuon hetkellisesti korjattua lyömällä riittävän napakasti kojelautaan mittariston yläpuolelle tai painamalla mittareiden edessä olevaa muovipleksiä.

Mikälienee kosketushäiriö jossain. En ole jaksanut asiaa korjata, kun on sitä ennenkin ajettu autoja joissa ei ole kierroslukumittaria ollenkaan ja moottori käy ihan normaaleilla kierroksilla. Ei jaksa selvittää eikä purkaa mitään, saati sitten ostaa jotain uusia osia sen takia, että toi mittari näyttää väärin vaikkapa 10 minuutin ajan kerran viikossa.

.. Toki jos se olis kokoajan rikki, niin varmaan ärsyttäisi enemmän, kuten sun tapauksessa ilmeisesti on. Jos sulla kerran koneen kierrokset on kunnossa, mutta mittari vaan näyttää väärin, niin kai se on lähettävä purkamaan sitä mittaristoa ja kattomaan mitä sieltä löytyy. ;D
 
Vs: Carisma 98vm kierrosluku mittari

Samaa vikaa täälläkin. Ajossa näyttää suunnilleen 2700rpm koko ajan. Sitten kun mennään päälle 4000 alkaa näyttää oikeita lukemia. Ja tyhjäkäynnilla näyttää joko 500 tai reilusti yli 1000.
 
Vs: Carisma 98vm kierrosluku mittari

Nojoo mittariston käytin irti ja ei ollu hapettumia liittimissä.. jossai mittariston sisällä varmaan kosketus häikkää ku nyrkillä lyö oikiaan kohtaa mittariston päälle kojelautaan niin se alkaa toimimaan iha oikein.. :D

Tonippi
 
Takaisin
Ylös Bottom