Carisman lämppärissä vikaa

molo_99

New Member
Liittynyt
29 Kesäkuu 2009
Elikkä -97 Carismasta pimeni sisätilan lämppäri kesken ajon. Kun vääntää puhaltimen täysille puhaltaa normaalisti, tai siis miten nyt täysillä tehoilla ruukaa puhaltaa (takapenkilläkin tukka lepattaa). Mutta mitä tapahtui kolmelle ensimmäiselle puhalluksen voimakkuudelle? Jopa näilläkään helteillä ei jaksa kuunnella täysillä huutavaa puhallinta kovin pitkään.

Kyselin asiaa jonkin verran ja ymmärsin, että joko voimakkuudensäätimenkytkin on rikki tai vastus joka säätää virtaa puhaltimelle on kärvähtänyt. Jos vika on kytkimessä sen vaihtaminen ei tuota ongelmia. Mutta uskoisin, että vika on vastuksessa. Koska täysillä tehoilla puhallin toimii, elikkä virta menee suoraan moottorille kiertämättä vastuksen kautta. Mistähän tämä vastus löytyy, kytkimestä, puhaltimesta vai jostain sieltä väliltä? Onko kokemuksia samanlaisista vioista? Ei huvittaisi ruveta summassa ostelemaan osia. Paljonkohan maksaa uusi kytkin/vastus vai pitääkö ostaa jopa uusi puhaltimen moottori?
 
Vs: Carisman lämppärissä vikaa

Moro. Vastus on rikki. Taitaa sijaita puhaltimen jälkeen kanavaan ruuvattuna. Tai joku täällä voi korjata jos muistaa paikan varmasti.
 
Vs: Carisman lämppärissä vikaa

luetun ymmärtämisestä en tiedä mitään ,mutta etuvastus paketti lienee pimahtanut.eli sille vastukselle multakin ääni.sijaitsee jossain puhallinmoottorin jälkeen,se vastus möykky kun saa tuuletuksen puhallin moottorista.(ainakin mun mitsuissa,sillä firman ransitis ajoviimasta keulassa ;D,sanoisinko melko pers...tä.sitäkin kun on joskus pitäny ropata :seina) ja tosiaan suurimmalla nopeudella tuo vastus on kokonaan ohitettu.
 
Takaisin
Ylös Bottom