Grandis käsijarruremppaa

Tiger

New Member
Liittynyt
4 Huhtikuu 2016
Uusi Grandis-kuski ilmoittautuu, autona -06 diesel grandis. Taakse vaihdoin palat ja levyt mutta nyt ongelmaksi tuli käsijarru. Kuului naks kun vedin kahvasta ja tarkastelun jälkeen toiselta puolelta näyttää vaijeri katkenneen. Vaijerin päätä ei näy rummun sisällä.

Minkälainen on grandiksen vaijerisysteemi? Kummaltakin puolelta lyhyt pätkä vai meneekö kahdella vaijerilla kahvalle asti? Saako vaijereita erikseen molemmille puolin ja saako niitä tarvikkeena vai pitääkö mennä mitsu-kauppaan? Minkälainen homma on vaihtaa vaijeri? Räjäytyskuvia jossain?

Kiitoksia vastauksista!
 
Vs: Grandis käsijarruremppaa

Kahvalta lähtee kaksi vaijeria. Yksi kullekin takapyörälle. MN102248 ja MN102247.
 
Vs: Grandis käsijarruremppaa

Räjäytyskuvaa vaijerisysteemistä, sikäli kun tuosta nyt on apua.

Edit: tarkennus Basbarduun laittamiin osanumeroihin - 47-loppuinen on vasen ja 48 oikea.
 

Liitetiedostot

  • Grandis_kasijarru.png
    Grandis_kasijarru.png
    20 KB · Lukukerrat 316
Vs: Grandis käsijarruremppaa

Kiitoksia näistä. Näyttäisi vaijeri menevän takaa keskeltä korin sisään. Pitääkö sisäpuolelta purkaa sisuksia että pääsee vaijeriin käsiksi? Jostain keskipenkkirivin kohdilta menee korin sisään. Muovit käsijarrukahvan ympäriltä lähtee nätisti.
 
Vs: Grandis käsijarruremppaa

Jep, käsijarruvaijeri tuli vaihdettua. Voisi sanoa että vähän nihkeä homma. Sisäpuolen verhoilut lattiassa on yhtä koko alalta joten vaijerin pidikkeiden irroitus meni vähän hankalaksi. Takaa kun irroitti verhoilujen muoviruuvit sekä keskipenkin kiskojen muovipidikkeet niin lattiapehmusteita sai nostettua sen verran että pultit sai auki ja vaijerin vaihdettua.

Mutta niinkuin muissakin rempoissa, sama homma uudestaan onnistuisi paljon nopeammin ja helpommin kun tietää mitä tekee :)
 
Takaisin
Ylös Bottom