jäähdytin nesteet pihalle....

eclipse2.0

Eclipse 2.0 DOCH 2WD (D22A)
Liittynyt
3 Lokakuu 2003
Sijainti
Kotka/Lapinjärvi
tuli tuossa jäähdytin nesteet pihalle. eli jäähdytin oli aivan tyhjä, paisari melko täys ja höryä puhalsi läpi paisarin.uudet nesteet sisälle ja kaikki taas toimi hyvin eikä mikään vuoda. Öljyn seassa ei ole vettä ja letkut on kunnolla kiinni ja kuivat. Paisarin testasin vedellä eikä se vuotanut, mutta kun koneen ajaa läpöseksi niin se on alta märkä kuitenkin ja seuraavana aamuna pieni lätäkkö juuri paisarin alla ja edelleen kaikki letkut kuivat ja syyläri myös. Eli missä vika kun jäähdytin menee tyhjäksi, johtuuko tuosta paisarista vai onko jotain muuta?? On nyt tehnyt 2 kertaa ja niiden välillä oli kolme viikkoa ja ajettua tuli joka päivä.
 
saatoin löytää vastauksen itse. Ajoin auton lämpimäksi ja oli normaalit lämmöt (mittäri lähempänä kylmää kuin kuumaa) sammutin ja menin tutkimaan mistä vuotaa niin totesin että jäähdyttäjän korkki laski läpi nestettä paisariin jo siinä lämpövaiheessa. Voiko siis olla että tuo korkin jousi on niin luolleentunut että on liian löysä???
Taivutin korkissa olevia hakasia jonka avulla pysyy paikallaan jolloin korkki ainakin oli huomattavasti tiukempi laittaa paikalleen ja näin myös painaa jousta enemmän jo valmiiksi.
Onko kellään muita ideoita vai oliko vikä vioittuneessa korkissa??
 
Kyllä se suurella todennäköisyydellä oli se korkki. Eipä nuo tarvikkeena esim. motonetissä paljoa maksa jos alkaa epäilyttää ettei vanha korkki enää pidä.
 
Tuo nyt vähän vaikuttaisi kansipahvi vialta. Kokeiles käynnistää korkki auki(syylari täynnä) ja painaa kaasua rupeaako tulemaan nestettä yli(itselläni rupesi sylkemään) ja kansi pahvi palaa helposti jos on vedet päässy karkaamaan.
 
pahvi on juuri vaihdettu, venttiilinvarren kumien vaihdon yhteydessä. Joka tapauksessa ostan uuden syylärin tai käytetyt kun tuo alkaa olla muuten huonossa kunnossa kun kanavien välillä olevat "ritilät" varisee pois pikkuhiljaa.
 
ostin yhden coltin,jossa oli samaa vikaa et keitteli ja teki painetta jäähdyttimeen/paisariin.siinä oli myös aikas uusi pahvi mutta kun tarkemmin katsoi niin oli pieni jälki kannessa juurikin tiivistepinnassa(siinä mis ne sylinterin ympärillä kulkevatr alumiini renkaat on)hetken oli kestänyt kunnes poltti tiivarin ja nesteet kadulle.ite epäilen kyllä tuossa samaa kansitiivistettä tai haljennutta kantta/kieroo kantta.enkä syytä sitä korkkia tai huono ripaista jäähdytintä.ei tee edelleenkään tuota vaikka jäähystä melkeen puolet pois niistä kennojen välisistä ohuista liuskoista!!! tai voihan tuos olla esim viallinen vesipumppu,termari.mut jos rupee kusee nestettä ennen kun kone ees käyntilämpöinen niin sillon kyl vika viittaa siihen että sylinterin puristuspaine pääsee jostakin jäähdytysjärjestelmään.
 
auto oli siis kyllä käyntilämpönen mutta ei lähelläkään ylikuumaa eikä auto enää ollut käynnissä kun tuota nestettä tuli paisarin läpi eli ei mäntä kyllä sillon enää mitään painetta sinne tee. Nyt ei enää ole tuota kyseistä asiaa tehnyt kun kiristin korkin nastoja.Vesipumppu myös vaihdettu ja termari myös.
 
no nii, taas tuli nuolastua ennenku tipahti.....eli ajelin kaikessa rauhassa 80 alueella ja tulin taajamalle ja kaupan pihalle ni alko taas puskea paisarin läpi nestettä. ilmeisesti flekti ei toimi ollenkaan. Onko siihen oma sulake?
Lämmöt ei tosin silti nousseet silloin eikä sen jälkeen kun lahdin jatkamaan matkaa.
 
on sille varmaan sulakekin,mutta toinen vikapaikka voi olla se anturi siinä syylarin kyljessä.paa sen johdot keskenään kii ja kato lähteekö pyörimään.virrat päällä. ja mahdollisen sulakkeen paikka joko konehuonees(akun vieres) tai sit siel kojelaudan alla kuskin puolella. taitaa lukee joku cooling fan tai vastaavaa sen kohdalla ;)
 
No niin. laitoin sitten isomman syylärin ja ehjän flektin niin johan pysyy kone viileenä.
Vanhalla syylärillä lämmöt nousi normaalin ilman termostattiakin ja nyt ei nouse juuri ollenkaan jos ei laita termostaattia.
Tein reilun koeajon ja oikeen kuumaksi yritin konetta saada eikä ainakaan vielä mistään vuotanut eikä nyt puskenut nestettä paisariinkaan.
 
Takaisin
Ylös Bottom