Kymi Motorsport Park

nrostedt

New Member
Liittynyt
1 Syyskuu 2011
Sijainti
Pori
Onkos tästä ollut jo jotain läppää?

http://www.apexcircuitdesign.co.uk/products/23/66/kymi_motorsport_park_finland/

http://www.autourheilu.fi/attachements/2010-11-19T10-38-04175.pdf

Näyttää ainakin hyvin mielenkiintoiselta ja melko nopealta.
1105m pitkä suora ja "jouhevia" mutkayhdistelmiä.

Tosta yhdestä kohdasta tulee ihan mieleen Silverstonen Maggots-Becketts kompleksi :)

Jokohan rakennustyöt on päästy aloittamaan...?
 
Vs: Kymi Motorsport Park

http://www.mpmaailma.fi/uutinen/kymi-ring-oy-ratayhtio-perustettu

juhlan paikka!
 
Vs: Kymi Motorsport Park

th_clap.gif
th_clap.gif
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Kuulostaa ihan mukavalta.Olisi mukavan lähelläkin niin ei tarvitsisi aina puolta suomea ajaa radalle halutessaan.
 
Vs: Kymi Motorsport Park

ah-05 sanoi
Kuulostaa ihan mukavalta.Olisi mukavan lähelläkin niin ei tarvitsisi aina puolta suomea ajaa radalle halutessaan.

Hintataso voi olla sellainen että kannattaa ajella vähän kauemmaskin..
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Paavo painoi jarrua hankkeelle: http://yle.fi/uutiset/arhinmaki_painoi_jarrua_iitin_moottoriratahankkeelle/6967072

Ministerin omalla poliittisella taustalla ei tietenkään ollut asiaan mitään vaikutusta?
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Tässä vähän kansanedustaja Timo Heinosen mietteitä asiasta:

"Moottoriurheilijoille tiedoksi. Tällaisia arvovalintoja. Ja uutisessa se iso virhe, että Iitin Kymiring olisi lähtenyt ensi vuonna rakentumaan. Eli ei ollut kyse turhaan mukana roikotetusta hankkeesta. Ja hankkeella siis Olympiakomitean huippu-urheilun valtakunnallisen hankkeen status ja Valtion Liikuntaneuvoston yksimielinen tuli monen suunnitteluvuoden ajan. Lisäksi hankkeessa olisi ollut mukana myös poliisin koulutus, palo- ja pelastustoimenkoulutus, raskaanliikenteen koulutus jne. Jättihanke joka olisi tuonut valtavasti rakennusajan työpaikkoja alueelle, mutta myös paljon pysyvää välttämätöntäkin toimintaa. Ja alueelle olisi tullut myös kaikki lapsi- ja nuorisotyötäkin tukevat radat kartingista ja motocrossista lähtien.

Ja alleviivaan nyt vielä, että tätä rahaa joka nyt pyyhittiin yli ei voida käyttää mihinkään muuhun kuin urheiluun tai liikuntaan ja sen rakentamiseen. Kyse siis Veikkausvoittovaroista joita säätelee oma jakosuhdelaki. Rahaa ei siis voi käyttää peruskouluun tai vanhustenhoitoon eikä muuhunkaan sellaiseen.

Eikä kyse ole säästötoimenpiteestäkään tiukkoina aikoina. Veikkausvoittovaroissa tämä raha on ollut varattuna hankkeelle jo useamman vuoden.

Mutta itse lupaan, että keväällä tulen Valtion Liikuntaneuvostossa esittämään hankkeen palauttamista tuen piiriin. Ei anneta periksi. Hanaa!"
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Kyllähän tuota hieman odottelee, niin pääsisi sen kilvettömän pyörän ostamaan :peukku


Mutta mikä taas tulee esiin, niin pelkästään eniten asiaa vastustavat (nais)ihmiset (vrt. Motopark) ovat eniten toitottamassa ajatuksiaan yleisön palstoilla, kuten paikallislehdistä on saanut lukea.


Kunhan mitään uutta ei tule, joka saattaisi jopa massoja vetää paikalle ja palvella muutakin kohderyhmää, niin hyvä. Mutta kunhan saadaan isolla rahalla rakennettua pienelle eliitille oopperataloja ja muita pyhättöjä, joissa kerma pääsee toisiaan taputtelemaan selkään, niin silloinhan suorastaan vaaditaan nopeaa toimintaa asian suhteen.
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Teksti lainattu uusimmasta Vartti lehdestä.

Iitin Tillolassa ajetaan hankepäällikkö Timo Pohjolan mukaan rallicrossin maailmanmestaruuskisat heti, kun 16 miljoonan euron Kymi Ring -rata valmistuu. Mikäli suunnitelmat etenevät aikataulun mukaisesti, rata on kilpailukunnossa vuonna 2016. Vuotta aiemmin Tillolassa voidaan kuitenkin harjoitella jo raskaan kaluston ajohallintaa, kun seitsemän hehtaarin käsittelykenttä saadaan tasattua.
Formula 1 -kilpailuja Iitissä ei nykysuunnitelmien pohjalta nähdä, mutta vajaan viiden kilometrin pituisella asvalttiradalla voidaan jonakin päivänä ajaa Moto GP-, DTM-, LeMans- tai World Touring Car -sarjojen osakilpailuja.
– Lähdemme siitä, että ensimmäiset kisat ajetaan vuonna 2016, Timo Pohjola sanoo.
Valtatie 12:n pohjoispuolelle suunnitellulle moottoriurheiluradalle ja kuljettajakoulutuskeskukselle on varattu kaikkiaan 180 hehtaarin alue. Kymi Ring -alueelle sijoittuu asvalttiradan lisäksi motocross-, speedway-, rallicross- ja karting-radat.
Kuljettajakoulutusta varten alueen länsireunaan valmistuu oma ajokoulutusalue sekä harjoittelukenttä. Tillolassa järjestetään raskaan liikenteen sekä pelastus- ja puolustusvoimien ajoneuvojen ajokoulutusta ja siviililiikenneajoneuvojen ajoharjoittelua.
Visioissa on myös matkailullisia ja kaupan alan palveluja sekä kahden tuulivoimalan sijoittuminen alueelle.

Parhaillaan arvioidaan moottoriradan ympäristövaikutuksia.Torstaina 28.11 lähialueen asukkaat pohtivat radan haittoja ja kävivät asiaa läpi työryhmissä. Paikalla oli sekä hankkeen jyrkkiä vastustajia että sen puolesta puhujia. Lähin asunto sijaitsee noin kilometrin päästä radasta ja loma-asunnoille on matkaa parisen kilometriä. Rata-alueella ei ole pohjavesialueita, mutta sen sivustoilta pohjavettä löytyy.
– Työryhmissä oltiin huolestuneita lähinnä melusta ja pohjavesistä. Kävimme läpi muun muassa melukarttoja ja pohjaveden virtauksia, jotka ovat radalle päin. Tällaiset tilaisuudet ovat hyödyllisiä, sillä me saamme niistä tärkeää tietoa ja samalla voimme oikaista luuloja sekä vääriä pelkoja, jos niitä ilmenee, toteaa vuorovaikutusvastaava Sanna Huhtonen YVA-konsultti Sito Oy:stä.
Moottoriradan haitat ovat suhteellisia, sillä radan viereisellä valtatie 12:lla kulkee 10 000 ajoneuvoa vuorokaudessa, mikä vastaa pituudeltaan 50 kilometrin rekkajonoa.
Kymi Ringin ympäristövaikutuksien arviointi on tarkoitus saada päätökseen ensi elokuussa. Samaan aikaan alueelle laaditaan asemakaavaa, joka etenee päättäjien hyväksyttäväksi ensi vuoden lopussa.
 
Vs: Kymi Motorsport Park

http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2014/07/31/KymiRing%20julkistaa%20ratansa%20perjantaina/2014217689903/4
 
Vs: Kymi Motorsport Park

https://www.moottoriurheilu.tv/suomi-isannoi-motogp-osakilpailua-vuonna-2019-kymiringilla/
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Alunperinhän oli puhetta että tämä avataan 2017 ja kisa on 2018, koska tämä nyt oikein avataan?

Toivottavasti ei kestä yhtä kauan kuin Alastaron laajennus ::)

...tai offtopicina katselin pitkästä aikaa Gotland ringin sivuja niin ei niitäkään sivuja / suunnitelmia ole kukaan 5 vuoteen päivittänyt.
 
Vs: Kymi Motorsport Park

2019 eteenpäin 5 vuoden MotoGP sopimukset.

Suomalainen on siintä hyvä, että eniten uskoo pessimismiin ja elää negatiivisuudesta 8)

Jos käy radan tämän hetkistä tilaa katsomassa, niin ihan pikkurahoja sinne ei ole jo upotettu ja tuossa kohtaa sitä ei kyllä jäihin laiteta.

Rata itsessään on pohjiltaan valmis ja ensinmäistä asfalttikerrosta odottamassa. Hienoa, kun joillain on vuosien visiot jotka ei kärsi muiden ajatuksista.


Toivottavasti ympäryskunnat osaa tuon turistimassan vaan ottaa haltuun.
 
Vs: Kymi Motorsport Park

Oliko jossain uutisessa, että rakennusprojektista puuttuu vielä rahaa ? Ja että mitään sopimuksia kilpailuista ei ole MotoGP:n kanssa vielä kirjoiteltu ?

Tokihan kaikki on mahdollista.
 
Takaisin
Ylös Bottom