Outlander -10 turbo viheltää

Jim83

New Member
Liittynyt
6 Lokakuu 2014
Ostin tuossa pari kuukautta sitten -10 2.2 DI-D 177hv 86tkm ajetun Outlanderin ja turbo "viheltää" aikalailla. Liikkeessä väitettiin, että kuuluu asiaan. Mielestäni se ei saisi kuulua noin selvästi...? Ei aikaisempaa kokemusta mitsuista. Kiinnostaisi onko muilla samanlaista "vihellystä" vai laitetaanko turbo kiertoon ennen ku takuu loppuu...
 
Vs: Outlander -10 turbo

Moottori on PSA konsernin DW12 mut noin yleisesti turbojen ei kuuluisi pahemmin vihellellä. Koita päästä jonkun toisen samalla koneella olevan auton kyytiin, että saat vertailtua ääntä.
 
Vs:

Jossain malleissa tuntuu ahtimet ujeltelevan vaikka ois tullut vasta kontista ulos. Eli ääni voi olla ominais ääni. Eli vertailuun toiseen niin sit voi ruveta päättelee et onko vikaa vai ominaisuus.
 
Vs: Outlander -10 turbo viheltää

Moottori on tietääkseni mitsun oma eikä PSA konsernin. Näitä on harvemmin tarjolla Suomessa tai ainakin myynnissä ei ollut kuin pari silloin kun ite katselin noita.

Ei ole ollut mahdollisuuksia käydä kokeilee samanlaista, koska tässä lähialueella ei ole edes myynnissä tuolla koneella yhtään. Kaikki ovat PSA konsernin motteja.

Eli onko kellään omakohtaista kokemusta juuri tuosta koneesta..?

Toki voin seuraavassa huollossa kysellä huoltomiehiltä jos sieltä tulis jotain tietoo.

Kiitoksia vastauksista!
 
Vs: Outlander -10 turbo viheltää

Jos se on Mitsun oma diesel niin silloin se on 2.3litrainen 4N14. Sama juttu sen kanssa, että sun pitäisi päästä vertaamaan toiseen vastaavaan. Mitsun omat turbot ei oo ainakaan mun mielestä ollu kovia viheltämään vakio paineilla.
 
Vs: Outlander -10 turbo viheltää

Juurikin tuo se on. On vaan merkattu ilmoituksiin 2.2 (2.3). Jäi ekasta tuo 2.3 pois.
 
Vs: Outlander -10 turbo viheltää

Toi ASX millä ajan, on varustettu 4N13 moottorilla ja kyllä se ainakin viheltää aika reippaasti. Ei sitä normaalisti sisälle kuule, mutta jos ikkuna auki kiihdyttää esim talojen välissä kaupungissa, niin melkoinen ujellus kuuluu.
 
Vs: Outlander -10 turbo viheltää

Ahtimen normaali "työääni" on ennemmin korkeaa pihinää kun vihellystä. Huolissaan kannattaa olla ainakin jos ääni nousee/voimistuu läpi kierros alueen, eikä tasaannu kun täydet ahdot alkaa olla saavutettu. Muutaman kerran sattunut kohdalle vappupilliä ääneltään muistuttavia yksilöitä (ei mitsuja vaan psa konsernilaisia), näissä oli imeisesti huohottimesta lähtenyt jäätä liikkeelle joka oli lyönyt kompuran siiven ruttuun.
 
Takaisin
Ylös Bottom